Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Feltámadt a pingpong Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Hódmezővásárhelyi ATSK-t tavaly májusban jegyezték be a cégbíróságon, és ennek köszönhetően 15 év szünet után támadt fel az asztalitenisz. Az új klubot Barta László (39) és barátai alapították – a semmiből.

– Amikor Vásárhelyre költöztem, kiderült, nincs egyesület és helyiség, ahol játszani lehetne – emlékezett a korábban az NB III-as Szentes színeiben is szereplő, dunaújvárosi származású Barta. – A sportreferens Horváth Zoltán és a vagyonkezelő vezetőjének, Ádók Jánosnak a segítségével az egykori mérleggyár, a Metripond épületében leltünk otthonra. De ekkor még „csak" egy üres termünk volt.

Nekiláttak rendbe hozni, kifestették, három asztalt az előző egyesülettől, a Porcelántól vettek 100 ezer forintért. Ezt saját zsebből fizették, kettőt pedig kölcsönbe kaptak. Igyekeztek népszerűsíteni a sportágat, jelezni, újra létezik az asztalitenisz Vásárhelyen. Ezért tavaly mindkét nagy sportágválasztón részt vettek. Hét hónapja három edző, Barta László, Faragó Ferenc és Bácsi Bernát 8 olyan gyerekkel foglalkozik, aki rendszeresen indul versenyeken, ők heti háromszor vesznek részt foglalkozáson; a közelmúltban kezdőknek, közel 30 főnek úgynevezett játékcsoportot szerveztek. A legtehetségesebb a 10 éves Aczél Mátyás és a 12 esztendős Szabó Bálint, mindketten ranglistavezetők korcsoportjukban, utóbbi megnyerte a megyei diákolimpiát, így az országoson is megméretheti magát.

– Most rakjuk le az alapokat, és jó lenne saját nevelésű fiataljainkra építve 5–6 év múlva NB-s bajnokságban csapatot indítani – közölte a klubelnök. – De elérkeztünk lehetőségeink határához.

Olvasóink írták

 • 3. forestg 2011. július 29. 21:37
  „Hol lehet jelentkezni?”
 • 2. hajnalka 2011. július 23. 18:02
  „A cikkben szereplő Bácsi Bernát is Vásárhelyen asztaliteniszezett. Az egyesület vezetőségét Gémes tanár úr, az örök vadászmezőkön is biztos pingpongozó Varga Miklós és Csúcs János alkotta. Évente 2-3 alkalommal városi nyílt versenyeket rendeztek, részt vettek a hivatalos versenyeken, tevékenységüket az önkormányzat is támogatta.

  Jobban hangzik valóban, hogy a "semmiből", csak éppen nem igaz.”
 • 1. Csoszics 2011. február 20. 18:31
  „Gratulálok Uraim!

  Jó lenne végre csak a valóságnak megfelelő dolgokat leírni!

  Egyébként minden jót kívánok! Sporttársi üdvözlettel: Csúcs János

  Aki nem ismer annak üzenem ezúton a " TEJÚTON",hogy 1967 óta ismerem és aktív résztvevője voltam a hódmezővásárhelyi asztalitenisz történetének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válságköltségvetés Mindszenten

Egyhangúlag fogadta el a mindszenti testület a város idei költségvetését. A tervezett kiadás 1 milliárd 56 millió, a bevétel 879 millió forint, a hiány 177 millió. Tovább olvasom