Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Európai Parlamenti fórum Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely – Az uniós regionális politika jelenéről és jövőjéről szól az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának újabb Állampolgári Fóruma, amelynek október 29-én Hódmezővásárhely ad otthont. A lakosok kérdéseire Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő és a téma szakértői válaszolnak.
Hogyan segíti az Európai Parlament a gazdasági növekedést, a munkahelyteremtést és a vidék fejlesztését? Mit jelent mindez a Dél-Alföld számára? Mi jelenthet kitörési pontot a térség számára? Ezek a témák, illetve a lakosság kérdései állnak az Állampolgári Fórum középpontjában.

„Számítunk azoknak az embereknek a részvételére, akiknek fontos az Unió és a Dél-Alföld jövője – mondta Lővei Andrea, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának megbízott vezetője. – Az Állampolgári Fórum lehetőséget biztosít arra is, hogy egy közvetlenül választott európai parlamenti képviselővel, valamint a téma szakértőivel vitassák meg ezeket a kérdéseket, és bepillanthassanak az uniós döntéshozatal folyamatába."

Az Unió kohéziós és regionális politikáit, és ezzel összefüggésben a Dél-Alföld jövőjét elemző beszélgetésen részt vesz Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottságának tagja, Kajdi Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fejlesztési Koordinációs Főosztályának vezetője, és Tóth Róbert, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség projektmenedzsere, akik az uniós, a nemzeti és a regionális szintű folyamtokról nyújtanak tájékoztatást. Új szempontot hoz a beszélgetésbe Fejes Zsuzsanna, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa, a határokon átívelő együttműködések alapos ismerője, valamint Bartus Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára, aki a gazdaság és a környezet szempontrendszerének összehangolásáról tart előadást.

Az Állampolgári Fórum után egy kreatív-interaktív játékot rendeznek, amelyben Csongrád és Békés megye középiskolás diákjai humoros helyzetgyakorlatokkal mérik össze tudásukat és talpraesettségüket. A verseny győztesei és diáktársaik az EUROSCOLA program keretében elutazhatnak Strasbourgba, az Európai Parlament egyik központjába, hogy több száz európai társukkal együtt maguk is átélhessék, milyen európai parlamenti képviselőnek lenni.

Olvasóink írták

 • 10. kukus 2011. október 30. 15:26
  „Hányan is mentek el a lakosokból? Nem túl sokan. Más kérdés, hogy a magukat érdeklődőnek vallók értelmi színvonala kérdéseik alapján pont fordítottan volt arányos a szakértő előadók fizetésével.”
 • 9. Falcao 2011. október 27. 19:56
  „Uniós bérekről lesz-e szó? Bár én még olyan mondatot nem láttam/hallottam ahol az uniós bér és a Magyarország szó együtt szerepelt volna.”
 • 8. Én2 2011. október 27. 11:59
  „Már egy évtizede igéri az emberek meg hisznek neki.Tomika maradjon távol jobb lenne nem lehet rá felnézni mégha meg van a magassága akkor sem.”
 • 7. DMagóg 2011. október 26. 12:12
  „Polgármester Jánosunk menni, Tomika jönni készül?”
 • 6. balihoho 2011. október 25. 17:13
  „Felhívnám a szíves figyelmet, hogy Lázár polgármester Úr, a mostani ciklusára 1500 új munkahelyet ígért! Vagyis, 2014 év végéig!”
 • 5. tobaccoroad 2011. október 25. 16:06
  „Jelentkeztetk már az Imerysbe vagy a Porciba ??????????????? Ja az munkahely ahol dolgozni kell bocs....”
 • 4. Én2 2011. október 25. 12:33
  „Úgy kellene csinálni, hogy ne menne el senki, de vannak állandó meghívott emberek.Ugyanazok az arcok.”
 • 3. papika56 2011. október 25. 10:28
  „Hiába a feltett kérdések, hiába a fórum ! NEM BESZÉLNI KELL , ha nem TENNI valami érdemlegeset !!!!!!Tompika meg dolgozzon meg a 2 milla fizetéséért !!!
  Mi változik ettől a hiába való, felesleges fórumtól ??? semmi. Megy a paraszt vakítás,a süketelés, hazudozás !!!!
  ÉRDEMI MUNKÁT fiúk !!!Munkahelyet --de sokat, normális bért !!!!”
 • 2. gebe 2011. október 25. 09:11
  „Tompika meg itthon van Vásárhelyen akkor meg hogy jön??????? Munkahelyet teremtenek???? HOL? HOL? Csak egyet látnék már!!!”
 • 1. szatyi 2011. október 25. 07:50
  „Félrevezető a cím!

  Nem az EU Parlament jön, csak a Tompika. Nem ugyanaz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kishomoki csatorna: holnap lejár a határidő

Egy hajóban evez a kishomokiakkal az önkormányzat, mindkét fél érdeke a szennyvízcsatornázás. Tovább olvasom