Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Felkészültek a télre

Hódmezővásárhely - A járdák, buszmegállók, a közintézmények, illetve az egészségügyi intézmények előtti területeken, parkolókban a hó eltakarításáért a Városellátó Kht. felel, a lakóingatlanok előtti takarítás, síkosságmentesítés azonban továbbra is az ott élők kötelessége.
A város sikeresen pályázott a téli közmunkaprogramra, így a hóeltakarításban közel 150 közmunkás vesz majd részt. Az önkormányzat december 1-jétől elrendelte a hóügyeletet. Az A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft.-nek 6 gép – köztük hóekével feleszereltek is – áll rendelkezésére, ezekkel az utakat takarítják. Együttműködnek a Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt.-vel – amely ha kell, homlokrakodóját rendelkezésre bocsátja – valamint alvállalkozókkal. Az elmúlt télen 10-12 gép takarította Vásárhely útjait, ennyire az idén is számíthatnak.

Ha szükséges, az önkormányzat idén is kialakít melegedőket, menedékhelyeket.

Olvasóink írták

  • 2. rt0831 2012. december 08. 15:17
    „Csak ne legyen 5 centinél vastagabb hóréteg,mert akkor nem tudják az igéretüket betartani.”
  • 1. balihoho 2012. december 08. 09:31
    „Szórják is a sót, tonna számra a város kerékpársávval közös járdájára, holott, rendelet szerint, a járdák sózása tilos, és komoly szankciót von maga után. Arról nem beszélve, hogy például a népkertnél, pusztulnak a fák, a talajba mosódó sólé miatt. Normálisak ezek? A közútról ne is beszéljünk! Hogy mennyire marja szét az autók alját a sózás, és mennyire marja szét az aszfaltot, az senkit nem izgat. Bezzeg jajgatnak az autósok a kátyúk miatt, ami a sózásnak lesz köszönhető, mire a télvégére érünk. Az EU a közutak sózását is betilthatná! A hetvenes évek elejéig nem sózták az országutakat még nagy havazás idején sem! A kotrók le takarították a havat, és akik mentek, tudomásul vették, hogy nem lehet százhússzal nyargalni mint nyáron. Nem is volt milliárdokban mérhető a sózás okozta kár.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi lurkókat látogatott meg a Mikulás

A hódmezővásárhelyi Lurkó-Kuckó Magánóvoda apróságait is meglátogatta a Télapó csütörtökön. Tovább olvasom