Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Fizetős lesz a Kaszap utcai parkolás is

Hódmezővásárhely - Decembertől bevonják Vásárhelyen a városi fizetőparkolási rendszerbe a Kaszap utcát is, ahol jelenleg ingyen lehet parkolni.
A közelmúltban tartott belvárosi lakossági fórumon a Kaszap utcán lakó Járai Andrásné azt mondta, hogy az itt lakók inkább fizetnének parkolási díjat, mert napközben a házak előtti parkolóhelyeket elfoglalják azok, akik a környéken dolgoznak. Almási István alpolgármester közölte: a helyzet hamarosan megoldódik azzal, hogy decembertől a Kaszap utcát is bevonja a vásárhelyi közgyűlés a városi fizetőparkolási rendszerbe. A Kaszap utcán lakók azonban kedvezményesen parkolhatnak majd a házuk előtt. Ezzel várhatóan megszűnik az ott élők számára tarthatatlan helyzet, ugyanis sokan, akik nem akarnak fizetni a belvárosban óránként 140 forintot a parkolásért, a Kaszap utcai szervizúton hagyták az autóikat – akár egész napra.

A parkoló felülről. Alig akad szabad hely. A szerző felvétele
Alig akad szabad parkolóhely a Kaszap utcában. A szerző felvétele

Tarifák

Vásárhelyen jelenleg a parkolásért óránként 140 forintot kell fizetni. A parkoláshoz bérletet is lehet váltani, így azoknak, akik a lakhelyük előtt, de közterületen kívánnak parkolni, 6000 forintot kell fizetniük egy évre.

A Kaszap utca Bagolyvár felőli oldalán, az öt- és a tízemeletesek előtti és közötti területen napközben jóval több autó várakozik, mint este. Az autósok azonban, akár itt laknak, akár nem, nem örülnek a beígért változásnak. Több, lapunk által megszólított járműtulajdonos is felháborodott a terven. Szerintük csak arról van szó, hogy a város ezzel megszünteti az egyetlen ingyenes belvárosi parkolási lehetőséget. A Kaszap utcai szervizúton száznál is több autó fér el kényelmesen, a házak körül pedig legalább még ugyanannyi.

Hraskó Attila és édesapja elmondta: napközben alig találni a környéken szabad parkolóhelyet. – Éjszakánként dolgozom, s amikor reggel hazajövök, csak nehezen találok helyet a házunk előtt – mondta Hraskó Attila, aki ugyanakkor azt nem tartja szerencsésnek, hogy annak is fizetnie kell majd, aki a saját lakása előtt parkol.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. aquarius 2011. december 08. 13:52
  „A lakossági parkolási díjat 20%-kal emelte meg az "üzemeltető". Ami vicc, mert nem üzemeltetnek semmit. Havat nem takarítják, a lakossági parkolódíj fejében semmilyen előjogot nem kap az itt lakó. Hétvégén, ha rendezvény van, akkor az autósok nem fizetnek, a lakók meg hiába fizetik az éves díjat), nem tudnak parkolni. Gratulálok az újabb adóemeléshez, Lázárhely...:-(”
 • 27. dani14 2011. december 02. 02:01
  „A parkolásrol csak annyit szeretnék hozzá füzni,hogy lassan az egész városban fizetni kell,még annak is akinek bejáro van a saját háza ellöt!De csak azért mert az közterületnek számit!Ne feledkezenek meg a Nagy Multi cégek parkolojárol sem mert most már ott nem lesz hely a bevásárloknak mert az még INGYENES vagy nem?”
 • 26. Én2 2011. november 26. 16:39
  „Vásárhelyen pedig sarcolják az embereket tisztességesen, az építményadó többszöröse az ideihez képest. Az idén fizettem 11.000.- ft-ot jövőre 42.000.-ft-ot. Nem semmi miért is nem kérdezik meg ezeket lakossági fórumokon, hogy miből fizessenek az emberek amikor már egyszer megvették a lakásukat, házukat most újra kell vásárolni, de miből pm.úr.”
 • 25. MörcenMorcogiMicó 2011. november 26. 15:25
  „Nézzük meg azt a képet, ezt nevezik Vásárhelyen útjavításnak.De ez van mindenfele,a foltokat ki lehet söpörni a kátyúkból pedig még nem is volt igazán hideg.Ez nem útjavítás hanem taknyolás.Az útjavításhoz is érteni kell,tudomásul kellene venni az önkormányzatnak,hogy nem úgy működik hogy odaküldünk két közmunkást lapáttal és majd ők megoldják.”
 • 24. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2011. november 26. 10:50
  „Most így eszembe jutott hát leírom, de lehet, hogy Magyar kimoderáltatja.
  (kinézem belőle)
  Szóval, ha pont egészkor dobod be a pénzt akkor kapsz egy grátisz órát.
  14:00 kor bvenyomtam egy 100-ast, 14:45-ig kellett volna adnia, ez meg megadta 15:45-ig.
  Jééé... mondjuk ehhez pont el kell találni az óraváltást.
  Kíváncsi vagyok másnak is összejött? LOL
  LOL hétfőn Magyar kezét lábát fogja törni az új firmwarért..... HEHE”
 • 23. MörcenMorcogiMicó 2011. november 25. 21:13
  „Hát persze a már jól bevált Lázári módszer a lakók kérték na persze <moderálva> duma.A kocsma adót is a polgárok kérték,azután nyilatkozza az egyik újságnak hogy az édesapja ötlete volt.A Szentesi úton azért van gödörben a kerékpárút mert a gazdák kérték nemám hogy ők fuserálták el.Lázár is tarthatna már egy" Öszödi "beszédet.”
 • 22. Lázárhelyi 2011. november 25. 17:54
  „Persze, persze...
  A lakossági fórumokon csak úgy csorog a nyál, "nem szabad tovább sarcolni a lakosságot, meg az mszp a legnagyobb tolvaj..." aztán meg lehet figyelni mennyit emel a város a közüzemi díjakon, meg hogy terjeszkedik a fizetős övezet.
  Ahol ingyen lehet, ott parkolnak az autók, aztán csak be kell vonni a fizetős zónába. Nem így indult!
  Arról nem is beszélve, milyen állapotúak is ezek a parkolók.”
 • 21. Én2 2011. november 25. 16:36
  „Mondjuk nem egy jó ötlete volt Erzsikének de kaptak is rajta azonnal.Azt hiszem nincs autója így könnyű.”
 • 20. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2011. november 25. 15:52
  „6000 egy évre... Járai néninek akkor nyilván nem céges autója van.

  16. Lixus_kzs 2011.11.24. 16:04 nem a 140 ft-vel van bajunk, hanem Nekem kell tudnom előre meddig parkolok, Nekem kell rohangálni az automatához, legyen mindig apróm, meg keresgélni a működőképes automatát.
  Ha levennék a bankszámlámról, úgy, hogy észre se vegyem a 140/órát.. leXarnám!”
 • 19. Én2 2011. november 25. 09:18
  „Edith 64- jól látod igazad van itt vásárhelyen minden bőrt lehúznak az emberről. Pedig ez egy "élhető város " a pm. szerint.”
 • 18. cleanx 2011. november 24. 18:33
  „16. Nem tetszik! Fejezd már be ezt a bicikli beszólást mindenhol, pl.: nem lehet 2 gyereket és 10 postai csomagot biciklin fuvarozni... vagy beszaladnék egy ABC-be, de előtte még aprót keressek és automatát ami működik(ezzel is a multikba üldöznek, mert ott ingyen parkolhatsz).

  Egyébként is az a véleményem, hogy az Andrássy utcát direkt tették tönkre, hogy a giga üzletekbe vásárolj.
  Omladozó épületek, parkolók, télen soha nem takarított foltozott utak...alig maradt ott üzlet életben.”
 • 17. ZeTorok 2011. november 24. 17:50
  „Szerintem már várható volt! Csak ész nincs a döntésben, mert a lakótelep lakónak nem járna alanyi jogon a parkolás?”
 • 16. Lixus_kzs 2011. november 24. 16:04
  „Szerintem bolond aki a 140 forintos parkoláson akar spórolni. Az autó fenntartás ezzel jár. Nem tetszik? Bicikli.”
 • 15. morci 2011. november 24. 13:44
  „szerintem iszonyatosan idegesítő lehet,amikor az ember pusztán azért nem tud leparkolni ott ahol lakik,mert minden ingyenélő résen akar lenni...fordítva persze őket is dühítené a helyzet..velük érzek 1et..mármint az ott lakókkal...inkább pár ezer évente,mint 1 dili helyzet....”
 • 14. cleanx 2011. november 24. 12:00
  „A képen a foltozott aszfalt, na az nem semmi :)”
 • 13. Írástudatlan 2011. november 24. 10:55
  „Ez megint csak egy FIDESZ.-es sarc!!!”
 • 12. szatyi 2011. november 24. 10:42
  „Minden településnek olyan az önkormányzata, amilyet választ magának!”
 • 11. Edit64 2011. november 24. 10:26
  „Itt nem arról van szó, hogy csípjük-e vagy sem kedves Hétszűnyűkapanyányimonyók ! Mellesleg nekem semmi bajom vele. De mélységesen felháborít ez a fajta eljárás, hogy egy ember szavának bedőlve, a többség megkérdezése nélkül ilyen intézkedést hoznak. Úgy gondolom, hogy az lett volna a fair eljárás, hogy mielőtt ilyen intézkedést hoznak, tájékoztatják az ott lakókat írásos formában. Mégis csak olyan színezete lett volna a dolognak, hogy emberszámba vesznek bennünket, és nem hiteltelen állításokra hoznak egy egyoldalú döntést. De igazából nincs min csodálkozni, ez az eljárási mód jellemző az önkormányzatra. Meggondolatlan, elsietett, vérlázító döntések. Sosem lesz ennek vége?
  Úgy gondolom, hogy minden szarért küldözgetnek papírokat a postaládánkba, ami súlyos pénzekbe kerül, ez nem érdemelt volna annyit? Hogy ne érezzük azt, megint lószarba sem nézték az embereket ebben a városban?
  Ez csak egy jó indok volt újabb pénzbehajtásra, valakit megneveztek ennek ürügyén, akire lehet újjal mutogatni. Igazán szép cselekedet, minősítve azt, ami most itt folyik a városban.”
 • 10. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2011. november 24. 10:24
  „Holnap meg majd a bagolyvár fog háborogni, mert alsókategóriás autók állnak a parkolójába és lerontják a presztizst”
 • 9. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2011. november 24. 10:12
  „Járai A nének most majd biztos csípni fogják a búráját XD”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állati boldogság

Hódmezővásárhely - Nincs trágyaszag a disznóólban, mert jár a ventilátor, a jószágok rácsra… Tovább olvasom