Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Ezer forintért rácsok mögött

Hódmezővásárhely - Bravúros nyomozással, a bejelentéstől számított néhány órán belül már bilincs kattant annak a két fiúnak a kezén, akik szombaton hajnalban egy 15 éves fiút zsaroltak meg Hódmezővásárhelyen.
A sértett éjfél után egy szórakozóhelyről indult haza kerékpárjával, amikor a József Attila utcán két fiatalember leszólította. A 15 éves fiú először nem akart megállni, de amikor erélyesen rászóltak, mégis szóba elegyedett velük. A két 17 éves gyanúsított csakhamar a lényegre tért, a fiú értékeit kérték. Ő erre közölte, hogy nem adja át, majd a gyanúsítottak elmondása szerint melegebb éghajlatra küldte őket. Egyikőjük ezen húzta fel magát és arcon ütötte a sértettet, aki a további bántalmazástól tartva átadott részükre 1600 forintot.

Ekkor a gyanúsítottak már barátkozósra vették a hangot és elmondták, hogy azért kell nekik a pénz, mert tartozásuk van, majd 600 forintot visszaadtak a sértettnek. Azt is megígérték, hogy később kamatostól visszakapja a pénzét.

A sértett másnap délben tett bejelentést a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Az azonnalosan elvégzett adatgyűjtés eredményeként a járőrök néhány óra leforgása alatt megállapították a két fiatalember személyazonosságát és tartózkodási helyét, majd előállították őket a kapitányságra. A fiatalok kihallgatásuk során lényegében beismerő vallomást tettek.

Ekkor derült ki, hogy egyikőjük egy másik zsarolás elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható, ezért őt a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására. Vele szemben a kényszerintézkedést az is indokolta, hogy egy korábban elkövetett csoportos rablás és más bűncselekmények miatt egyszer már felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki vele szemben a bíróság. Társa szabadlábon védekezhet - tudta meg a delmagyar.hu Szenti Szabolcs hadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Olvasóink írták

 • 9. 19701230 2009. augusztus 26. 12:05
  „felhivnám a rendörurak figyelmét, hogy Szegeden a LESTYÁN FAMILI, PONT EZT CSINÁLJA!!!
  fényes nappal, a MARS téren a buszmegállóban tanyáznak

  s nem akarom elhinni, hogy nincs megoldás!!!!!!!!!”
 • 8. karoly1975 2009. augusztus 25. 09:00
  „che.lehet,hogy a rendörség végzi a munkáját,ahogy én szoktam mondani,ha pl egy közuti ellenörzésen valamiért meg büntet mindig azt mondom ök ezért is kapják fizetésüket.DE!a biroságon ugyan mi lessz?ennye bennye meg felfüggesztés ijenek.de hogy sokat nem kapnak az tuti mert kicsi az összeg meg adtak vissza stb.majd meglátjátok!!!s ha tudnátok hány ijen fiatal rohangál éjjel az utcákon...remélem senkit nem bántottam meg mert nincs szándékomba!!!!”
 • 7. dodó 2009. augusztus 24. 20:52
  „"Aki a roma út elé áll, azon át kell gázolni!" /Kolompár Orbán többszörösen büntetett hat kisegítőt végzett, két bűnügyben vádlott, kettőben gyanúsított díszcigány "vezető", OCÖ elnök, Sólyom szívecsücske/”
 • 6. Riri 2009. augusztus 24. 16:14
  „meg sem kérdezem,hogy cigányok voltak-e ?-mert tudom a választ!”
 • 5. corebonts 2009. augusztus 24. 16:09
  „4: így van”
 • 4. gróf 2009. augusztus 24. 11:44
  „2! Részben igazad van, de tök mindegy hány éves van éjjel egyedül az utcán ha kirabolják, nem?
  Ha szakmunkástanuló, akkor 17 évesen délutános műszakból sétál valaki haza és megiszik egy kólát valahol, éjfél körül felhívja a szüleit, hogy gyertek értem? Vagy 17 éveset már nem rabolnak ki éjjel? Miért mindig az áldozat a hibás?
  Cosma kötekedett, azért szúrták le,- a kompos öreg beszólt, azért verték meg, -a kiscsajok kihívóak azért erőszakolják meg,- az ajtó nyitva volt, azért lopták el...miért ment oda, miért született meg, miért nem adta oda önként???”
 • 3. che 2009. augusztus 24. 11:38
  „Mit várnak, dicséretet ? Végre végzi a dolgát a rendőrségünk !!! Az igaz hogy 15 éves kölyöknek nincs keresni valója az utcán éjfél után...Bővült a szókincsem is, már tudom mit jelent az "azonnalosan"....?! Édes anyanyelvünk...?!”
 • 2. honecker601 2009. augusztus 24. 11:14
  „Én azért a sértett szüleivel is elbeszélgetnék a rendőrség helyében, hogy mi a jó büdös francot keres egy 15 éves gyerek éjfél után az utcán szórakozóhelyről hazafelé tartva!”
 • 1. Horton 2009. augusztus 24. 11:12
  „Ennye-bennye...már, nem is mondok semmit.....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltanák a dohányzást a peronokon is

Hódmezővásárhely - Januártól tiltanák a dohányzást a vasútállomások peronján és a szerelvényeken is. Tovább olvasom