Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Felújítják a vasúti átjárókat

Felújítja a két vásárhelyi és a kútvölgyi vasúti átjárót a MÁV, és elvégzi a gyomirtást a város környéki területein. A munkálatokat Lázár János polgármester szorgalmazta.
Most a Bajcsy-Zsilinszky utcán is szintbe hozzák a sínekkel az aszfaltot. Fotó: Tésik Attila
Lázár János vásárhelyi polgármester, országgyűlési képviselő írásban kezdeményezte a MÁV Rt-nél, hogy a cég végezze el a város környéki vasúti területeken a gyomirtást, illetve három vasúti átkelőben javíttassa meg az útburkolatot. A MÁV a napokban kedvező választ küldött.

Eszerint a vasúti töltés gyomtalanítása mellett szeptember első felében, azaz hamarosan kijavítják a kútvölgyi átkelő mára már használhatatlanná töredezett útburkolatát. A Vásárhely belterületén lévő két átkelő burkolatának javítását pedig októberben kezdik meg. Mint Kása Ferenctől, a vásárhelyi polgármesteri hivatal műszaki irodájának munkatársától megtudtuk, a nagyállomás melletti Bajcsy-Zsilinszky utcai átkelő forgalmát a munkálatok idejére várhatóan a közeli aluljáróba terelik, a Susánt és Újvárost összekötő Szoboszlai utcai átkelőnél pedig várhatóan félpályás útlezárást alkalmaznak majd.

A MÁV Rt. szegedi igazgatóságától megtudtuk, a kútvölgyi átjárót teljes egészében átépítik, a Szoboszlai utcainál egy szintbe hozzák a síneket az aszfalttal. A Bajcsy-Zsilinszky utcai átkelő munkálatait úgy tervezik, hogy néhány éven belül elkészül a 47-es főútvonal Vásárhelyt elkerülő szakasza, s akkor a Bajcsy-Zsilinszky utcánál csak a kerékpárút halad majd át a síneken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztak a diákok a kólakorszaktól

Különféle módon változott az általunk megkérdezett vásárhelyi középiskolákban működő büfék… Tovább olvasom