Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Felújításra váró épületek: rendőrség és vasútállomás

Hódmezővásárhely - A két vasútállomás, a rendőrkapitányság, a mentőállomás felújítását is kezdeményezi a vásárhelyi önkormányzat. Az állami tulajdonban lévő ingatlanok kapcsán az is elhangzott a legutóbbi közgyűlésen, hogy kisebb épületbe költözhet az egészségbiztosítási pénztár.
Felmérte az önkormányzat a közelmúltban az állami, a megyei tulajdonban lévő ingatlanok állapotát Vásárhelyen. Az előterjesztést az év utolsó közgyűlésén tárgyalták a képviselők. Elhangzott: jó néhány ingatlan felújításra szorul, emiatt pedig tárgyalásokat kezdeményez a város.

A rekonstrukcióban elsőbbséget élvez Vásárhely két – a nagy és a népkerti – vasútállomása. Hasonlóan fontos felújítani a Lázár utcán található rendőrkapitányság, valamint a mentőállomás épületét, de a szegedi egyetem főiskolai karára és a kishomoki polgárőrbázisra is ráfér a korszerűsítés. Tárgyalást kezdeményeznek a Kinizsi utca 1. szám alatt lévő megyei egészségbiztosítási pénztár épületének esetleges átvételéről, mert az állam kisebb ingatlanba szeretné költöztetni. Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és városüzemeltetési irodájának vezetője ezzel kapcsolatban azt mondta, az ingatlan első emelete üres, nincs kihasználva. Hasonlóan tárgyalásokat kezdeményez a város – csak nem az állammal, hanem a megyével – a tüdőgondozó épületének sorsát illetően is. Megvizsgálják az átvétel lehetőségét.

Az állami fenntartású utak állapotát is alaposan kivesézték a közgyűlésen, ahol elhangzott: szinte mindegyiket fel kellene újítani. Ezzel kapcsolatban is fontossági sorrendet határoztak meg. Leginkább a külterületi utak szorulnak felújításra. Elsőbbséget élvez többek között a kútvölgyi, a rárósi, a csárpateleki és a mártélyi út. A belvárosban a 47-es számú főút Ady Endre, Tóalj utca, Szent István tér, Szabadság tér, Kutasi úti szakasza, a 45-ös főútnak pedig a Szántó Kovács János utcai része, a Rapcsák András utca Teleki és Deák Ferenc utca közötti szakasza.

Olvasóink írták

 • 7. Stufff 2011. január 10. 08:08
  „Az Emlékpont az nagyon fontos volt,- a Zsinagóga műemléki támogatásos,- a "garmada" körforgalomból 2 úgy rossz ahogy van.”
 • 6. tol 2011. január 04. 23:08
  „Vásárhely tele van gyönyörű szecesszióval. Több köztük felújításra szorul. Ha ezek rendben lennének, igazi turisztikai csoda lenne a város. Hihetetlen, de igaz...”
 • 5. Norman_Bates 2010. december 31. 13:25
  „Dongó: LOL
  Kifelejtetted az aranybányát, a ginkósast :)”
 • 4. DonQ 2010. december 31. 08:56
  „Habár nem biztos, hogy állami, vagy megyei fenntartású, de azért arról sem lett volna szabad megfeledkezni, hogy a város háza, és ezzel az egész város, és az önkormányzat leginkább központinak számító és az ide érkező hivatalos vendégek, valamint az ott ügyeket intéző lakosok által leginkább látogatott épület, azaz a Városháza állapota egyszerűen csak siralmasnak és felháborítónak tekinthető. Ha valaki ott jár, akkor az a legjobb, ha csak az épülettől távol járva közlekedik, nehogy a fejére, nyakába szakadjon, vagy essen vakolat, vagy külső dísz, tető darab, stb. Inkább erre kellene figyelmet fordítani és nem pedig a nem is olyan nagyon régen épült, és ezért számomra eléggé érthetetlenül felújításra szoruló rendőrségi épületre, mert ez reprezentálja az egész várost. Vagy lehet hogy ez már nem is annyira tartozik ebbe a körbe, mert mindenkit inkább visznek a Fekete Sasba, vagy a Ginkgo-ba. Ez utóbbira azért is van szükség, mert a megjelent cikkek alapján nagyon fontos, hogy ott mennyi vendégéjszaka jelentkezik. Habár még ennek is túlnyomórészét, (vagy talán egészét?) azonban mégis mi, adófizetők fizetjük meg, hiszen az első számú vendégéjszaka biztosító maga a város. Lenne még további felújításra szolgáló épület is a város központjában (Andrássy út), de ehelyett inkább templom felújításra költünk sok pénzt.”
 • 3. Dongó 2010. december 30. 16:24
  „Zoltanszabónak!
  Ez nem igaz amit mondasz, Csak nyisd ki a szemed: Emlékpont, Zsinagóga, majd ismét az Emlékpont (látogatóbarát fejlesztés), kőrforgalmak garmada. Ez mind-mind értünk van, be kell látnod. Fontos dolgok ám ezek! Ezek a dolgok adtak sok-sok munkahelyet a városnak. kenyeret az embereknek. Vagy Te nem így látod? Mert ha nem, hát Te is vak vagy mint az a sok ezer vásárhelyi, beleértve magamat is.
  További szép napot és Boldog Újévet
  Tisztelettel: Dongó”
 • 2. zoltanszabo 2010. december 29. 12:40
  „Én úgy látom az elmúlt 30-40 évben nem volt felújítva itt semmi. Pusztulat minden. Olyan mintha megállt volna az idő. 1960.ban..”
 • 1. Ancsa60 2010. december 28. 21:10
  „Adnék még tippeket...Kritikán aluli az Oldalkosár u. Kaszap u. felőli része , és a Belvárosi ABC felől befele vezető út a játszótér felé. Hatalmas " aknákkal ", amikben megáll a víz.Rengeteg ember jár arra, gyerekek az óvodába, iskolába.Más.:soha ilyen elhanyagolt, havas, jeges nem volt Vásárhely, mint most !!! Miért nem takarítják el a havat az utakról, járdákról, kerékpárutakról???!!! Szégyen!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szikáncs - szivattyúzás helyett csatornát ásnak

A 70-es években láttak utoljára belvizet a Vásárhely közeli Szikáncson - most a település nagy részét is elöntötte a rengeteg csapadék. Tovább olvasom