Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Felújította a tetőt Anikó és István

Felújította a tetőt Anikó és IstvánBontják a tetőt. Az önkormányzat anyagilag is hozzájárult a felújításhoz.
Mindszent - Mintegy 5 millió forinttal segítette a 37 fiatal mindszenti párt a helyi önkormányzat. 50 és 250 ezer forintos összeget felújításra vagy házvásárlásra lehetett fordítani. Ferenczi István és Kurucsai Anikó a házuk tetőszerkezetét cserélte le.
– 37 kérelem érkezett, ebből egy lakásvásárlásra, a többi felújításra – mondta Zsótér Gábor. A mindszenti képviselő hozzátette, mintegy 5 millió forintot osztottak szét a fiatal párok között. 50 és 250 ezer forint közötti összeget kaptak a pályázók. – Próbálunk segíteni a fiataloknak. Ösztönözni őket, hogy letelepedjenek, és családot alapítsanak – magyarázta a városatya.

Ferenczi István és Kurucsai Anikó 250 ezer forintot kapott. Széchenyi utcai házuk tetőszerkezetét felújították. – Nem futotta a teljes költséget, de nagy segítség volt, és köszönjük a városnak – mondta Anikó. Több mint egymilliót költöttek a tetőre, így most már nem ázik be az épület. A szigetelés még hátravan, de kicseréljük a nyílászárókat, és a konyha is új mennyezetet kap – sorolták a teendőket.
 
István és Anikó egyelőre nem költözött be a házba. Remélik, hogy a következő karácsonyt már felújított otthonukban töltik. Fotó: Antal Sándor
István és Anikó egyelőre nem költözött be a házba. Remélik, hogy a következő karácsonyt már felújított otthonukban töltik. Fotó: Antal Sándor

– A felújítás során láttuk, hogy probléma van a fallal, így azt is átépítettük. Nincs még kész, ha minden jól megy, akkor legkésőbb nyáron beköltözünk – folytatta István. Úgy tervezik, először legyen rendben a ház, majd ezt követően szeretnének gyereket vállalni. – Talán 2-3 év múlva – tette hozzá mosolyogva Anikó, majd mutatta, hogy a házukat tudják bővíteni, hiszen nagy az udvar, így lehet hozzá építeni újabb helyiségeket, szobákat.

A párok főként fűtéskorszerűsítésre, nyílászáró- és vizesblokkcserére, valamint kéményfelújításra nyújtották be kérelmüket – árulta el Zsótér Gábor, aki reméli, a jövőben is tudnak majd pénzt elkülöníteni hasonló célokra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan az egész lakást feldíszítik adventkor

Sokan az egész lakást feldíszítik adventkor
Sok család díszíti fel az otthonát az advent időszakában. Tovább olvasom