Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Fizetőparkoló épül a strand előtt

Fizetőparkoló-rendszer épül a vásárhelyi strand előtt. A tervek szerint január elejétől óránként száz forintért lehet majd itt parkolni.
Tegnap felvágták az aszfaltburkolatot a parkoló behajtó sávjában. Ide telepítik azt az érzékelőt, amely felnyitja majd az elektromos sorompót. Fotó: Korom András
Január elejétől – hogy pontosan melyik naptól, azt még nem lehet tudni – már nem lehet ingyen otthagyni a járműveket a vásárhelyi strand előtt. Az uszoda főbejárata előtti, 111 járművet befogadni képes parkolót most építik át ingyenesből fizetőssé. Tegnap délután két munkás vágta fel az aszfaltburkolatot a behajtó sávban. Ide építik be azt az érzékelőt, amely felnyitja majd az elektromos sorompót.

Molnár Attilától, a Hód- Strand Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk: óránként százforintos parkolási díjat szednek majd a gépjárművel érkező vendégektől. Igaz, nem mindenkitől, hiszen az autóbuszok után nem szednek pénzt és a mozgássérültek is mentesülnek a fizetési kötelezettség alól.

Drágább belépőjegyek

Huszonöt százalékkal emelkedik a felnőtt belépőjegyek ára január elsejétől a vásárhelyi strandon, így a pénztárnál 990 forintot kell leszurkolniuk az úszni vágyónak. A gyermekjegy 540 forintra drágul. Az eddig 39 ezer 900 forintos éves bérlet ára is alaposan megváltozik. A törzsvendégek, azaz azok számára, akik az idén is rendelkeztek ilyennel, 49 ezer 900 forintba kerül majd. Akiknek azonban az idén nem volt bérletük, azok 56 ezer 900 forintért válthatják meg a 2007-re érvényes bérletet.

– Gondoltunk azonban azokra is, akik gyerekeket vagy hozzátartozóikat hozzák majd az uszodából vagy viszik onnan, ugyanis a parkolás első 10-15 percéért nem kell fizetni, illetve ingyenes lesz az utolsó 10-15 perc is. Így akik csak szállítanak valakit a fürdőbe, azok mentesülnek a díjfizetés alól – tette hozzá Molnár Attila. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy pontosan mikor lép életbe a díjfizetés, ugyanis a berendezések, sorompók felszerelése után még műszaki próbát és ellenőrzést is kell végezni. Az ügyvezető szerint leghamarabb január 2-ától vagy 3-ától működhet az új rendszer.

A fürdővendégeknek nem kell óránként kiszaladgálniuk autóikhoz, hogy a parkolási díjat leszurkolják – ahogy azt többen tudni vélik a városban. A parkoló ugyanis hasonlóan működik majd, mint a Ferihegyi repülőtéri, azaz a sorompónál egy érzékelő beengedi a járművet, kifelé kell majd fizetni a bent eltöltött idő arányában. Minden megkezdett óra száz forintba kerül majd. A parkolási díjról a strandpénztárnál kérésre áfás számlát is kiállítanak majd először hétköznaponként, később hétvégenként is. A parkolási díjat természetesen csak az uszoda nyitvatartási idejében kell fizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt Égető sárga újságja

Tizenkét év után búcsúzott olvasóitól a magánkiadásban megjelentetett vásárhelyi 7 Napról című… Tovább olvasom