Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Felálltak a padlóról Mindszent

Munkatársunktól - Polgárőr város lett Mindszent. Az elismerést és a 100 ezer forintos jutalmat a közelmúltban az Országos Polgárőr Napon Békés megyében, Dánfokon adták át a település önkormányzati képviselőjének, Pelyva Sárának és a polgárőrség vezetőjének, Bereczki Lajosnak.
Több mint 20 éves múltja van a polgárőrségnek Mindszenten. 19-en kezdték, ma már 45-en járőröznek hétköznaponként délután és este, hétvégenként pedig éjszaka a kisvárosban. Emellett nincs olyan rendezvény a településen, ahol ne lennének jelen, tavaly pedig kukoricatolvajokat is fogtak a határban – mondta Bereczki Lajos, aki munkájuk elismerésének tartja a kitüntetést.

Az önkormányzattal közösen pályáztak rá, a megyében egyedüli városként kapták meg.

Az egyesületről utoljára két évvel ezelőtt írtunk. Akkor az elnök arról panaszkodott: padlóra kerültek anyagilag. Korábban pályázatoknak, szponzoroknak köszönhetően évi 800 ezer–1 millió forintból gazdálkodtak. Ez később 300–350 ezer forintra csökkent, így fokozatosan lemondtak a hétköznapi járőrözésről.

– Úgy tűnik, felálltunk a padlóról – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Bereczki Lajos. – Tavaly a megyei szövetségtől összesen 460 ezer forintot kaptunk, illetve cégektől és magánszemélyektől is csurrant-cseppent több 10 ezer forint. Az idén 500 ezer forintot adott a szövetség, plusz a 100 ezer forintos jutalom és az önkormányzat 60 ezer forintos támogatása. Ez már majdnem eléri a korábbi évek bevételét – tette hozzá.

A pénz jelentős részét két autójuk – Ford Transit, Niva – felújítására költik. Eddig hellyel-közzel csak a Fordot tudták használni, most már a Niva is hadra fogható állapotba kerül – magyarázta az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rászoruló diákokat tanítanak úszni

A diákok kétharmada folytatja az úszást - osztotta meg tapasztalatait Bán Sándor vásárhelyi szakedző. Tovább olvasom