Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Fegyházra ítélték a drogkereskedőket

Hódmezővásárhely - Egy vásárhelyi és egy mindszenti kábítószer-kereskedő ügyében szabott ki jogerős ítéletet kedden a Szegedi Ítélőtábla. Szabó István és Kalmár Zsolt korábbi, nem jogerős büntetésén ugyan enyhítettek, ám a dílerek így is évekig raboskodhatnak fegyházban.
Kereskedéssel elkövetett, jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés és lőszerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2007. november 21-én a 33 esztendős vásárhelyi Szabó István elsőrendű vádlottat, ezért 6 év fegyházra ítélte, és 6 évre eltiltotta a közügyektől. Az ügy másodrendű vádlottja, a 37 éves mindszenti Kalmár Zsolt kereskedéssel elkövetett, jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettéért szintén 6 év fegyházbüntetést kapott, és szintén 6 évre tiltották el a közügyektől.

Az ítélet ellen Szabó István és védője – a tényállás téves megállapítására hivatkozva – felmentést kért, s enyhítéséért nyújtott be fellebbezést. Kalmár Zsolt és védője is megalapozatlannak tartotta a döntést, és felmentést kért.

A Szegedi Ítélőtábla tegnap született jogerős ítéletében csökkentette a kiszabott ítéletet, miután a cselekmények elkövetése óta sok idő telt el, s a vádlottak régóta állnak büntetőeljárás alatt. Így Szabó Istvánt 4 év fegyházra ítélte, s 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Kalmár Zsolt 5 év fegyházat kapott, s ugyanennyi időre nem vehet részt a közügyek gyakorlásában.

A vádlottak évek óta jó kapcsolatban álltak egymással, mindketten fogyasztottak kábítószert. 2003. július 24-én Szabó István azzal kereste fel mindszenti lakásán Kalmár Zsoltot, hogy kábítószert vegyen tőle, az árut tovább akarta adni. Az üzlet létrejött, Szabó 20 kábítószer-tartalmú tablettát és 45,35 gramm amfetamintartalmú port vett. Amikor azonban kilépett a lakásból, az őt megfigyelő nyomozók mindkettejüket elfogták.

Még azon a napon házkutatásokat tartottak a rendőrök mindkét vádlott lakásán. Az itt talált és lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladta a törvényben írt jelentős mennyiség alsó határát. Ráadásul a rendőrség a házkutatás során Szabó István otthonában 26 olyan lőszert is talált, melyekre nem szólt a vádlott fegyvertartási engedélye.

Olvasóink írták

  • 1. szabó Balázs 2008. május 07. 16:10
    „szar”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt járőröznek Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Közös akciókat szerveznek és együtt járőröznek Hódmezővásárhely bel- és… Tovább olvasom