Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Fantomplakátok a levegőben

Nincs gazdája a Gyurcsány Ferenc és Kóka János fotójával és állítólagos idézeteivel ellátott szalagtranszparenseknek, amelyek a napokban jelentek meg Vásárhely utcáin. A helyi MSZP felháborítónak tartja, hogy a plakátokon nem szerepel, ki a hirdető. A SZDSZ szerint a Fidesz megbízásából tették ki a kormányt dicsérő transzparenseket, Lázár János ezt visszautasítja.
A nagy port kavaró felirat Vásárhelyen, a Kossuth téren Fotó: Tésik Attila
Néhány napja Vásárhely-szerte hatalmas, kék színű plakátok jelentek meg a következő szöveggel: „... stabil és nagy jólét" (Gyurcsány Ferenc parlamenti felszólalása), valamint „A magyarok jobban élnek, mint valaha" (Financial Times). A feliratok előtt a miniszterelnök és Kóka János gazdasági miniszter fotója látható. A transzparensekről nem derül ki, kihez vagy mely szervezethez, esetleg párthoz tartoznak.

– Az anonim plakátokat nem az MSZP kérésére gyártották. Gyáva és sunyi magatartás az ilyen, amit visszautasítunk és kérjük a választási bizottságot, hogy amennyiben kiderül az elkövető kiléte, jogsértés miatt hivatalból jelentsék fel – mondta tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján Nagy Ernő.

A szocialista párt helyi szervezetének alelnöke ezt követően idézte az Országos Választási Bizottság (OVB) közleményéből: „az impresszum szórólapokról való elmaradása megvalósítja a sajtóigazgatási szabálysértés tényállását, s ennek gyanúja esetén az OVB hivatalból feljelentést tesz."

Az SZDSZ helyi szervezetének elnöke, Szentirmai Csaba közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe: pártjának semmi köze sincs a plakátokhoz, annak ellenére, hogy azok színvilága ezt a látszatot kelti. Szentirmai tudomása szerint a transzparensek kihelyezése Lázár János polgármester, fideszes országgyűlési képviselőjelölt érdekében történt. Lapunk kérdésére Szentirmai elmondta: ezek a transzparensek apró fricskák, a Fidesz „Rosszabbul élünk, mint négy éve" kampányába illenek. Hiszen például Gyurcsány idézett szavainak hátoldalán egy másik miniszterelnöki mondat szerepel, mégpedig az, hogy a 47-es út szélesítése 2010 táján várható.

Hozzátette, úgy tudja, hogy a képviselőjelölt és kampánystábja kérte és kapta meg ezekre a helyekre a közterület-használati engedélyt.

– Visszautasítom a vádakat, hiszen sem nekem, sem a pártomnak nincs semmi köze az említett plakátokhoz. Akár én is feltételezhetném azt, hogy az MSZP vagy az SZDSZ adott megbízást erre, hiszen az ő tagjainak fotói szerepelnek rajta. Ráadásul teljesen megdöbbent az, hogy pont a szocialisták, illetve a szabad demokraták akarják korlátozni a szólás- és a véleménynyilvánítás szabadságát – közölte Lázár János, a Fidesz-MPSZ megyei elnöke, vásárhelyi polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvatosságból vásárol tanyát

Egy évig bérelte, most megvenné a vásárhelyi önkormányzattól a volt kútvölgyi gyógyintézet melletti… Tovább olvasom