Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Ezúttal a homokon vitáznak

Mindszent - A mindszenti Tisza-parti strand rekonstrukcióját folytató helyi vállalkozó, Kovács László állítja: a munka befejezéséhez nincs elég homok a területen. A város képviselő-testülete viszont szakhatósági véleményre hivatkozva cáfolja ezt.
A mindszenti strand rekonstrukcióját június 9-én folytatta az önkormányzat által megbízott helyi Kovács Gépszer Kft. A munkát a mostoha időjárás és az egyik fa odvában fészkelő fakopáncsok hátráltatták, mely így ötnapos csúszást szenvedett. Kovács László, a kft. tulajdonosa, ügyvezetője azt is kijelentette, nincs annyi homok, amennyi a tervek maradéktalan teljesítéséhez szükséges lenne: a három megkímélt fa, és a Tisza magas vízállása miatt 150-200, de az is elképzelhető, hogy 300 köbméter hiányzik. Ennek esetleges pótlásáról a mindszenti képviselő-testület is tárgyalt.

– A szakhatóságok felmérése, véleménye szerint rendelkezésre áll az a homokmennyiség, ami a partszakasz rendbehozatalához, a rézsű kialakításához kell – mondta Hevesi István, az önkormányzat sajtószóvivője. – Vagyis nincs szükség pótlásra, máshonnan való szállításra, csak a területen belüli átcsoportosításra. Arról is határoztunk, hogy az új határidő június 27., ekkorra kell teljesen elkészülnie a strandnak. A mostani hétvégére a vállalkozó olyan állapotba hozza, amilyenbe lehet, hogy megtarthassuk a rendezvényt, és majd a jövő héten folytatja és fejezi be a munkát.

A mindszenti Tisza-part, amely zajos viták tárgya lett. Fotó: Miskolczi Róbert
A mindszenti Tisza-part, amely zajos viták tárgya lett.
Fotó: Miskolczi Róbert

A Kovács Gépszer Kft. a fákat – a már citált három kivételével – kivágta, a helyszínről elszállította, s már a földmunkákat is megkezdte. Kiegyenlítve a terepviszonyokat a déli oldalról az északira hordanak át homokot, és már zajlik a rézsű kialakítása, dúrása, úgynevezett durvázása.

– Az eredeti tervek szerint a partszakasz nem alakítható ki, erről jegyzőkönyvet is felveszünk, rögzítjük a mostani és a végleges, már elkészült állapotot – közölte Kovács László. – Péntekre már látványos előrehaladást tapasztalhatnak a kilátogatók.

3000 köbmétert vittek el

A homok mennyisége visszatérő probléma, és sokan arra gyanakodhatnak, ezért az előző kivitelező, az Eurotitán II. Kft. okolható. Legutóbb Solti Viktor tulajdonos, ügyvezető elmondta: tavasszal és ősszel 3000 köbméter homokot, fövenyes, hordalékos részt termeltek ki, szállítottak el, ennek jelentős részét, mintegy 2000 köbméternyit a barattyosi kerékpárút építéséhez. A barterszerződés értelmében – tudtuk meg a mindszenti illetékesektől – 10 ezerre lett volna jogosítványa.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. a volt galiba 2008. június 20. 21:37
  „pederzoli,kinyomtak a monitoromra 1 felhasználói szabályzatot.
  Még most sem értem,mi köze,akárhányszor elolvasom,az IP címnek !”
 • 43. a volt galiba 2008. június 20. 20:31
  „Ezt még most leírom: a "felhasználási feltételek "az adatvédelmi irányelvek"-ben leírtakkal ellentétes az IP cím kiírása,mondjuk a délvilág hu.szabályt sért !
  A fene hitte volna,hogy ebben a fene nagy demokráciában,befogja valaki,v.valakik a szánkat !”
 • 42. a volt galiba 2008. június 20. 20:20
  „pederzoli ! Igazad van,én is meglepődtem ! Valaki v. valakik,hírtelen nem bírták elviselni a kritikát !Szóvá tették. Diktatórikus cenzóra.
  Igen,saját felelősségünkre,de titkosítva kellene.Ezt nem írták ki,pedig az adatvédelmi irányelvekben benne van.”
 • 41. pederzoli 2008. június 20. 19:56
  „Féloff.: Ha már a személyiségi jogaimra tekintettel vannak,akkor azt is deklarálni kéne,hogy az IP címemet nem tárolják,nem adják tovább másnak. Ellenkező esetben ez volt az utolsó hozzászólásom a delvilag.hu -n. A diktatúrához nem adom a nevem.”
 • 40. ihaj 2008. június 20. 18:21
  „csuhaj,te meg milyen birka vagy !Ezzel a kommenteddel megcéloztad a Guinness rekordot!”
 • 39. csuhaj 2008. június 20. 18:11
  „hogy ti mekkora marhák vagytok!”
 • 38. a volt galiba 2008. június 20. 17:18
  „Mennyi millió is hullott ki az ablakon !? Nem a viták az ostobák,hanem akik létrehozták ezt a meggondolatlan,felelőtlen az adózók pénzével játszó, plázsnak nevezett akármit.A kérdéseimre még mindég nem kaptam választ,hogy örülni tudjak !
  1.Solti V. mit fizetett a homokért,mert nem tett érte semmit ?
  2.Ki,és mikor csinálják meg a strand-nagyrév közti utat ?
  3.Hol van a depózott homok,a többi /mennyi /hova került ?
  4. Ez a mostani rendezés, tervek engedélyek mennyibe kerül ?
  5. Ki a tönkretételért a felelős ? Nincs még vége,mi lesz a tárgyalásokkal ?Ki fizeti ? Eddig mennyibe van az annyi,hogy örüljünk ??
  6. Miért nem volt felelős ellenőrzés ? Vagy csak elintézik egy
  örüléssel !Szeretnénk tudni a végszámlát !!!! zottya ti vagytok az ostobák ! Kérem a választ,remélem nem titkos !!”
 • 37. Lemba 2008. június 20. 17:16
  „Zottya
  Ha vegig nezed a hozzaszolasaimat en soha nem vitatkoztam es nem hasznaltam tragar szavakat. En csak a velemenyemet kozoltem, ami sajnos sokszor zavaro es serto. De ugy vagyok vele akinek nem inge ne vegye magara!
  Ezenkivul az itteni hozzaszolok zome mindszenti vagy volt mindszenti, ezert engedtessek mar meg, hogy legalabb a velemenyuket elmondjak.”
 • 36. zottya 2008. június 20. 16:25
  „Hi ! Akételkedőknek üzenem a jövőhét elejére kész a part!!Lehet fürödni ,ha az idő engedi!!Meg befejeződik legalább az ostoba vita !”
 • 35. Lemba 2008. június 20. 15:24
  „Uzenet 33-nak,
  Mi az, hogy viccnek is eros! Ami kiderult a volt negy miniszterelnok multjarol es a jelenerol az is viccnek szamat. Meg is vannak emberek akik rajuk szavaztak es szavazni fognak.”
 • 34. kibic 2008. június 19. 22:29
  „Bocsánat, melyik előzőző testület , mit csináltatott meg? Mert hogy a strand és a Nagyrév közötti utat a kiskert tulajdonosok csináltatták meg a saját pénzükön. Az most nem ide tartozik, de szilárd útburkolatra fizettek be, és egy kohósalakos lett belőle. Mindenesetre valóban helyre kellene állítani.”
 • 33. akutyafáját 2008. június 19. 21:56
  „Lemba !Az utolsó mondatod,még viccnek is erős...ismered a pogármestert,vagy csak olvasás,hallomás után...”
 • 32. falatnyigazság 2008. június 19. 21:42
  „Zizának és kommentnek- no meg a többieknek: Nem titok, azt hiszem az újságban is megjelent, Kovács László és csapata 3 milkóért, azaz hárommillióforintért vállalta a strand rendbetételét. Nem pár száz ezer ám...no mindegy...ajánlom a képviselőknek, hogy szebb legyen mint volt!
  Hanem még vmi: a strand és a Nagy rév közti utat, amit Solti dózerei tönkretettek, ki fogja megcsinálni? Mert azt még az előző testület nagysokára megcsináltatta, hogy jó legyen, de azt is elbakterokták a mostaniak...szóval 3 milkóci. És még büszkék magukra a képviselők. De kiket is képviselnek...?!”
 • 31. Lemba 2008. június 19. 21:07
  „Kedves csalodott es megcsalt Mindszentiek!
  Miert nem megy mar be valaki a megyei Rendor Fokapitanysagra es tesz feljelentes lopasert, hutlen vagyon kezelesert es corruption-ert.
  Magyarorszag EU tag allam, ezert kovetni kell a normativait.
  Miert nem jelenti mar fel valaki a kivitelezot a Vizugyi hivatalnal es a Kornyezetvedelmi hivatalnal. A Tisza nemzetkozi folyo es nem ugy van, hogy valaki lemegy a partjara es megrongalja. Legkozelebb ugyan az a szemely be fog menni a Paksi Atomeromuve es kiszedi a plutonium rudakat es eladja a mindszenti Polgarmesternek aki Bin Laden unokabatya.”
 • 30. komment 2008. június 19. 20:26
  „Miért üzleti titok a strand rendberakásának költsége? Erre sem érkezett még válasz. A MI pénzünkről van szó!”
 • 29. a volt galiba 2008. június 19. 20:22
  „Mennyibe kerül ez és a többi " hiba " ?Akiket megválasztott a lakosság,felesküdtek,nem követhetnek el ennyi hibát,mert ez nem foci,se nem gombfoci,hanem a nép felé való felelősség munájukkal,és pénzükkel való elszámolás,úgy jó gazda módjára !
  Nem lehet hebrencs módjára kiszórni az adófizetők pénzét !Ha ezt nem tudják,ne vállalják ezt a pozíciót !Köszönjenek el,ez becsületesebb !
  Nem volt embere a képv.-testületnek,hogy lenézzenek,mi történik a strandon ? Nem ellenőrizték a munkát !? Nem voltak meg a megfelelő engedélyek !?Ne várják ezek után,hogy tapsoljunk örömünkben !!
  Kérek választ a kérdésekre,ne tereljük el a felelősségről a hangsúlyt !Alábbi kommentjeimben megtalálhatók a kérdések!!”
 • 28. a volt galiba 2008. június 19. 20:03
  „zottya !Amint kiveszem az írásából képviselő lehet,aki állnéven jött közénk,de nem probléma.
  Nem ócsároltunk,ahogy írta,csak véleményt mondtunk,kérdeztünk.Azonban ha a felelős emberek,képviselők,leszállnak közénk és válaszólnak,akkor lehet megértjük egymást. De engedje meg,hogy a házunk előtt söprögessünk,mert a strand ,és ami a közt érinti,az a mi házunk tája,és ezt tettük !Még most is azt veszem észre megpróbál " visszaütni" és nem válaszolni kérdéseinkre.Alant feltettem 1-2 kérdést és senki nem válaszolt rá !Tilos v. nem tartanak bennünket rá érdemesnek ! Pedig közügy !Örülünk majd a strandnak,de hogy ez az öröm mennyibe kerül,nincs rá válasz ! Hol a homok ?
  A vállalkozó kapzsi volt,írja .Igen mert hagyták, nem ellenőrizték.Tehette,senki nem akadályozta meg !Ez a megbízó
  és a testület bűne !!”
 • 27. Lemba 2008. június 19. 17:21
  „Kedves zottya,
  A kommunizmus bebizonyitotta, hogy a kollektivizmus szemlelete karos es veszeleyes. Ha valaminek nincs kijelolt vezetoje akkor nincs gazdaja sem. Ez az egyik alapja a project management tudomanyanak.
  Ajanlom hogy keresd ki a PMBOK /Project Management Book of Knowledge/ informaciot az internetrol, forditsd le, kottesd be konyv formaba es add at a Polgarmesternek mint diszkotetet.
  Talan a kovetkezo project jobban megy!”
 • 26. zottya 2008. június 19. 11:19
  „Észrevétel tulajdon képpen Mindszent nem jár rosszul! Miért? Katasztrófa turizmus!!Meg minden nap foglalkoznak az újságok velünk!A tréfát férre rakva Én nem lennék annyira borulátó,azt a döntést,hogy legyen egy szebb nagyobb partszakasz,(száraz veszélyes fák kivágása mert veszélyes lásd.motoros találkozó pár éve) eldöntötte v.mikor a testület,csak a kivtelező móhó és kabzsi volt,de erről nem a döntéshozok a hibások ez szerintem mindenkinek érthető!Most meg kár felettük pálcáttörhi hisz helyre hozzák,mert azért vannak tiszteséges válalkozók !Azt azért nem tudom ha kész lesz azok akik eddig itt olcsároltak 1-2 képviselőt, majd a szép fövenyen oda mennek e ,hogy hát csak helyre hoztátok + öröm koszorúzás lessz-e!!!Nevetséges!MÁS Végezetül szerintem csak annak a munkájába lehet hibát találni aki tesz ,vagy akar tenni valamit!És valjuk meg öszintén a polgármester azon kivül ,hogy a hibáit keresi a testület 1-2 tagjának sok vizet nem zavar!És vezér egyéniség nélkül meg összetartás nélkül sehová nem jutunk (lásd.FOCI EB) Remélem senkit nem bántottam meg max elgondolkodtattam!”
 • 25. Pásztor 2008. június 19. 10:43
  „Szerintem a Bankpalota felújitásához hasonló gyüjtést kellene szervezni.Az adományokból a hiányzó 300 köbméternyi homokot Solti úr homokbányájából(kedvezményesen)meglehetne vásárolni,és végre ezt a végeláthatatlan baromkodást befejezni!Szánalmas...”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Emlékpontnál kamerával lassítják a forgalmat

Hódmezővásárhely - Filmezik a forgalmat a vásárhelyi rendőrök: a város legveszélyesebb gyalogátkelőinél „forgatnak", így ellenőrzik a KRESZ betartását. Tovább olvasom