Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Fegyverrel akart kirabolni a kapitányságon két rendőrt - nyolc évet ülhet

Csütörtökön tárgyalja a szegedi ítélőtábla annak a vásárhelyi fiatalembernek az ügyét, aki hódmezővásárhelyi rendőrkapitányságon fegyverrel akart kirabolni két rendőrt. 8 év börtönre ítélték, fellebbezett.
Kétrendbeli, fegyveresen, hivatalos személy ellen elkövetett rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2012. december 18-án B. Ádám János (1992 – hódmezővásárhelyi lakos) vádlottat, és ezért - halmazati büntetésül - 8 év börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

A 8 általánost végzett, alkalmi munkákból élő vádlott az eljárás során ismeretlenül maradt okból elhatározta, hogy a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon rablást fog elkövetni. Ezért 2012. január 30-án magához vett egy által korábban vásárolt airsoft pisztolyt, amely légfegyvernek minősül, és alkalmas arra, hogy lőfegyverrel tévesszék össze.

A vádlott ezzel a pisztollyal a zsebében 9 óra 45 perckor megjelent a rendőrkapitányságon, ahova az ügyeletes tisztet megtévesztve be is jutott, majd a földszinti mellékhelységbe ment. Ott a nála lévő pisztolyt kibiztosította, majd az ügyeleti szobához indult, ahol időközben megjelent V. István rendőrzászlós és Sz. György rendőr-főtörzsőrmester. Sz. György már szolgálatban volt, míg V. István a szolgálatot még nem vette fel.

A vádlott, a két rendőrtől mintegy két méterre állva, elővette kabátjából a pisztolyt, és a rendőrökre célozva azt mondta, hogy adják át értékeiket. A sértettek ekkor felszólították a vádlottat, hogy tegye le a fegyverét. Ennek a felszólításnak a vádlott csak többszöri ismétlést követően tett eleget, amikor is a pisztolyt a földre helyezte. Ezt követően a sértettek a vádlottal szemben testi kényszert alkalmaztak, majd más rendőri segítséggel előállították a vádlottat.

A vádlott a cselekményét megbánta, a sértettek a vádlottnak megbocsátottak – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

Olvasóink írták

 • 7. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. május 19. 12:49
  „Véletlen egybeesés, hogy egymás mellé került két értelmi fogyatékos balul sikerült viccelődése?
  Az egyik megúszta felfüggesztettel.
  Nyilván a rendőruraknak időnként példát kell statuálni, ha már a cigiseftelőkhöz, cigánybűnözőkhöz nem nyúlhatnak, marad az, aki rossz helyen volt rossz időben.”
 • 6. simonadri 2013. május 16. 16:57
  „A könnyem folyt a röhögéstől, de alighanem valóban arról van szó, hogy most legalább lesz nyolc viszonylag nyugodt éve. Mondjuk, ennyi erővel már a portán is elkezdhetett volna cirkuszolni.”
 • 5. Roland1000 2013. május 16. 12:52
  „Szerintem ez a férfi tutira nem normális.Épeszű ember nem akar kirabolni rendőröket.

  És nem csodálkozom a 8 éven..., karlendítésért is lehet 3 évet kapni. És egyébként meg: ha épeszű, akkor megérdemli a 8 évet.”
 • 4. +36 2013. május 15. 22:21
  „Rablóból pandúrt! Büntetésből legyen kapus rendőr !”
 • 3. uborka 2013. május 15. 21:25
  „Ez akkora baromság ahogy van !!!! Normális???? Tudta Ő,hogy biztos helyre és biztosan le fogják ültetni !!!
  Leszünk, mi még olyan anyagi helyzetben,hogy egy nap, többen is megyünk Rendőrséget rabolni,hogy biztosan ne haljunk éhen.
  Ez a jövő, ami már itt van!!!!!! Ennek az embernek 8 évig biztos megélhetése van!!!! Ez nem hír!!!!!! Élni akarás ebben a rohadt világban!!!”
 • 2. pachakuti 2013. május 15. 21:03
  „Csak azért mert fiatal?”
 • 1. queenmargareth1 2013. május 15. 19:43
  „gyilkosságért meg semmi vagy 6 év...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtön a fenékbefúvásért

2 év börtönt szabott ki a Szegedi Törvényszék arra a vásárhelyi fiatalemberre, aki kollégája végbelébe fújt sűrített levegős pisztollyal. Tovább olvasom