Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Fábry Sándor Vásárhelyen - Reméljük, zavarni fog

Hódmezővásárhely - Június 16-án, hétfőn 19 órától Fábry Sándornak, az ország első számú showmanjének önálló estjére kerül sor a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban, „A Fábry" címmel.
A hazai celeb világ e népszerű alakja leginkább kitűnő kommunikatív képességéről, egyedi jelzőiről és sajátos humoráról ismert. Kéthetente csütörtökönként, nézők százezreit ülteti képernyő elé show műsorával. Producere, Kovács Kristóf egy megjelent nyilatkozata szerint „ez a nyílt, őszinte szókimondás példátlan a magyar médiában. Addig nem szabok határt neki, amíg a stúdióban ülő 450 ember egyöntetűen nevet."

A Karinthy-gyűrűs, Érdemes Művész számos sikeres film, így a „Megint tanú" forgatókönyvírója, és többek közt a „Sose halunk meg" dramaturgja. Színészként legutóbb a Hasutasok című mozifilmben szerepelt. Fábry Sándor szívesen publikál, szerzője volt a Hócipőnek és önálló gasztronómiai rovatot szerkesztett a Playboy-ban is.

Érdeklődésének egyik középpontjában régóta az elmúlt három-négy évtized használati tárgyai állnak, ezekből a „dizájn" termékekből Tapolca-Diszelen múzeumot hozott létre.

Az ismert televíziós sokoldalú személyiség, a Veszprémi Állatkert tiszteletbeli állatgondozója, indult Bódy Sylvivel vitorlásversenyen és sikerrel mérettette már meg magát az ügetőn is. Hobbija a kertészkedés és a lakberendezés, viszont a nagy bevásárlóközpontokat nem kedveli.

Szókimondó stílusával és különös akcióival többször hívta fel magára a figyelmet; jelent már meg nőnek öltözve bírósági tárgyaláson és tett egy napos villámlátogatást az iraki magyar haderőnél is.

Fiatal kora óta határozottan kiállt nézetei mellett. 1972. március 15-én azért gyűjtötték be, mert a Batthyány-örökmécsesnél részt vett a Himnusz eléneklésében. Emiatt eltanácsolták az egyetemi tanulmányoktól, és évekig figyelték még.

Többször bírálta már politikai rendezvényeken a médiában elmaradt rendszerváltást, ami szerinte a humor területén egyértelműen végbement. Utódait nem keresi, mert úgy véli, azok már megvannak.

Hétfőn este, a vásárhelyi színpadon a közönség egy hamisítatlan „fábrys" vidám estet tölthet el a showman társaságában, amelyekre jegyek válthatók a helyszínen és elővételben is.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Amza 2008. június 16. 10:38
  „Na akkor mint régi volt televiziós megsugom,hermesnek,hogy a Fábry Show 80%-a ,adásonként előre fel van véve 2010-ig,és ezért van még ,és nem a zézettség miatt az RTl Klub müsorán.Kovács Kristófnak a producernek,ha Fábryt idő előtt elzavarná,több millió forint kellene a szerződése alapján kifizetnie,ezért inkább beválallja.A Fábry,meg a Győzike show-al nem az a baj,hogy nem hoz pénzt a konyhára,hanem az a baj,hogy Magyarországon eggyáltalán erre igény van.”
 • 25. közbeszóló 2008. június 15. 21:27
  „....annyi pénzt hoz a konyhára....Lehet,mert mocskolódni,gusztustalan dolgokat mondani nagyon tud...ezek meg nagyon népszerűek most ebben a gyönyörű országban...!”
 • 24. Hermes 2008. június 15. 21:11
  „Abbey, akkor mondd, hogy lehet a legnézettebb műsor az övé????
  Még az RTL zsidó tulajdonosai és vezetői sem szedik le a képernyőről, annyi pénzt hoz nekik a konyhára.... Valamit csak tud az ürge. Pl. az ilyen reakciós nyárspolgárokat pukkasztani, mint ti Amza-val....
  Ja, és sajna ritkán nézem a Hír TV-t, az még nekem is kissé demagóg.”
 • 23. abbey 2008. június 15. 11:55
  „Ez a fábry egy rossz kókler,még a vicceit is sugótábláról olvassa fel,persze amikor feltudja.”
 • 22. Amza 2008. június 15. 11:40
  „Kedve Hermes!Nincs jogalapja,már csak azért sem,mert a Hajdu
  Bét ügyében a Biróság a személyét illetően ,büncselekmény hiányában jogerősen felmentette 6-hónapja.Az Uniós pénzek elköltéséről tett észrevételéről meg csak annyit,hogy nem csak,hogy megteheti,hanem kötelessége is a büntető feljelentést megtenni a bizonyitékaival eggyütt.Attól,hogy Hir Tv. hónapokig ezt szajkózza ,attól még az nem vállik megtörténté,különösen ha figyelembe veszem,hogy az elmult 6-évben a Magyar Nemzet,és a Hir tv.,összesen 145 -jogerős rágalmazási pert vesztett el. Na ennyit a jobboldali hiteles csusztatásokról.”
 • 21. akutyafáját 2008. június 14. 23:28
  „Bizony van logikám,csak nem a te szájízed szerint.Miért kell nekem szeretni Orbánt,Fábryt,és gyűlölni a kormányt? Teszed azt te helyettem is.Világos ??”
 • 20. Hermes 2008. június 14. 19:37
  „akutyafáját, hát nem neked nem tetszik, hogy Fábry "tüzel" a kormány ellen? Csak indokoltam, miért van jogalapja fikázni furcsányékat.
  Rohadjak meg, ha van logika az írásaidban....”
 • 19. akutyafáját 2008. június 14. 18:02
  „De most Fábryról,művészetről van szó, v. tévednék ? Vagy ő nem lejárt lemez ?? Nézze aki szereti,kiki ízlése szerint !!
  Mi köze ennek a kormányhoz ?”
 • 18. Hermes 2008. június 14. 17:56
  „Én mellesleg átkozottul útálom, gyűlölöm ezt a köztörvényes bűnözőkből álló "kormányt, amit Fábry szidni merészel. Had írjak pár adatot.
  - 2007 január 1-óta hozzáférhető 8000 MRD Ft-ból szinte semmit nem hívott le ez bagázs, de mármegpályáztatott úgy 100 MRD Ft. körülit. Nem is titkoltan kampánycélokra tartogatják az EU-s pénzeket, amit egyéként vállalkozásoknak van fenntartva.
  - bajnai gordon a Wallis Rt.-n keresztül birtokolva a Hajdú BÉT-et 40.000 magyar termelőt tett tönkre, lenullázva pl. a magyar libatartást
  -170 kiemelt nagy infrastruktúrális projekttámogatásához 2007 január 1-óta 3-at (!) sikerült beadni.
  Totális rendőrállamot próbálnak kialakítani, teret engednek a prvokáló csürhének, hogy elfojtsák az elégedetlenkedő tömegeket.
  Hát ezért kellene lámpavasra akasztani mindegyiket, kedves akutyafáját....”
 • 17. akutyafáját 2008. június 14. 16:20
  „Hermes !
  Az mondod kivénhedt. Fábry milyen ? Ifjú gárda tag ? Saccolj,mennyi lehet ???
  Megjegyzem: érdekes felhozatal ! Eperjes K. Fábry S.
  Mindkettő a kormány ellen " tüzel "!A szinészet színe-java .Különben ilyeneket érdemel Vásárhely, a szervezők így látják.Csak,kimondottan jobb oldali " kultúra ".Ezt kapja,nincs más.”
 • 16. Szókimondó 2008. június 14. 13:51
  „Nőnek nem ajánlja fel...”
 • 15. geysa 2008. június 14. 13:44
  „kivácsi lennék, hogy kiveszi-e a pöcsét és felajánlja-e Lendvai Ildikónak?”
 • 14. pederzoli 2008. június 14. 07:00
  „Amza,lehet,hogy Fábry Sándor írta a forgatókönyvet,de egy olyan alkotást elég meredek dolog lehúzni,aminek Zsombolyai János az operatőre,a zenét Vukán György és Fényes Szabolcs írta,és ilyen színészgárdát vonultat fel,mint Fábry Zoltán,Őze Lajos,Kállai Ferenc,Monori Lili. A folytatásban pedig Cserhalmi György,Fehér Anna,Szacsvay László. Szerintem marhára nem értetted a lényeget,de nem vitatkozom.”
 • 13. Hermes 2008. június 13. 21:35
  „Éljen Fábry!
  Únos-unásig vagyok a balliberális konzervhumor képviselőivel. Megfáradt, elkopott cionista aggok pl. a heti hetes szereplői. Nem tűnik fel a mai napig nekik, hogy hét éve már a szocik kormányoznak? Még mindig a jobboldaliakon köszörülik a nyelvüket, de könyörgöm: a politikai humor jellemzően ellenzéki!!!!

  Más: Fábrynak további múlhatatlan érdeme lesz, hogy újabb és újabb fiatal humoristáknak biztosít helyet műsoraiban, és végre kiszoríthatják a kivénhedt vén sz@rokat. A stílusa tényleg megosztó, de legalább VAN NEKI!! És a többségnek be is jön..”
 • 12. ismeriota 2008. június 13. 11:55
  „Amza! Köszönjük neked, hogy megkímélsz az elemzéstől! Annyira persze nem is érdekel, de azért köszi!”
 • 11. Amza 2008. június 13. 09:14
  „Kedves Pederzoli!Sajnos nem sok szabadidővel rendelkezem,de ha már oda jutok,hogy filmet nézzek,akkor nem egy Fábry féle dramaturgiat,hanem egy Német Lászlót,egy Márait,egy Sütő Andrást, Polanskit,Senkiewichet,stb. nézek.Egyébként a fent emlitett Tanu c. film mindkét részét láttam,amin 2-üveg sör melett
  el lehet bohockodni,de a filmesztétikai értékét most hagy ne ellemezzem.”
 • 10. pederzoli 2008. június 13. 02:04
  „Amza,lehet,hogy egy szürke kis dramaturg lenne,de a Megint Tanú-t például rohadtul nem meri vetíteni a VTV. 1992-ben írta azt a forgatókönyvet,remélem,hogy mondjuk 2010-ben mégiscsak műsorba kerül mondjuk valamelyik választási kampány alatt. Javaslom,majd nézd meg,és rájössz,milyen áthallásos dolog volt például az a rész,amikor balkézről,rablóprivatizációval lett Pelikánból bányatulajdonos,mint...khm...de amikor megjelenik az újgazdag vállalkozó Szipák Béla házának alagsorában lévő uszodában,az sem Fittelina Kft.-s prófétikus erejű jelenet. Csoda,hogy nem ugrálnak ezért a filmért egyik oldalon sem ?”
 • 9. dalma1 2008. június 12. 22:05
  „ki beszélt itt a heti hetesről?eltévedt talán az Úr........???”
 • 8. riga 2008. június 12. 20:50
  „Jobb mint a heti hetes, az biztos!”
 • 7. lolaszeged 2008. június 12. 16:53
  „Jo szorakozast!-biztos nagy tomeg lesz, ahogy minden ripacs, gagyi musoron. Izlestelen poenok, kormanyszidas unasig....Az ilyen mindig bejon!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi virágvarázs

Hódmezővásárhely - Fenesi János rossz ember nem lehet, legalábbis ha a mondás igaz. A vásárhelyi… Tovább olvasom