Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Felújítják a 47-es főutat

Hódmezővásárhely - Rövidesen elkezdődik a 47-es számú főút Csongrád megyei szakaszának felújítása, és ezzel párhuzamosan kerékpárutak létesítése, valamint a várost kikerülő északi elkerülő építése – közölte kedden sajtótájékoztatón Almási István polgármester. Mindkettő uniós támogatásból valósul meg, és megközelítőleg 20-20 milliárd forintba kerül.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A felújítás a 47-es számú főúton azt jelenti, hogy Szeged és Algyő között 7, míg Hódmezővásárhelytől, az ATEV-teleptől indulva az orosházi elágazásig 20 kilométeren erősítik meg az utat, hogy a 11,5 tonnás járműveket is gond nélkül elbírja, és bicikliutat építenek – sorolta Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és építéshatósági irodájának vezetője. Algyő és Vásárhely közt az út megfelel ezeknek a feltételeknek. A munkálatokat az év második felében megkezdik, és a 11,5 tonnás megerősítéssel várhatóan 2015 végéig elkészülnek a szakemberek. Az északi elkerülő befejezése 2016-ban várható.
Teljes Négysávúsítás később várható

Egy kérdésre válaszolva Mucsi László irodavezető még elmondta: a 47-es számú főút teljes négysávosítása később valósulhat meg, de az északi elkerülő építését, valamint a Hódmezővásárhely és Orosháza közti szakasz felújítását is úgy csinálják, úgy tervezik, hogy a jövőben bármikor gond nélkül kiszélesít-
hessék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tramtrain: kell vagy nem kell?

Kell-e tramtrain Vásárhelynek? – erről vitáztak kedden rendkívüli közgyűlésen Vásárhelyen. Tovább olvasom