Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Fizetni kell a vásárhelyi mélygarázsban

Hódmezővásárhely - Egyhavi ingyenes próbaidő után tegnaptól az új vásárhelyi sportcsarnok alatt kialakított mélygarázsban is fizetni kell a parkolásért. Amíg ingyen lehetett megállni, napközben 40-50 autó parkolt itt, tegnap délben mindössze négyet számoltunk meg.
Látványosan megcsappant tegnap a vásárhelyi belvárosban nemrég átadott sportcsarnok alatti mélygarázs forgalma. A szeptember elején elkészült, mintegy száz személyautó befogadására alkalmas fedett parkolóban eleinte ingyen hagyhatta ott mindenki a gépjárművét.

A polgármesteri hivataltól kapott tájékoztató szerint a nyitás utáni első hónap azért volt térítésmentes, hogy a sofőrök megismerhessék a garázst. Miután letelt a 30 napos próbaidő, október elsejétől itt is ugyanannyit – óránként száz forintot – kell fizetni, mint a szabadtéri parkolóhelyeken.

A belvárosi sportcsarnok mélygarázsában is olyan automaták vannak, mint az utcán. Tegnap alig láttunk parkoló autót Fotó: Tésik Attila
A belvárosi sportcsarnok mélygarázsában is olyan automaták vannak, mint az utcán. Tegnap alig láttunk parkoló autót Fotó: Tésik Attila

A garázsba igyekvő autósokat egy nagy tábla is figyelmezteti a változásra. Ezen feltüntették a díjat, a nyitva tartást: reggel fél héttől este nyolcig, valamint azt is, aki véletlenül zárás után szeretne kiállni, annak kétezer forintért nyitják fel a rácsokat.

A bejáratnál, ami egyben a kijárat is, ugyanolyan narancssárga jegyautomatát helyeztek el, mint a szabadtéri parkolóknál. Egyelőre nem szereltek fel olyan sorompót, mint amilyen a strandfürdő parkolójában üzemel. A közterület-felügyelők a mélygarázsban is ugyanúgy ellenőrzik, ki váltott jegyet, s ki nem. A büntetés mértéke is hasonló a fentihez. Miután szerdától fizetni kell a mélygarázsban is, tegnap kora reggel öt autó állt lent. Ez a szám délre eggyel csökkent, a négy kocsi szinte elveszett a nagy, üres térben.

Olvasóink írták

 • 13. mackó 2008. október 08. 13:09
  „norman... követendő példa a Bajai, sok minden megoldódna, nemcsak ünnepelnének hanem tennének is valamit a vásárhelyi emberekért.”
 • 12. norman bates 2008. október 08. 07:10
  „Kinem állhatom mikor egy város azzal próbál tekintélyt kölcsönözni, hogy fizetőssé teszi a parkolást. Szines lcd érintőképernyős parkolóóra ( sehol nem láttam ilyet).... haha... a büdös életbe visszanem hozza az árát. ez amolyan dögölyön meg a szomszéd tehene effektus..........
  ..... apropó Baján pár éve is kiraktak parkolóautómatákat... aztán egyszercsak eltüntek... kérdem miért?
  válasz: - plgármester váltás történt.
  nem akarjuk követni a példájukat????”
 • 11. mackó 2008. október 07. 16:41
  „Igen pénzkidobás votl a mélygarázs. Olyat kell építeni vásárhelyen amit a vásárhelyiek használnak is. Sok ilyen dolog van.
  Parkoljanak a gazdagok!Mindenki tudja, hogy egyeseknek jó üzlet a beruházás mégha nincs is rá szükség.”
 • 10. seals 2008. október 05. 21:29
  „A melygarazs szep,az epito nagyon jo munkat vegzett.Nemzetkozi szinvonalu.
  Az a baj,hogy a vasarhelyiek nem fogjak hasznalni,igy belathato idon belol nem is terul meg a koltsege.Sajnos! Tenyleg jobb lett vona az iskolakra forditani ezt a tomertdek penzt,mert tobb gyerek van,mint kocsi es a gyerekek fogjak epiteni a jovot,nemde?”
 • 9. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 04. 10:59
  „Nem vólt az pénzpazarlás!Ha nem megy és vesztességes akkor majd Rapcsák pontot csinálnak belőlle.Mélyen is van sötét is van.Kevés pénzből könnyen átalakítható és még a gyönyörű szobra is beférne.És újra visszanyerné a Kossuth tér régi szépségét és büszkeségét.”
 • 8. atam 2008. október 03. 15:12
  „2 hónapig ingyenes???
  Hát jól meglehetnek szorulva a tisztelt urak ,hogy alig 2 héttel a cikk után már meg is változott az álláspontjuk erről a dologról.
  Biztos azt hitték ,hogy ha fizetni kell érte akkor is oda fognak parkolni és jó zsírosra szedik magukat a parkoló díjakból.
  Még jo hogy automata adja a jegyeket ,mert ha egy fél analfabétát ültetnek oda jegyet szedni, háááát igen csak meg kéne toldani a fizetését az adózók pénzéból merthát a beszedett pénz abbol a pár autótól igen karcsú.”
 • 7. jó ötletek 2008. október 03. 12:07
  „Hát én sem értem, miért kellett mégegy ilyen parasztvakító pénzpazarlás egy ilyen kisvárosba!! Amúgy is van szabad parkoló, akkor meg minek gyalogoljon, bújkáljon?!”
 • 6. napszámos 2008. október 03. 11:13
  „Miért nem építettek a mélygarázs helyére az iskolának egy uszodát? Sokkal célszerűbb lett volna. De javaslom a Képviselő Testületnek, főleg az Oktatási Bizottság Elnökének, hogy menjen el a másik három tagiskolába, és nézze meg, hogy milyen körülmények között tanúlnak a diákok, és milyen körülmények között tanítanak a tanárok. Ha olyan körülmények lennének pl. az önkormányzat épületében, vagy azokon a helyeken, ahol a köztisztviselő urak "dolgoznak", bizos mindenki fel lenne háborodva. De a pedagógusnak már semmi nem jár, ennie sem kell. saját ruhájában tanít, saját járművét kénytelen használni a tanítás érdekében, és még sorolhatnám. Most meghurcolnak egy iskola igazgatót!! Mikor lép már ki a politika a közéletből????!!!!”
 • 5. bujkáló 2008. október 02. 17:03
  „A fene bújkál a mélygarázsba, hogy aztán gyalogoljon egy jót oda, ahol egyébként lehet parkolni. Az egésznek akkor lesz értelme, ha lesznek ott jó mérkőzések, szomat-vasárnap viszont díjtalan a parkolás, nem? Hát akkor ez a beruházás aligha térül meg. De azért jó, hogy városunknak van egy ilyenje.”
 • 4. rew 2008. október 02. 09:37
  „Ez kell nekünk!
  Egy kihasználatlan mélygarázs! Inkább kátyúznának addig ameddig be nem jön a kőkemény tél! Mivel szinte minden nap biciklizem a munkahelyeim és az otthonom között, és szinte az egész városban, de szinte csukott szemmel tudni fogom hol lesz a következő gödör!
  Kedves Grezsa képviselő elvtárs!
  Magának nem szúrja a szemét, hogy az orvosi rendelő előtt, ahol ugye Maga is rendel, körülbelül 40 cm mély gödör van, ami már bizony tengelyszakító?
  Szóval ennyit a mélygarázsról.
  Én biztos hogy be nem teszem oda a lábam, kerekem ha kocsival vagyok.
  A másik:
  odd-nál a pont, ennyit a igazmondó juhászról.”
 • 3. odd 2008. október 02. 08:41
  „részlet a délvilág 09.16.-i cikkéből:
  "Hódmezővásárhely - Két hónapig ingyen használhatják az autósok az új vásárhelyi mélygarázst"

  ma pedig:
  "Hódmezővásárhely - Egyhavi ingyenes próbaidő után tegnaptól az új vásárhelyi sportcsarnok alatt kialakított mélygarázsban is fizetni kell a parkolásért"

  valaki lehetne kicsit következetesebb!!!!”
 • 2. Mamszi 2008. október 02. 08:31
  „Kedves cikkíró! Tájékoztatlak hogy nem a közterület-felügyelők ellenőrzik hogy ki váltott jegyet,hanem a Városellátó, Szolgáltató és Beszerzési Kht.pótdíjazó emberkéi. Amúgy biztos nem lesz kihasználva a parkolóház. Igazán lehetne ingyenes.”
 • 1. 212 2008. október 02. 08:02
  „egy fizetős mélygarázs már nem csábító, mivel üres parkoló van mindenhol...
  Legalább kedvezményes napijegyes lenne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladták a céget, de Vásárhelyen lesz erőmű

Hódmezővásárhely - Nem változtatott tervein a Central EU Biofuels Hungary Kft., és jövőre megépíti présüzemét, majd erőművét Vásárhelyen. Tovább olvasom