Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Felszámolják a Drúzsbatelepet Mártélyon

Le kell bontaniuk a mártélyi üdülőterületen álló Drúzsbatelep üdülőtulajdonosainak az évtizedekkel ezelőtt engedély nélkül felhúzott ingatlanaikat. A harminckilenc érintett az árvíz miatt még hozzá sem kezdett a munkához. A város a törmelék elszállításában segítene. Három nyaraló maradhat.
Pikali Sándor üdülőjét nem bontják le. Fotó: Karnok Csaba
Harminckilenc, zömében a hetvenes években engedély nélkül épült nyaraló áll a mártélyi üdülőterület úgynevezett Drúzsbatelepén. A Hédi söröző mögött álló ingatlanokra annak idején csak ideiglenes fennmaradási engedélyt kaptak a tulajdonosok, akik bérleti díjat fizettek a terület gazdájának, a vásárhelyi önkormányzatnak. A telep azonban nem maradhat fenn tovább, az üdülőket le kell bontaniuk a tulajdonosoknak.

– Az üdülőterület ezen részét 2004-ben vízgazdálkodási területté nyilvánították – tudtuk meg Ambrus Norberttől, a vásárhelyi polgármesteri hivatal lakás- és helyiséggazdálkodási csoportvezetőjétől. – A város tavaly már nem kért bérleti díjat az üdülőtulajdonosoktól. Az önkormányzat 2005 októberében levelet írt nekik, kérve, hogy november végéig jelezzék, ki mikorra tudja elvégezni a bontást. Volt, aki nyilatkozott, volt, aki nem. A levélben felajánlottuk a város segítségét a törmelékek elszállításában. Az üggyel kapcsolatban lakossági fórumot is rendeztünk. A két árvíz miatt az idén hosszabb ideig állt víz alatt az üdülőterület, így a bontást sem lehetett elvégezni – tette hozzá.

A város nem szabott meg bontási határidőt, és erre az évre sem kért bérleti díjat.

A Drúzsbatelepet az árvíz után már nem állítják helyre. Fotó: Karnok Csaba
Néhány üdülőtulajdonos név nélkül nyilatkozva elmondta: tudomásul vették, hogy el kellene bontaniuk a valóban engedély nélkül emelt házaikat. Erre már többen is számítottak.
– Túlságosan értékes terület ez, magam is ezt csinálnám, ha az enyém lenne – mondta egyikük, aki a hetvenes évek elején emelte házát, s azóta minden nyarát a Drúzsbatelepen töltötte. Szerinte sokan nem tudják lebontatni a házukat, mert nincs pénzük. Ő is ebben a cipőben jár.

A telepen három olyan nyaraló is áll, amelyet biztosan nem kell lebontani, mert nem csupán a ház, de a földterület is a tulajdonosok nevén van.

A vásárhelyi Pikali Sándor tudomása szerint az ő és két szomszédja üdülője is marad.
– Én a Mary cipőgyár felszámolásakor vettem meg a gyári üdülőt, s a telek is a nevemen van – mondta Pikali Sándor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tucatnyi roncs a vásárhelyi utcákon

Főleg panel- és társasházak parkolóiban lehet használaton kívüli autókat találni Vásárhelyen. A… Tovább olvasom