Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Ezüstös a fodrásztehetség

Hódmezővásárhely - Az iparszövetség minden évben megrendezi országos fodrászversenyét, amelyen tanítványaim rendszeresen jól szerepeltek – közölte Meszlényi Tamásné mesterfodrász, gyakorlati oktató, aki azzal folytatta: ezúttal két versenyzője indult a megmérettetésen, és most a 19 éves Dzadik Damján Bennó a férfi divat vágás-szárítás kategóriában a 2. helyet szerezte meg.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A "viadalon" a különböző kategóriákban közel 200-an indultak, Bennóéban 10-en vetélkedtek egymással.

A fiatal tehetséget, a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézményének végzős tanulóját Cseh István mesterfodrász, szakoktató készítette fel a versenyre, aki elmondta: a pénz miatt egyre szűkül a mezőny, ők a „trenírozást" hónapokkal ezelőtt elkezdték, ezért sikerült megfelelően ráhangolódni az országos versenyre.

– Nagyon izgultam, ez volt az első versenyem, és a riválisok erősek, felkészültek voltak – mondta Dzadik Damján Bennó. – A megmérettetés előtt többször gyakoroltuk a kialakítandó frizurát, az elővágással és a szárítással, nálam utóbbi volt a döntő, de azért egy kis sminkkel is segítettük a frizura kiemelését. A legnehezebb a saját versenydrukkom legyőzése volt, amikor megnyugodtam, és a feladatra koncentráltam, nem lehetett baj. Hogy mi volt a díj? Ezüstérem, oklevél és már csak egy „voltüveg" pezsgő.

A fiatal fodrász annyit még megjegyzett: mindenképpen ebben a szakmában akar érvényesülni, és ha túl bonyolult a neve ahhoz, hogy sztárrá váljon, egyszerűsít rajra – azon ne múljon. Bár a Bennó mint „védjegy" jól hangzik, és már most is mindenki így szólítja.

Dzadik Damján Bennó a verseny előtt hónapokkal elkezdte a „trenírozást
Dzadik Damján Bennó a verseny előtt hónapokkal elkezdte a „trenírozást" – megérte. Fotó: Imre Péter

Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Eötvös József Székhelyintézményének megbízott vezetője elmondta: mindent megtesznek azért, hogy még színvonalasabb legyen a fodrász- és kozmetikusképzés Vásárhelyen. 10 millió forintos pályázati pénzből alakítottak ki fodrásztanműhelyt a Városház utca 1. szám alatti épületben, megnyerték a két mesterfodrászt – Meszlényi Tamásnét és Cseh Istvánt –, hogy oktassanak intézményükben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet népszerű a matek meg a fizika is

A matematika és a fizika nem tartozik a legnépszerűbb tárgyak közé, de a pedagógus lelkesedése megváltoztathatja a diákok hozzáállását is – véli Szittyai István. Tovább olvasom