Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Ezreknek énekelt Zorán Vásárhelyen

Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni tegnap este a vásárhelyi sportcsarnokban: a lapunk által szervezett Zorán-koncertre több ezren voltak kíváncsiak. Az ismert számokat a közönség együtt énekelte az előadóval. Zorán bejelentette: e vásárhelyi koncert volt most kezdődő országos turnéjának első állomása.
A népszerű énekes dalaira a fiatalabbak is kíváncsiak voltak. Fotó: Tésik Attila
A Hódtói Sportcsarnok közönsége tegnap este óriási tapssal és éljenzéssel fogadta Zorán kijelentését, miszerint a májusig tartó országos turné első állomása Vásárhely. A nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett előadó nagyon régen járt az alföldi városban.

Lapunk, a Délvilág kiadója szervezte előfizetőinknek, illetve minden érdeklődőnek ezt a koncertet. A nézőket Szetey András főszerkesztő köszöntötte.

Több ezren voltak kíváncsiak a Mi is kéne még?, a Nekünk így is jó című dalra, s a többi Zorán-nótára. A csarnok környékén alig lehetett üres parkolót találni, a kocsisor egészen a Rózsa utcáig kígyózott. A hét órás kezdés előtt fél órával már megtelt a küzdőtér és az erkély is. Beslin Katalin édesanyjával jött el. A fiatal hölgytől megtudtuk, hogy barátaik lapunk előfizetői, s tőlük kapták a jegyeket.
– Szegeden már voltunk az újság által szervezett Demjén-koncerten. Nagyon szeretem a régi magyar együtteseket, az LGT-től kezdve egészen az Eddáig – mondta Katalin.

Elmarad a koncert

Zorán a szegedi Belvárosi moziban is fellépett volna. A március 29-i koncert azonban technikai okok miatt elmarad. Jegyek a helyszínen visszaválthatók.

Annak ellenére, hogy teljesen más az érdeklődése a lánynak és édesanyjának, nem először volt a Beslin család együtt koncerten.
Oláh Imre édesanyja több mint húsz éve fizeti elő a Délvilágot. Mivel a vásárhelyi férfi Zorán-rajongó – s még soha nem látta, hallotta élőben az előadót –, nagyon örült ennek a lehetőségnek. Otthon több Zorán-lemeze is van. Sőt még a Metrótól is őriz egy-két korongot.
– Ezen, valamint az Omegán és az Illésen nőttem fel. Néha csodálkozva nézem, hogy a 23 éves lányomnak alkalmanként tetszik egy-egy régi nóta, hiszen ő teljesen más generáció, s mást hallgat – mondta Oláh Imre.

A koncert közepén a tangóharmonikás szólózni kezdett; a közönség végül kitörő lelkesedéssel ünnepelt, az énekes meg is dicsérte a vásárhelyieket a szóló után, mert egy pisszenést sem lehetett hallani, s még a zajongó gyermekek is elhallgattak a harmonikaszó alatt. Ha langyos a sör, nekünk így is jó – énekelte Zorán. A hátsó sorokban nem kis derültséget keltett egy férfi megjegyzése, aki mély hangon annyit mondott, hogy ő inkább hidegen kéri, ha lehet. Szavait tett is követte: kisétált, s hamarosan egy üveg sörrel tért vissza.


A színpadon: Fenyő Miklós

Fergeteges rock and roll koncertre hívjuk előfizetőinket, holnap este 6 órától felcsavarjuk a szőnyeget az újszegedi sportcsarnokban, ahol Fenyő Miklós lép fel. A sportcsarnokot vasárnap délután fél 5-kor nyitják meg, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A koncertre az érdeklődők korlátozott számban még vásárolhatnak belépőket a helyszínen, ma 14.45-től 17.30-ig, a koncert napján, vasárnap pedig 16 és 18 óra között. Előfizetőinknek a kedvezményt a helyszínen a legutolsó előfizetési számla felmutatása esetén tudjuk biztosítani. Pick-bérletesek a jegyvásárláshoz bérletüket vigyék magukkal. A Fenyő Miklós-koncertre a belépő ára 3000 forint, előfizetőknek és Pick-bérleteseknek 990 forint. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havránek kontra Lázár

Havránek Ferenc szerint a választási törvényben megszabott összeg többszörösét költötte eddig Lázár… Tovább olvasom