Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Félmilliós adomány a hódmezővásárhelyi mentőknek

Hódmezővásárhely - Félmillió forint értékben adott át különféle mentéstechnikai eszközöket Kalmár Klára, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány ügyvezetője Demeter Sándornak, a vásárhelyi mentőállomás vezetőjének és munkatársainak tegnap délután.
A vércukor- és vérnyomásmérőkből, sztetoszkópokból, lámpából, rögzítéstechnikai eszközökből, valamint vákuumágyból és gyermekgerinchordágyból álló adomány árát a Vásárhelyen és a város környékén működő cégek és magánszemélyek, illetve a polgármesteri hivatalok adták össze. Az ügyvezető hangsúlyozta: céljuk, hogy segítsék a betegszállítás gyorsaságát, szakszerűségét, illetve hogy a betegek minél előbb, fájdalommentesen kerüljenek kórházba. Túri Mihály, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Szervezete Csongrád megyei vezetője hangsúlyozta: a vásárhelyi mentősöknek átadott eszközök korszerűek és időtállók, az új gyermekgerinchordágy pedig nélkülözhetetlen az ellátásban. Az alapítvány az év elején két defibrilátorral is támogatta a mentősök munkáját.

Demeter Sándor, Kalmár Klára és Túri Mihály az új mentéstechnikai eszközökkel. Fotó: Korom András
Demeter Sándor, Kalmár Klára és Túri Mihály az új mentéstechnikai eszközökkel. Fotó: Korom András

Olvasóink írták

  • 1. skid 2012. május 04. 16:21
    „A politikusok szétlopják a beszedett adókat, és csak az adományok érkeznek a megfelelő helyre.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4200-an válaszoltak a közlekedési kérdésekre

4200-an töltötték ki a közlekedési kérdőívet – derült ki a csütörtöki közmeghallgatással egybekötött vásárhelyi közgyűlésen. Tovább olvasom