Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Fizetni kell a kényelemért

Némileg csökkent a vásárhelyi strand parkolóját igénybe vevő autók száma, amióta – próbaüzemben – működik a fizetőparkolós rendszer.
Biztonsági őr segíti az autósokat. Fotó: Tésik Attila
Próbálgatják az autósok a vásárhelyi strandfürdő parkolójának új, fizetőparkolós rendszerét, melyhez hasonló a Ferihegyi repülőtéren működik. A kocsit csak azután engedi be a sorompó, miután az automatából letépte a tikettet a járművezető. Fizetnie távozáskor kell, mégpedig az eltöltött idő után, óránként száz-száz forintot. Az év elején felszerelt sorompós beléptető rendszer próbaüzeme még körülbelül tíz napig tart, ám a díjakat már most is szedik. Ha a vásárhelyiek nem gyalog, kerékpárral vagy busszal mennek fürödni, akkor bekalkulálhatják a parkolás összegét is a fürdőzés költségeibe.

– A parkolórendszer még próbaüzemben működik, a gyermekbetegségei meg is mutatkoztak – mondta lapunknak Molnár Attila. A Hód-Strand Kft. ügyvezetője hozzátette: a parkolóba behajtók száma csökkent az utóbbi napokban, sokan inkább a sorompón kívül várakoznak.

Az ügyvezető elmondta: a kijáratnál szándékosan rövidebb a sorompó a gyalogjáró miatt, itt most egy tuját helyeztek el, de később is lesz valamilyen növény.

A gépjárművezetők vegyesen fogadták az új rendet. Szabó Károly szerint – aki nem értette, eddig miért lehetett itt ingyen parkolni – fölösleges sopánkodni a parkolási díj miatt, tudomásul kell venni, hogy a kényelmet mindenütt meg kell fizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz év után leépítik az újságot

A mártélyi Kaláris című újság a nyolcvanas évek végén jelent meg először. Kezdetekben még alkalmi… Tovább olvasom