Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Exon: 12 éve a színpadon

Hódmezővásárhely - 12 év alatt közel 40 településen, mintegy 160 koncerten lépett fel a mindszenti Exon együttes – szerepeltek már Deák Bill Gyula, Takáts Tamás és Tátrai Tibor előzenekaraként.
– Ez csak hobbi. Azt csináljuk, amit szeretünk, de csak a család és a munka után – jelentette ki Hevesi János, a mindszenti Exon zenekar énekese. Hivatalosan 1984-ben alakultak, de csak egy évig játszottak, majd „szétszéledt" a társaság. 2002-ben újjáéledt a csapat, és azóta stabilan működik az együttes.

A zenekarban rajta kívül Vörös Viktor gitáron, Major János basszusgitáron, míg Suti László dobon játszik. Idén csatlakozott hozzájuk a szegvári Gajda Mihály, aki billentyűs hangszerekkel próbál színt vinni a fellépésekbe. – Ez egy kicsit meredek húzásunk volt, mert a billentyűstől óhatatlanul változik a zene és a hangzás, de kipróbáltuk, és bejött – tette hozzá János. Megtudtuk: az évek alatt a csapat nem sokat változott, mindössze két tag cserélődött, Korom Ferenc és Ludányi Mihály hagyta ott őket 2008-ban.

2002-ben kezdték újra, azóta sem álltak le. A szerző felvétele
2002-ben kezdték újra, azóta sem álltak le. A szerző felvétele

– Közismert rockzenét nem játszunk, mi a régi, 80-as évek Hobo Blues Band-vonalát képviseljük. Van néhány saját számunk ebben a stílusban, de főként feldolgozásokkal lépünk fel – folytatta az énekes. Évente 15 koncertet vállalnak, de 2014-ben „csak" 8 koncertjük volt. Ez az új tagnak is köszönhető, mert nem akarták bedobni a mély vízbe, de idén visszaállnak a normál kerékvágásba. Többször is játszottak már a Szegedi Ifjúsági Napokon, Hódmezővásárhelyen, a Kishomoki Kavalkádon, valamint visszajáró vendégei a kiskunfélegyházi Rocktárnak. Itt ünnepli évről évre születésnapját a nagy öreg, Deák Bill Gyula, akinek előzenekara számos alkalommal volt már a mindszenti Exon.

– Ez megtiszteltetés, valamint mindig nagy feladat – állítja az énekes, aki hozzátette, más neves előadók, például Takáts Tamás, Tátrai Tibor, a P. Mobil, a Mobilmánia, Török Ádám és a Kowalsky meg a Vega előtt is felléptek már. Legsikeresebb évüknek 2013-at tartják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rubindiploma, alázat, szeretet

Az elmúlt esztendő utolsó vásárhelyi közgyűlésén vehette át rubin oklevelét Csánky Lászlóné Makó Emília. Tovább olvasom