Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Feltételeket szabnak a romák

Feltételekhez köti a cigány kisebbségi önkormányzat a város önkormányzatával való együttműködési megállapodás aláírását – tudtuk meg Sztojka Lászlótól, a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökétől.
A szokásoktól eltérően a megállapodást négy helyett csak egy évre kötnék. A megszabott feltételek között szerepel, hogy az önkormányzat kifizeti az idei támogatás mellett a tavaly elmaradtat is. Szeretnék, ha a város érdemileg bevonná őket a munkahelyteremtés, az oktatás, a kultúra-, valamint az egészségügy területét érintő döntésekbe, mivel – mint Sztojka mondta – ők nem csak asszisztáló szerepet akarnak betölteni Vásárhely életében. Terveik közt szerepel egy kisebbségi ház kialakítása, erről az elképzelésről határozat is született, amit egy tartózkodó és négy igen szavazattal fogadtak el a cigány képviselők. Emellett azt kifogásolják, hogy a város vezetése nem tiltakozott a Jobbik internetes oldalán megjelent, cigányokra vonatkozó megnyilatkozások ellen.

Sztojka László kiemelte: hamarosan megalakul egy társulás, ami által majd lehetőség nyílik uniós pályázatokon való részvételre. Terveik között szerepel a hátrányos helyzetű roma családok lakáshoz jutásának segítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János hétfőn interpellál a parlamentben

Hétfőn adja át a parlamentben a vásárhelyi kórház fennmaradása érdekében összegyűjtött húszezer… Tovább olvasom