Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Flint, Petty és a családfa

Egy tizenkilenc és egy huszonnégy esztendős mormon misszionárius járja Vásárhely utcáit. Az Egyesült Államokból érkezett Flint és Petty ingyenes angolórákkal, és térítőmunkával terjeszti az evangéliumot. Munkájuk érdekében két és fél hónap alatt megtanultak magyarul. Az ő vallásuk képviselői másolják le az anyakönyvi kivonatokat Magyarországon is: össze akarják állítani az emberiség családfáját.
Flint és Petty benézett a Németh László gimnáziumba is Fotó: Tésik Attila
Két fiatalember állítgatja meg a vásárhelyieket az utcán napok óta. Flint és Petty a mormon egyház, azaz hivatalosan Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza misszionáriusai. Mindketten az Egyesült Államokból érkeztek Magyarországra. A 19 esztendős Flint Utah államból, a mormon egyház központjából, míg a 24 esztendős Petty Tenessee-ből érkezett: azt a helyet a magyarok többsége Elvis Presley szülőföldjeként ismeri. A két fiatal amerikai misszionárius meglepően jól beszél magyarul, annak ellenére, hogy csupán két és fél hónapig tanulták nyelvünket odahaza az Államokban, amikor arra készültek, hogy Magyarországra jönnek.

Flint, aki idén érkezett hozzánk, először Pápán és Érden lakott, onnan jött Vásárhelyre. Petty másfél esztendeje lakik nálunk, misszióját Egerben kezdte, majd több helyen is dolgozott. Vásárhelyre misszióelnökük
Családfa

Nem ismeretlen a mormon egyház hazánkban. Évtizedekkel ezelőtt kötött egyezményt az állam velük, mely értelmében a levéltárakban, így a vásárhelyiben is mikrofilmre veszik a korabeli anyakönyveket. A mormon egyház által finanszírozott munka eredményeként egy példányt megkap a levéltár, egy pedig Amerikába kerül, ahol ezek segítségével próbálják meg összeállítani az emberiség családfáját.  
irányította őket. Itt az iskolákban szeretnének ingyenes angolórákat tartani, de folytatnak utcai missziót is, naponta hirdetve az embereknek egyházuk üzenetét.

– Saját pénzünkből jöttünk ide, nem kapunk egyházunktól fizetést, arra törekszünk, hogy megosszuk hitünket másokkal – mondták.
Petty tavaly nyáron, Flint idén augusztusban érkezett Magyarországra, s külföldiként és misszionáriusként is nagyon barátságosnak találták a magyarokat, hálásak a fogadtatásért. Mondják, tisztelnek minden más vallást, de a saját evangéliumokat hirdetik.

Patty és Flint korábban nem ismerte egymást, Vásárhely az első település, ahol közösen dolgoznak. Három hónapig valószínűleg itt lesznek, de ha elmennek, a helyükbe majd mások jönnek.

Olvasóink írták

  • 1. HufnagelLevente 2011. május 30. 12:01
    „Számomra nagyon hitelessé teszi a mormon misszionáriusokat az a cikkben is szereplő tény, hogy munkájukat ingyen végzik (nem fizetett egyházi alkalmazottak) és az angolórákért sem kérnek pénzt, hanem ingyen, saját lelkesedésből önkéntesen szolgálnak és vállalnak komoly áldozatokat.
    Mindig hiteltelennek érzetem, ha olyan valaki prédikál, vagy tesz tanúvallomást Istenről, akit megfizetnek azért, hogy éppen azt a tanúvallomást, bizonyságot tegye.

    A mormonokról sok más érdekességet és meglepő dolgot találtam a www.jezuskrisztusegyhaza.hu honlapon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állandó modellje a kórház

Egészségügyi intézmény talán még sohasem „állt" modellt egy festőnek sem – a vásárhelyi… Tovább olvasom