Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Februárban nyit a vásárhelyi SBO

Hódmezővásárhely - Sokktalanító, 3 vizsgáló, 6 ágyas kórterem – befejeződött a vásárhelyi Erzsébet-kórház új sürgősségi betegellátó osztályának építése. A 280 millió forintos beruházásból az eszközbeszerzés és az épület berendezése van hátra. Az SBO februárban fogadja az első betegeket. A főigazgatóval végigjártuk az épületet.
Elkészült a vásárhelyi Erzsébet-kórház új sürgősségi betegellátó osztályának épülete, már csak néhány garanciális javítás van hátra. A 280 millió forintos (ebből 240 millió támogatás) beruházás részeként az egészségügyi intézmény egykori mosodája helyén alakították ki a korszerű SBO-t. A pénzből defibrillátort, monitorokat, különböző eszközöket, ágyakat, bútorokat is vásárolnak. Ennek közbeszerzése folyamatban van – hallottuk Kallai Árpád főigazgatótól, aki megmutatta lapunknak a kórház új osztályát.

Kallai Árpád a kórház új részlegében. Hamarosan a műszerek is hamarosan megérkeznek. A szerző felvétele
Kallai Árpád a kórház új részlegében. Hamarosan a műszerek is hamarosan megérkeznek.
A szerző felvétele

– Egyszerre 2 mentő fogadására alkalmas a fedett bejárati rész – magyarázta a főigazgató. – A bejárathoz közel található a jelenleg még üresen álló sokktalanító, ahol a súlyos, életveszélyes állapotú betegeket látják majd el. A 6 ágyas kórteremben 2 egyágyas elkülönítő szoba is van. Itt lehetőség van a betegek 24 órás megfigyelésére. Ez idő alatt, a megfelelő kezelés mellett, dönt az orvos arról, hogy hazaengedi vagy felveteti a megfelelő osztályra a pácienst – magyarázta Kallai Árpád. 3 vizsgáló – belgyógyászati, sebészeti és gipszelő – található az új osztályon, amelyet egy folyosó köt össze a kórház A épületével, hogy mihamarabb elvégezhessék a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat.

Az eszközbeszerzés lezártával rendezik be teljesen az osztályt, ahol februártól fogadják az első betegeket, akiket műszakonként 2 orvos és 3 nővér lát majd el. A beruházás 35 új munkahelyet teremtett. A kórházfejlesztés egyébként jövőre az A épület rekonstrukciójával folytatódik. Összességében – pályázati támogatással – több mint 900 millió forintot költenek az alagsor bővítésre, a sterilizáló felújítására, új betegirányító központ kialakítására, valamint az épület energetikai korszerűsítésére – tudtuk meg Kallai Árpádtól.

Olvasóink írták

 • 13. eldorádó 2011. december 15. 11:10
  „Kedves Főigazgató úr!

  Péntektől ne megszokásból vezessen a munkahelyére ;-)

  MEGVÁLTOZIK A FORGALMI REND a kórház körül!”
 • 12. Én2 2011. december 15. 10:06
  „Nagyon rossz a beegek ellátása Vásárhelyen pedig a város vezetése büszke rá, de ha betegek akkor ők is Szegedre mennek. Jó orvosokat kellene ide hozni v. nem kellett volna elküldeni a nyuggereket.”
 • 11. zero 2011. december 14. 20:34
  „Tragédia .Ami ebben a kórházban van .Nincs aki gondoskodjon a betegről . A női belgyóogyászaton még meleg víz sem volt 2 hete .A nővérek gorombák .Tisztelet a kivételnek .”
 • 10. newdog 2011. december 14. 19:55
  „Nekem sincsenek pozitív tapasztalataim Vásárhelyen. Számomra az volt a legérdekesebb javaslat a háziorvosomtól, hogy a problémámmal próbáljak meg Szegeden orvost találni (traumás műtét) ha van esetleg valaki ismerős, mert ha helyben próbálom orvosoltatni, könnyen súlyosabb lehet a probléma, mint volt.
  Nem régen költöztem Vh-re, így nem nagyon ismerek itt senkit. Viszont azt látom, ha az orvosok már egymásról is ilyen véleménnyel vannak, akkor tényleg nagy a baj.”
 • 9. Én2 2011. december 14. 12:19
  „Döbbenet ami velem történt. Kötőhártya gyull. lett bementem a szemészetre. Kettő orvosnál csak bejelentésre fogadják az embereket maradt egy hölgy. Kétszer voltam nála mivel nem gyógyult a szemem de másodszor már nagyon ideges lett, de mindenkihez. Azt nomdta, hogy ő már nem való orvosnak kiöregedett, hiába mondja ő itt és nem is lát jól meg aztán 200 évesnek érzi magát. Ez történt röviden. Nagyon mérges lettem voltunk v. 10-en és mindenkihez pokróc volt. Kérdezem miért kell az embereknek ilyen orvos szerintem idegbeteg szegény.Nem tudja gyógyítani a betegeket nem is gyógyul a szemem magam kezdtem el orvosolni szerintem jobban mint ő.
  Ez Vásárhely lehet itt akármi is ha nincs megfelelő orvos.”
 • 8. newdog 2011. december 14. 10:48
  „2. Az én szememet is szúrja a szóismétlés a kép alatt, s ettől függetlenül nem tartom magam általad "tipikus magyar mentalitású" embernek.
  Ha már újságírásra vagy korrektorságra adom a fejem, akkor legyek annyira igényes a munkámra -tekintettel arra, hogy akár több ezren is olvassák-, hogy olyan hibákat ne kövessek el, amiért általános iskolában egyest adnának a fogalmazásomra, s egy cikk mondanivalója helyett a hibám legyen az, ami megmarad az emberekben a közölt tények helyett. Ha meg még fel is hívják rá a figyelmet a fogyasztói társadalomból, akikből élek, akkor meg illik soron kívül kijavítani.
  Sokak munkájában -mint az enyémben is- a hasonló hibákon emberi sorsok, egyben munkáltató általi fegyelmi felelősségre vonás múlik (jobb esetben).”
 • 7. booo 2011. december 13. 16:51
  „Örülök hogy megnyílik, de ugye egy nyavajás gipszelésért nem kell Szegedre menni? Megjegyzem a kórház leépítésekor nem erről volt szó, Lázár J. azt ígérte visszaáll a fül-orr gégétől kezdve minden ami megszűnt! Látom ez az ígéret ismét csak ígéret marad!
  Én2- Igazat adok Neked! Sajnos nekem sem pozitív a véleményem, ha tehetem Szegedre megyek!”
 • 6. Én2 2011. december 13. 12:30
  „Szerontem semmi szükség a sürősségire mivel Vásárhelyen nincs orvos, szakápolók így nem ér semmit az egész. Bevisznek ide és ott döglik meg az ember mert nem tudják mit kell vele csinálni. Szegeden legalább felkészült orvosok , ápolók vannak.”
 • 5. holo2 2011. december 13. 09:35
  „Szerintem kell is a sürgéségi vásárhelyre mert sok politikus kerül majd oda.!”
 • 4. bazsiihmv 2011. december 12. 21:03
  „kérdés, hogy AMÚGY orvos van-e...mert én csak azt hallom, hogy vagy kirugnak embereket, vagy önszántukból hagyják itt a vásárhelyi kórházat :) jaa, vagy hogy ez már annyira korszerű, hogy orvos sem kell.”
 • 3. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2011. december 12. 17:21
  „"Sokktalanító"?
  A legjobb sokktalanító, ha nem néz az ember híradót... hamarosan : LOL”
 • 2. igazságkereső 2011. december 12. 11:22
  „Egy-egy cikk megírásakor bizony előfordulhat szóismétlés, jó lenne a lényeget meglátni az értelmetlen kötözködő hozzászólás helyett kedves #1. dmonlájn! Tipikus magyar mentalitásról tesz tanúbizonyságot hsz-ed,sajnos a lényeget kerüli el nagyon sok hozzászóló és ez a szomorú, ezért lehet nálunk Magyarországon megtenni azt, amit egy fejlett nyugat-európai országban meg sem próbálnának megtenni! Az ébredés akar nagyon nehezen megtörténni szép hazánkban és ez a legnagyobb baj!!”
 • 1. dmonlájn 2011. december 12. 08:44
  „"Hamarosan a műszerek is hamarosan megérkeznek. " < képaláírás! gratulálok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még terv a vásárhelyi élményfürdő

Engedélyes terv van, pályázati lehetőség még nincs – itt tart a vásárhelyi élményfürdő ügye. Tovább olvasom