Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -6°C | 2°C Még több cikk.

Februárra elkészül a gimnázium új szárnya

Hódmezővásárhely - Az elképzelések szerint februárra elkészülhet a Németh László Gimnázium és Általános Iskola új szárnya. A 200 milliós beruházás során 12 új tanteremmel bővül az intézmény, az Árpád utcai épület pedig kiürül.
Még a tél beállta előtt szeretnék teljesen felhúzni a Németh László Gimnázium és Általános Iskola új szárnyát. Így a belső munkákat már nem befolyásolná az időjárás, és a tervek szerint februárra be is fejeződhet a beruházás – tudtuk meg tegnap az építkezés helyszínén Mucsi Lászlótól, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetőjétől. Megírtuk: az iskola bővítésének 200 millió forintos költségét a város saját zsebből finanszírozza.

Már 2005-ben is készült egy terv a suli bővítésére. Akkor plusz 8 tanterem készült volna, most viszont 12 kap helyet az új szárnyban. A 880 négyzetméteres épületben lift is lesz, és az emeletről egy folyosóval kötik majd össze a központi épülettel.

A Németh László iskolába 1180 tanuló jár, ebből 492 az Árpád utcában tanul. Az új szárny elkészültével a diákok többsége átköltözik majd a központi iskolába, a Hódtóba – hallottuk Árva Lászlótól, az oktatási intézmény igazgatójától. Az Árpád utcai épületben néhány kimenő osztály marad csak, várhatóan egy tanévre. A majdan kiürülő épület további hasznosításáról a közgyűlés dönt, pályáznak a felújítására és energiahatékonysági korszerűsítésére.

Olvasóink írták

 • 4. almaszósz 2010. november 13. 19:52
  „A PMK mikorra készül el? Alaposan leállt az "építkezés". Pedig most jó idő van, nem lehet kifogás...”
 • 3. entelegent 2010. november 10. 22:02
  „Hallottam én is hogy a volt Kossuth suli menne talán oda,(?????) amúgy a József Attila suli volt már egy néhány helyen. Annak idején a lenin utcán ( Andrássy ) a technikum mellett ( mezőgazdasági főiskola) volt. Aztán átvette a "mezgé", így a Deák Ferenc utcán székelt tovább. de mintha lett volna egy alsó tagozat, vagy napközi a Kaszap sarkán ahol most az Emlékpont van. Volt még állomása szegény József Attila iskolának?”
 • 2. Hód 2010. november 09. 22:22
  „Nyugodj békében József Attila Általános Iskola...”
 • 1. Sherlock 2010. november 09. 17:58
  „Hogyhogy a közgyűlés dönt? Valamiről lemaradt az újságíró, eldöntötték azt már!
  Elég megnézni a Közoktatási információs iroda honlapján, hogy melyik iskolának milyen épületei vannak.
  Bárki megnézheti. Az Árpád utca 8. a Gregus Máté Szakközépiskola telephelyeként szerepel.
  Telephely kódja: 011
  Gregus Máté Tagintézmény
  6800 Hódmezővásárhely, Árpád u. 8.

  http://www.kir.hu/intezmeny/intreszl.asp?om10kod=029768

  No és, februárban indulhat a dózer...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács lett a büntetőbíróból

Huszonhét évig büntetőbíróként dolgozott a vásárhelyi városi bíróságon Mucsy István, aki miután nyugdíjba vonult, igazi ezermester lett. Tovább olvasom