Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Fegyveres rablás Székkutason

Székkutas - Két símaszkos férfi kirabolta szerda este a székkutasi Agip benzinkutat. A kezelőnek nem esett baja. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz a tettesek után, akik információink szerint gyalog menekültek a helyszínről.
Nem sokkal zárás előtt, szerda este fél hat körül két férfi lépett be a székkutasi Agip benzinkút konténerirodájába. Egyikük egy pisztolynak látszó tárggyal fenyegette meg a töltőállomás kezelőjét, a napi bevételt követelve.

– Háttal álltam az ajtónak, éppen írtam, amikor meghallottam, hogy bejött valaki. Amikor megfordultam, két magas, fekete símaszkos férfit pillantottam meg, az egyiküknek pisztoly volt a kezében. Megijedtem – mondta Sanyi bácsi, aki azt kérte, ne írjuk le teljes nevét, a történtek így is megviselték.

Az egyik rabló lecövekelt az ajtóban, a pisztolyos pedig belépett a pénztárgép mellé, és vékony hangon azt mondta: „Nem bántalak, ide a pénzt!"

Fegyvernek látszó tárggyal kényszerítették a székkutasi benzinkutast a bevétál átadására. Fotó: Tésik Attila
Fegyvernek látszó tárggyal kényszerítették a székkutasi benzinkutast a bevétál átadására.
Fotó: Tésik Attila

– Egy pillanatra megtántorodtam. A pisztolyos valószínűleg azt hitte, hogy meg akarom támadni, mert felemelte a kezét, hogy álljak meg. Végül nem volt más választásom, odaadtam a napi bevételt – mondta Sanyi bácsi, aki a pontos összeget nem árulta el. Azt viszont elmondta, hogy ráparancsoltak, maradjon a helyén, mert különben baja esik. Sanyi bácsi csak pár perc után mert kimenni az irodából.

A sötét ruhát viselő rablók nem törődtek a benzinkút biztonsági kamerájával sem, amelynek felvételét – tudomásunk szerint – a rendőrség vizsgálja. Lapunk információja szerint valószínűleg gyalogosan érkeztek a faluszéli házaktól távol, a 47-es főút mellett álló benzinkúthoz. Sanyi bácsi ugyanis nem hallott semmiféle autó- vagy motorzajt, mielőtt beléptek hozzá. Meg nem erősített információnk szerint a tettesek gyalog is menekültek a rablás helyszínéről, mégpedig azon a földúton, amely a falu vasútállomására vezet.

Szűkszavú a rendőrség

A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség nem árult el bővebb információkat a történtekről. Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomoz. Kérik, aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, hívja a 107-es vagy a 112-es segélyhívót, illetve a Telefontanút a 06-80-555-111-es számon. Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt az értesülésünket sem kívánta megerősíteni, hogy a rablók melyik irányba és hogyan menekültek. Elmondta azonban, hogy a tettesek akár 15 év fegyházbüntetést is kaphatnak.

Olvasóink írták

 • 5. jotty 2009. november 27. 09:10
  „Sajnos egyre több ilyen lesz. A munkanélküliség és a pénztelenség sok mindenre ráveszi az embert és ahhoz nem kell "sötét bőrűnek " lenni. A bankkártyás fizetési mód nagyon jó ötlet lenne, de sajnos nagyon sok embernek az a pár száz vagy ezer forint is sokat jelent, amit lefognak a bankok kártyahasználati díjként.”
 • 4. utazó81 2009. november 26. 19:06
  „Közeledik a karácsony.Ilyenkor mindíg megszaporodnak a bűncslekmények.”
 • 3. Norman_Bates 2009. november 26. 16:57
  „Hát igen, van benne valami.
  Örömmel hallom, hogy jövőre már a 20k alatti lopást is a rendőrség kezeli, sötétbőrű honfitársaink már gondolom nem örülnek ennyire ::)DX”
 • 2. flexsnake 2009. november 26. 16:26
  „ezért kellene áttérni a kötelező készpénzfizetési eszköz helyettesit szolgáltatásokra, vagyis a bankkártyára. Ha nincs fizikai pénzforgalom, nincs lopás sem.”
 • 1. rolee 2009. november 26. 13:04
  „Ez mostanában sajnos egyre többször fordul elő :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az érzéseket is jelelni kell

Hódmezővásárhely - Különleges, de nehéz feladat a vásárhelyi közgyűlés munkáját jelelni a… Tovább olvasom