Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Fiatal házasok pályázatát várják Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Ötvenkét új szociális bérlakást alakíttat ki a vásárhelyi önkormányzat önerőből két, most megvásárolt házban. Már várják a leendő bérlők pályázatát.
A munkaügyi központ egykori – Dr. Rapcsák András utca 52. szám alatti – épületében és a valamikori KÉV-, majd Hódút- székházban, a Lázár utca 10. szám alatt lesznek az új lakások – számolt be róla Makó András, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetője és Vass Andrásné, a lakásügyi tanácsadó testület elnöke.

A város ezzel folytatja azt a 2003-ban elkezdett programot, mely az önkormányzati lakásállomány gyarapítását célozza. A közgyűlés ugyanis ekkor határozta el: nem adható el több szociális bérlakás, ellenkezőleg, gyarapítják azok számát. A város ezt a tulajdonában lévő üzlethelyiségek eladásából már meg is tette. A Lázár utcai volt irodaházban harmincegy lakást alakítanak ki, elsősorban fiatal, kisgyermekes házasok részére.

A Lázár utcai épületben harmincegy bérlakás lesz.
Fotó: Tésik Attila

Tizenhat otthon 37 négyzetméteres, tizenkettő 42 és 46 négyzetméteres, egy 80 négyzetméteres, egy 60 négyzetméteres, egy pedig 79 négyzetméteres lesz. A Dr. Rapcsák András utcai épületben, a teljes felújítás után huszonegy garzonlakás várja majd a leendő fiatal bérlőket. Az ötvenkét lakásra – melyek a tervek szerint őszre készülnek el – augusztus 31-éig lehet pályázni, a városháza lakosságszolgálati irodáján beszerezhető nyomtatvány kitöltésével.

Lakások és lakásigénylők

Körülbelül nyolcszázan várnak szociális bérlakásra ma Vásárhelyen, olyanok, akik önerőből nem tudnak lakást, házat vásárolni vagy építeni maguknak. Vásárhely tulajdonában jelenleg mintegy 900 szociális bérlakás van.

A Lázár utca 10. számú ingatlanra olyan fiatal párok pályázatát várják, akik ma is a városban élnek, munkaviszonnyal rendelkeznek, s azt a bérleti időtartam alatt is megtartják, illetve vállalják, hogy havi húszezer forintot takarítanak meg. Ezekre a lakásokra öt esztendőre szól majd a bérleti szerződés, mely egy esztendővel meghosszabbítható.

A Dr. Rapcsák András utcai épületben kialakítandó lakásokra két évre köt a város bérleti szerződést, de ez az időtartam egy évvel még meghosszabbítható. Ezekre is csak vásárhelyi, munkaviszonnyal rendelkező, s állásukat a bérleti idő alatt fenn is tartó párok jelentkezhetnek. Nekik legalább félmillió forint összegű megtakarítással kell rendelkezniük. Aki a bérleti idő lejárta előtt saját ingatlant vesz vagy épít, annak jár a várostól félmilliótól egymillió forintig növelhető támogatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt telepen is gyűlik a szemét

Mindszent - Nem mindenki foglalkozik azzal, hogy a hatóságok 2007 tavaszán bezáratták a mindszenti… Tovább olvasom