Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Fejlesztések és tervek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Közlekedési, vízépítési, parkokra és közterületekre vonatkozó, valamint intézményi beruházásokat tartalmaz a 2013-as fejlesztési koncepció Vásárhelyen.
A pénteki közgyűlésen tételesen felsorolták, mit mennyiből, pályázattal vagy anélkül szeretnének megvalósítani a jövőben. Lázár János országgyűlési képviselő – megírtuk – meg is jegyezte a tájékoztató kapcsán: érdemes különválasztani a vágyálmokat és a folyamatban lévő fejlesztéseket. Utóbbi kategóriába tartozik a belterületi gyűjtőutak fejlesztése. A 247 millió forintos beruházásra 222 milliós uniós támogatást nyert az önkormányzat a Hódtó, a Hóvirág és a Madách utca útburkolatának felújítására, amely várhatóan 2013 végére készül el. A kerékpárutak bővítésére is nyert 296 millió forintot (az összköltség 329 millió). A fejlesztés a Kölcsey utcára, a Szoboszlai és a Virradat sorra, a Mester utcára, a Kodály Zoltán utcára (Királyszék–Kodály közötti szakasz), a Pállfy-Holló utcára (Dr. Rapcsák–Damjanich közötti szakasz) vonatkozik.

A laktanyai körforgalom a Síp utca összekötésével jelenleg még a vágyálom kategória. A Kertváros, a Belváros és a Hódtó városrész további tehermentesítése miatt új út kellene a laktanyai körforgalom és a Síp utca között, a munkálatok becsült költsége 546 millió forint. A 300-350 millió forintos élményfürdő építését pályázat hiányában saját forrásból valósítanák meg. Gyerekbarát szolgáltatással van értelme bővíteni a fürdőt, ellenkező esetben nincs értelme több száz milliót elkölteni. Szeptembertől májusig lenne igény arra, hogy a kisgyerekek megtanuljanak úszni – jegyezte meg Lázár János.

Olvasóink írták

 • 7. eldorádó 2012. november 21. 13:55
  „a Hunyadi utcára is új aszfalt kellene!
  a PÁLMA UTCÁT le kellene aszfaltozni, mivel a jelzőtáblák szerint főbb út a Csomorkányihoz képest (sic!)
  Ha összeszednék a sok ostobán kirakott jelzőtáblát a városban, lehetne belőlük egy játszóteret építeni!”
 • 6. hatkettő 2012. november 20. 20:05
  „Májustól szeptemberig is van igény az úszásoktatásra-feltéve, ha van hol.
  nem szafariparkot kellene vásárhelyre tervezni, hanem munkahelyeket.”
 • 5. lepkehalo 2012. november 20. 12:27
  „Régebben hírt adtak egy ilyesmi tájékoztató kapcsán, hogy felújítják többek között a Bárd utcát, meg a Hódtó utcai szervizutat (errefelé szoktam biciklizni, bizakodással töltött el a hír, mivel igen rossz utak). Annyi történt, hogy a nagyobb lyukakat betömték aszfalttal (a kisebbek maradtak). Ennyi volt a nagy felújítás, vagy ez csak az ideiglenes tömés?”
 • 4. skid 2012. november 20. 06:24
  „Laser Johnny helyett nem Almásinak kellene ezt előadnia?”
 • 3. Lázárhelyi 2012. november 19. 20:25
  „lézer jani "drága" kincs, jó ha van, de jobb ha nincs”
 • 2. lepkehalo 2012. november 19. 18:26
  „1. grafika88
  A választókerület ütőerén tartja a markát.”
 • 1. grafika88 2012. november 19. 14:33
  „lézer jani MIT KERES OTT ??????? miköze mind ehhez ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Referenciaintézmény a Németh László

Április elején kezdődött az Anyanyelvi és idegen nyelvi jártasság fejlesztésének módszerei a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában, mint referencia-intézményben elnevezésű projekt. Tovább olvasom