Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Figyelmetlen, gondatlan a vásárlók többsége

Hódmezővásárhely - Tálcán kínálják értékeiket a vásárhelyiek a tolvajoknak, akik az előző héten 5 pénztárcát is elemeltek. Mi az Andrássy úti kirakatsoron és a piacon is gyorsan találtunk könnyelmű embereket.

Könnyen megélhetnek a szemfüles tolvajok a vásárhelyiek figyelmetlenségéből. A helybéliek egy része garabolya tetején, vagy nyitott táskájában viszi értékeit. A héten lesújtó tapasztalatokat szereztünk. Az Andrássy úti kirakatsoron egy jól öltözött asszony mobilja és pénztárcája virított válltáskájában. Elárulta: tárcájában 140 ezer forintja, bankkártyája és annak PIN kódja lapul, mobilját pedig 100 ezer forintért vette.

Jóval óvatosabbaknak bizonyultak az emberek a pénteki piacon. Zömük kezében szorította pénztárcáját, vagy hónaljába a táskáját. Persze figyelmetleneket is könnyen találtunk. A nyugdíjas Mészáros Sándorné azt mondta: csak néhány ezer forint van a pénztárcájában, igaz, sajnálná, ha annak is lába kelne.

Matejdesz Jánosné a garaboly tetején maradt tárcával. Húszezer forint készpénz, iratok és bankkártya is volt benne. Fotók: Tésik Attila
Matejdesz Jánosné a garaboly tetején maradt tárcával. Húszezer forint készpénz, iratok és bankkártya is volt benne.
Fotók: Tésik Attila

Rakonczainé Kovács Szilvia jóval elővigyázatosabb volt: bár egyik karján garaboly lógott, a másik kezében paprikával tele szatyrot cipelt, és Dávid nevű kisfia is vele volt, a pénztárcáját és a telefonját a garabolyt tartó kezében fogta. Nem volt ilyen figyelmes viszont Kis Lajos, akinek kosarában egy mobiltelefont rejtő övtáskát láttunk.

Figyelmetlennek bizonyult Matejdesz Jánosné is, aki férjével látogatott ki a piacra. Az asszony két elemet vett az egyik pultnál, majd fizetés után tárcáját úgy tette kosarába, hogy az annak is szemet szúrt, aki nem a szatyrokat vizsgálgatta. Amikor figyelmeztettük, azt mondta: mindig igyekszik a bukszát valami alá rejteni, most is némi hús alá próbálta eldugni. Az asszony egyébként 20 ezer forint készpénzt, bankkártyáját és személyes iratait sirathatta volna, ha helyettünk tolvajjal találkozik.

A Kis Lajos kosarában lévő övtáskában ott
A Kis Lajos kosarában lévő övtáskában ott lapul a mobilja, ami nagyon is keresett a tolvajok között.
Fotó: Tésik Attila

Mindenhonnan lopnak

Az előző héten a piacon egy vásárló garabolyából emelte el valaki a pénztárcát, az Andrássy úti fagyizó előtt leállított kerékpár kosarából is eltűnt egy ottfelejtett buksza. Az egyik nagyáruházban a tolvaj egyenesen egy vásárló övtáskáját csente el pénzestől, okmányostól együtt, az Andrássy út egyik üzletéből egy pulton hagyott mobillal távozott a tolvaj. Egy besurranó 54 ezer forinttal lépett meg az egyik élelmiszerüzlet irodájából, egy a Völgy utcán álló teherautót pedig egy 53 ezer forintot rejtő pénztárcáért törtek fel.

Olvasóink írták

 • 12. bo 2009. augusztus 16. 22:18
  „Pedig a vásárhelyi piac már be van kerítve, se ki, se be, seNyő!:-)))”
 • 11. palimadar 2009. augusztus 15. 12:37
  „"Háttal a falnak, kés a kézben."

  Amit írsz, azzal rokonítható, hogy kimész a strandra és kiteszel magad mellé egy húszezrest, majd folyamatosan azt figyeled, azon stresszelsz, hogy ki akarja éppen elvinni. Ezt csinálja a buta ember. Akinek esze van, nem hozza magát ilyen helyzetbe, megelőzi a bajt. Ez nem azt jelenti, hogy őt nem lophatják meg, mert pénzre szüksége van, valahova tennie kell. Azonban sokkal körülményesebb lopni tőle, ennek megfelelően nyugodtabb, viselkedhet természetesen, félelem nélkül.”
 • 10. samu 2009. augusztus 15. 12:29
  „Az a baj, hogy ezt már természetesnek veszitek.
  Háttal a falnak, kés a kézben.
  Ne bízz meg senkiben.
  Így élni lehet, de elég szar.
  Ha még emlékeztek rá:
  Amikor a kis qrva megvárta, hogy elmenjen az aki elejtette brifkóját és ő begyűjtötte - TERMÉSZETES!”
 • 9. palimadar 2009. augusztus 15. 12:26
  „samunak:
  "Azért nehogy már én legyek a "hüje ", mert lopnak tőlem."

  Pedig bizonyos értelemben igen, az vagy. Ahogy az is az, aki ártérre építkezik, aztán a folyó kiönti házából.
  A cselekedet (pénztárcát csábító helyre teszed, rossz helyre építkezel) után már nem rajtad múlik a káresemény.

  Ha csak pénzt visznek, károd egyenlő a benne lévő összeggel, megtérülésére az esély nulla. A bosszúságot nem számolom. Ha van benne mobil is, annak pótlása plusz idő, ami forintosítható. Az iratokról, bankkártyáról nem is beszélve. Utóbbiakkal ráadásul felesleges plusz munkát adsz az Okmányirodának, ahol enélkül valamivel könnyebben lehetne ügyet intézni. (Tudom, kicsi a különbség.) Ha feljelentést teszel, akkor a rendőrt lefoglalod, aki fontosabb ügyön is dolgozhatott volna. Ez persze igaz minden olyan bűncselekményre, amelynek bekövetkeztét nemtörődömség segítette. (Szólsz-e a szomszédnak, ha észreveszed, hogy nyitva felejtette a bejárati ajtót.)”
 • 8. Yucca 2009. augusztus 15. 11:59
  „samu, sajnos a mai világ erkölcsi morálja a lopásra épül, kicsiben és nagyban egyaránt.
  Felül, látható helyen hagyni szatyorban, kosárban tényleg felelőtlenség, pláne ha nagyobb összeg + bankkártya is van benne. Ugyanez vonatkozik a mobilra is.
  Én bárhová megyek, a kézitáskám zipzárja zárva van és úgy fogom, hogy észrevétlenül senki nem tud hozzányúlni. Ha vásároltam, először a tárcát rakom el és húzom be azonnal a zipzárt, csak utána pakolom el az árut, amit vettem. Ez ugyan a piacon többszöri elővételt és visszarakást jelent, de az a pár másodperc plusz szerintem megéri.”
 • 7. maszat1 2009. augusztus 15. 11:16
  „2. flexi
  Ezt korántsem olyan biztos :-))

  Lovasszekerével hazafelé megy a derék székely atyafi (Mózsi bá) a vásárból. Hazaúton nagyon elfárad szegény (valszeg a jóféle szilvórium vagy deckalé is besegített ebbe), és elalszik. Amikor később felébred észreveszi, hogy eltüntek a lovai. Erre:
  Nos vagy én vagyok a Mózsi bá és elloptak a lovaimat, vagy nem én vagyok a Mózsi bá, és akkor találtam egy szekeret.”
 • 6. .suhym. 2009. augusztus 15. 10:53
  „5. hozzászólás samu 2009.08.15. 10:30

  Azért az emberek többsége vigyázni szokott az értékeire, még a kísértés lehetőségét is kizárva.”
 • 5. samu 2009. augusztus 15. 10:30
  „Azért nehogy már én legyek a "hüje ", mert lopnak tőlem.
  Ez a természetes?
  Mert akkor legyen az az önbíráskodás is.”
 • 4. flexsnake 2009. augusztus 15. 09:38
  „Nem hordok pénztársát :D Így nehéz ellopni. Civil rendőrnénik kirakhatnának csalitárcákat gps-el. Amikor elindul a jel, követni és befogni a kis tolvajokat.”
 • 3. 620829 2009. augusztus 15. 09:27
  „ÉLJEN AZ ISZLÁM.....SZUTYOKIA ALIADS MAGYARHON A KÉTLÁVOGOTTKEZŰEK HAZÁJA LENNE NAGYON GYORSAN!!!”
 • 2. flexsnake 2009. augusztus 15. 09:14
  „CSerekereskedelem lesz. Ki lesz az a marha aki nem veszi észre hogy ellopják mellőle a tehenet? 1tehén=2 kiló kenyér :D”
 • 1. ocsi1 2009. augusztus 15. 08:40
  „Nagyon felelőtlen emberek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől SMS-sel is lehet parkolni

Hódmezővásárhely - A hétvégén rendszerbe állítják, hétfőtől pedig megkezdődik a mobilparkolás vásárhelyi próbaüzeme, amely már 23 városban működik sikeresen. Tovább olvasom