Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Fekete Ferenc: elegem van abból, hogy szórakoznak velem

Hódmezővásárhely - Miért ne pályázhatnék önkormányzati képviselőként, ha megfelelek a feltételeknek? – kérdezi Fekete Ferenc vásárhelyi fideszes városatya, akiről egy hírportál megírta: 7 millió forintért szállítja a „szakmai anyagot" a helyi Corvin Mátyás középiskola tankonyhájának. A 35 éve kereskedő Fekete politikai támadásnak tartja az ügyet, és elege van.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Évekkel ezelőtt mint önkormányzati képviselőt kerestek meg vásárhelyi szülők azzal, miért nincs gyakorlat az akkor még Corvin Mátyás Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában. Kiderült: azért, mert a régi beszállító, aki az alapanyagokról gondoskodott, befejezte tevékenységét. Hogy legyen gyakorlati képzés, ideiglenesen megbíztak a beszállítással – idézte fel Fekete Ferenc vásárhelyi önkormányzati képviselő, hogyan került kapcsolatba az intézménnyel.

A 444.hu-n megjelent írás szerint 7 millió forintért szállíthatott „szakmai anyagot" az ételkészítési gyakorlathoz a HISZK Corvin Mátyás Tagintézménynek. A cikk azt is megjegyzi: a képviselő koncessziót nyert a trafiktenderen, és saját bevallása szerint havi bruttó 195 ezer forintot keres ABC-jében.

A pult mögött. A 35 éve kereskedő Fekete Ferenc politikai támadásnak tartja az ügyet. Fotó: DM/DV
A pult mögött. A 35 éve kereskedő Fekete Ferenc politikai támadásnak tartja az ügyet. Fotó: DM/DV

Több vállalkozást is megkerestek

A Corvin Mátyás Tagintézmény minden évben pályázatot ír ki a szakmai anyagok beszerzésére, a mindenkori beszerzési szabályzatnak megfelelően – olvasható Hegedűs Zoltán, a HISZK Eötvös József Szakközépiskola megbízott intézményvezetőjének közleményében. Korábban és idén is több, élelmiszer-forgalmazással foglalkozó céget, vállalkozást kerestek meg. A helyi kereskedők mellett nagyobb üzletláncolatokat is, mint a Tesco, a Spar. Fekete Ferenc Béketelepi ABC-jén kívül senki még csak árajánlatot sem tett. A Corvin Mátyás Tagintézmény ezt követően kötött szerződést egyetlen pályázóként a Béketelepi ABC-vel – közölte.

– Minden évben pályázni kell a beszállításra, a Corvin tankonyhájára. Rajtam kívül senki sem pályázott eddig, pedig nyugodtan megtehetné, szívesen átadom a lehetőséget. Talán nem véletlen, mert nem egyszerű a feladat. Először is éves árajánlatot kell készíteni a különböző élelmiszerekre. Mi azt is vállaljuk, ha például a hús, a liszt, a cukor akciós az ABC-ben, akkor azon az áron adjuk. Számlákkal tudom igazolni. Hétfőn és csütörtökön kell vinni az alapanyagokat, adagokra csomagolva. Azt jelenti, hogy ha 70 dekagramm sertéslapockát kérnek, akkor ki kell porciózni, de így működik minden másnál is, például a zöldségnél, a gyümölcsnél, a halnál – magyarázta a fideszes önkormányzati képviselő. Hozzátette: tévedés, hogy évi 7 millió forintot jelent a beszállítás, hanem 3 millió forintról van szó, és ennek töredéke a haszon. Az sem igaz, hogy az ABC a sajátja, havonta több száz ezer forintért bérli – mondta Fekete Ferenc.

– Kereskedő jóval előbb voltam, mint önkormányzati képviselő, 35 éve vagyok a szakmában. Jelenleg 18 dolgozót foglalkoztatunk családi vállalkozásban. Havonta csak a munkabér 3 millió forint, amit nem könnyű kitermelni. Nincs min csodálkozni azon, hogy a havi fizetésem bruttó 195 ezer forint. Valóban két trafikot is üzemeltetünk, de ennek a nyeresége, ha lesz egyáltalán, csak jövőre jelentkezik majd. Már annak is örülnék, ha nullszaldós lenne – jegyezte meg Fekete.

A vásárhelyi városatya politikai támadásnak tartja a hírportálon megjelent írást. Azt mondta, nem az első eset, és eddig különösebben nem is érdekelte, most már viszont fontolgatja, ha továbbra is szórakoznak vele, bíróságra megy az őt, a családját, munkatársait ért valótlan állítások miatt. – Csak azért ne pályázzak, mert önkormányzati képviselő vagyok? Ha megfelelek a kiírás feltételeinek, miért ne tenném? – tette fel a kérdést. Ha pedig valaki kíváncsi arra, mennyi pénze van, és ezért mennyit dolgozik, akkor szívesen látja az ABC-ben, akár hétvégén is – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a faluközpont Székkutason

Újabb sikeres Leader-pályázatnak köszönhetően újul meg Székkutason a faluközpont – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón Szél István polgármester. Tovább olvasom