Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Fával együtt dőltek a telefonpóznák a 47-es mellett

Fával együtt dőltek a telefonpóznák a 47-es mellett
Székkutas, Hódmezővásárhely - Kidőlt egy méretes fa, magával rántott két telefonpóznát is Székkutas és Hódmezővásárhely között, a 47-es főút mellett. Ősszel írtunk arról, hogy azon a részen a felújítás után több oszlop is megdőlt.
Megadta magát egy nagy fa az erős szélben Székkutas és Hódmezővásárhely között, a 47-es főút 192-es kilométerszelvénye környékén. A fa rádőlt az árok mentén futó telefonlégkábelre, és földre húzott két telefonpóznát is.

Ősszel már foglalkoztunk vele, hogy a hajdani iskola környékén furcsán áll több telefonoszlop (2015. november 18.: Dőlnek az árokba került oszlopok). A főút felújítása során több pózna az árok oldalába került. Akkor egy arra járó férfi elmondta, attól tartanak, hogy egy nagy eső kimossa majd valamelyiket. A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. akkor azt nyilatkozta, ha kidől egy telefonoszlop, az Invitelnek kell szólni.

Az oszlopok eddig dacoltak az esővel, széllel. Az erdősáv egyik fáját a tövénél csavarta ki a szél, az ágai rálógtak a 47-es főútra.

Nem szívesen lettem volna annak a helyében, aki esetleg akkor ment ott autóval, amikor kidőlt a fa – mondta egy naponta arra közlekedő férfi. – A katasztrófavédelmisek jöttek, hogy ledarabolják a nagyobb ágakat. A vastag törzs még mindig egyben van.
 
A viharos szél okozta a bajt. Tegnap helyreállították az oszlopokat. Fotó: Kovács Erika

A fa melletti két telefonpózna is az árokra dőlt. A vezeték nem szakadt el. A férfi azt furcsállta, hogy még senki sem vitte el a fát. – Azt beszélik, az erdősáv osztatlan közös tulajdonban van, vagyis rengeteg tulajdonosa van, így nem is tudják, kinek kellene szólni. Még mindig ott díszlik az árokban. A törzse most olyan, mintha híd lenne. A fa egyébként egészségesnek néz ki. Lehet, hogy az árokásáskor elvágták a gyökerét – mondta a férfi.

– Az Invitel még azelőtt értesült az oszlopok kidőléséről, hogy a Magyar Közút Zrt. területileg illetékes ellenőre telefonon jelezte volna azt társaságunknak – válaszolta érdeklődésünkre az Invitel Zrt. sajtóosztálya. A cég munkatársai már csütörtökön délelőtt kimentek a helyszínre. Megállapították, hogy a légkábel nem sérült meg, a kidőlt oszlopok sem jelentettek balesetveszélyt az arra közlekedők számára, mivel az úttesttől körülbelül 2-2,5 méterre feküdtek. A póznákat tfőn délelőtt állították vissza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végrehajtó fenyegeti a vásárhelyi orvost

89 ezer forintot követel egy végrehajtó cég internetes hirdetésekért egy vásárhelyi orvostól Tovább olvasom