Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Évek óta gyűlik a hulladék Mártélyon

Mártély - Évek óta gyűlik a szemét a mártélyi üdülőterület egyik gazdátlanul álló magántelkén – panaszolja a vásárhelyi Kozincz Jenő, a vízparton pedig ürülékbe léphetnek az óvatlanok. A város már megrendelte a hulladék elszállítását, új vécét a hullámterületen azonban nem lehet létesíteni.
Felháborítónak tartja a Csörög rovatunknak panaszkodó vásárhelyi Kozincz Jenő, hogy senki sem takarítja el a mártélyi üdülőterületen felhalmozódott szemetet.

– Három éve van itt nyaralóm az üdülőterület eldugott részében, s azóta nem változott semmi. Azaz igen, a Gémes utcában felhalmozott, nagy mennyiségű szemetet a vásárhelyi önkormányzat elszállíttatta, kitűzték a lerakást tiltó táblát. Itt most nincs hulladék – mutatja –, az illegális lerakó néhány méterrel arrébb költözött.

Kozincz Jenő elvezetett bennünket egy közeli, bekerítetlen telekre, amelyen egy hatalmasra tervezett nyaraló csupasz betonlábazata alatt óriási mennyiségű nyesedék, falevél halmozódott fel. A takaros kupacokba került mindenféle kommunális hulladék is.

Tilos a kutyasétáltatás

Az üdülőterületen ugyan tábla tiltja a kutyák sétáltatását, ám ennek ellenére a közterület-felügyelők gyakran találkoznak itt szaladgáló vagy pórázon vezetett ebekkel és gazdáikkal, ám a figyelmeztetésen kívül más szankciót nem alkalmazhatnak ellenük. A kutyapiszok eltakarítása egyébként a gazdák dolga (lenne).

– Hordtak ide a döglött macskától kezdve mindent az üdülőtulajdonosok. Hogy miért, azt nem tudom, hiszen mindenkinek van szemetesedénye. Úgy látszik, sokan nem használják. Évente 20 ezer forint „üdülési adót" fizetek a nyaralóm után, cserébe elvárnám, hogy eltakarítsák a hulladékot. Azt is szóvá tette, hogy ürülékhalmokra bukkanhat a figyelmetlen gyalogos, a part strandtól távol álló részén.

Hegedűs Zoltán, a településrészért felelős koordinátor lapunknak elmondta, vécét a terület csatornázatlansága miatt nem lehet telepíteni, újra építési engedélyt sem adnak ki, mert a terület a hullámtérben van. A kérdéses telken lévő, nagy mennyiségű szemét elszállítását pedig megrendelték. Hozzátette, az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. végzi a szemétszállítást az üdülőterületen, üdülési idényben. A városellátó kft. munkatársai pedig folyamatosan takarítják a közterületet. 2007-ben 100 köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze, míg tavaly ennek sokszorosát. Folyamatosan számolják fel az illegális szemétlerakókat is – tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 3. floridaimagyar 2009. március 07. 20:27
    „Amikor meg fiatal koromban Szegeden laktam imadtam Martelyra biciklizni a havarokkal - az ottani furdohelyet sokkal jobban ki lehetne hasznalni, es az ilyen szemetelesi dolgokat meg igen is meg kell oldani mert ha egy jo kis uszas utan az emberek az orvosi rendeloben kotnek ki az nem lesz a legjobb propaganda a telepulesnek.”
  • 2. Nornora 2009. március 06. 16:32
    „A képen nem is Kozincz Jenő látható... Én Kozincz-t nem ismerem, de a képen lévő férfit igen. Meg szerintem nem is az ártéren készült a kép. Azért jó lenne ügyelni az ilyesmire...”
  • 1. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 06. 16:27
    „Szerintem ez is a kaland park része lessz. Mekkora kaland ha belelép valaki a szarba!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobiltelefont és laptopot kapnak a vásárhelyi rendőrök

Hódmezővásárhely - Mobiltelefont és laptopot kapnak a hódmezővásárhelyi rendőrök a várostól, a… Tovább olvasom