Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Focisták baleseteztek Vásárhely és Mártély között

Mártély, Hódmezővásárhely - Fiatal nagyváradi focisták szenvedtek balesetet szerda délelőtt. BMW-jük összeütközött egy kisteherautóval. Hat sérült.
Mentőhelikopterrel szállították a szegedi traumatológiai klinikára azt a 21 éves nagyváradi focistát, aki társaival együtt szerda délelőtt balesetet szenvedett Vásárhely és Mártély között. A sportolók egy ezüst színű BMW-ben utaztak Mártélyról a városba. Az autó sofőrje a Nagypál-kanyar közelében előzésbe kezdett, de a manővert nem tudta befejezni, nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Ford Transit kisteherautónak. A BMW felborult, a Ford pedig az árokba csúszott.

A baleset helyszínén kisebb csoport nézte a közeli kerékpárútról, miként száll fel a sárga mentőhelikopter a szántóföldről az egyetlen súlyos sérülttel. A nézelődők közül az egyik férfi – azt kérte, ne írjuk le a nevét – elmondta: akkor ért biciklijével a helyszínre, amikor a mentők stabilizálták a sérült állapotát. Később kiderült: a fiatalember nyílt lábszártörést szenvedett, míg négy társa, valamint a kisteherautó sofőrje könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet. Közülük kettőt a szentesi, hármat pedig a vásárhelyi kórházba szállítottak. Információink szerint utóbbiakat már ki is engedték.

A balesetben hat ember sérült meg, egyikőjük súlyosan. Fotó: Frank Yvette

A helyszínen találkoztunk Kószó Péter vásárhelyi alpolgármesterrel. Tőle tudjuk: az összetört BMW-ben a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem diákjai ültek, akik a város vendégeiként edzőtáborba érkeztek Vásárhelyre. A focisták a mártélyi Bodnár Bertalan Oktatóközpontban laknak, onnan indultak tegnap Vásárhelyre, ahol évente egy hetet töltenek az edzőtáborban. Kószó Péter hangsúlyozta: nagyon sajnálja a történteket, és mindent elkövet, hogy a baleset súlyos sérültje mihamarabb felgyógyulhasson.

A közelben idegesen várakoztak a focista társai is. A fiúk érthetően szűkszavúan nyilatkoztak. Ők egy másik autóval, később indultak a balesetet szenvedett BMW után. Egyikük sietett Szegedre, hogy társa közelében lehessen.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. KilgoreTrout 2009. augusztus 01. 19:47
  „Angel.No.1 2009.07.30. 22:57
  akkor ezen hozzászólásom nem Önnek, hanem az első 15 hozzászólónak volt címezve, akik bizony keményen románoztak(nézzük csak meg hány hsz lett moderálva). Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy kiszúrjuk kinek fáj, hogy ki román és ki magyar. Segítek: nem nekem. Ha nem sikerül kiolvasni Önnek ezt mondataimból, javaslom egy alapfokú magyar nyelv kurzus elvégzését.”
 • 59. Liacska 2009. augusztus 01. 13:30
  „Mindenkinek...
  ...akar milyen markaju autoval lehet szaguldani, nem csak BMW-vel, es akarmelyik orszagbol johet az az auto, amiert ok Romaniabol szarmaznak( a RO rendszam) nem azt jelenti, hogy romanok, ok magyarok voltak, nem kell itelkezni az emberek nemzetisegerol /szarmazasarol. Amugy NEM OKOZOTT HALALOS BALESTET, az anyagi karokat meg o rendezi... es nem kell ide az, hogy mi lett volna ha a Transit helyett egy csalados autoval utkozik, mert nem azzal utkozott... CSAK AZERT VESZITEK OLYAN "TRAGIKUSNAK" "FELHABORITONAK" MERT ROMAN ALLAMPOLGAROK!!! mert a rendszama RO...
  Romaniaiak mikor okoztak rengeteg balestet Magyarorszagon? Ti magyarok nem okoztok rengeteg kozuti balesetet az orszagotokban? vagy mas orszagbol kozlekedok nem balaseteznek Magyarorszagon?? Osztrakok? Nemetek? Nem? Mert jo a romaniaiakra rakenni mindent !
  Kerdezem en, hogy voltal valalha Romaniaba? , hogy tudod milyenek a romaniai utak? igen is vannak jo minosegu egyenes utszakaszok, es nem csak 1km hosszuak, mit szolsz? mert nallatok aztan nincs katyu... csak a balaesetekrol szolnak a hirek.... amiket nem romaniaiak okoztak!!!
  "Konnyu mas szemeben maglatni a szalkat, de a magáéban a gerendát nem".
  BUSZKEK LEHETTEK MAGYATOKRA TI MAGYAROK!!!...”
 • 58. tzigan_embör 2009. augusztus 01. 08:05
  „Az tény, hogy Romcsiban nincs 1km egyenes szakasz. Ezt akarta a csávó élvezni (itt van). Nem ahhoz kell a tudás, hogy taposd, hanem megállítani időben. Az pedig tény, ha balesetről hallunk min. a felét Románok okozzák..

  Na!taves baxtaló!”
 • 57. varadipal 2009. július 31. 16:21
  „44., Apátfalvi mneő gyerek:
  Ha elhagytad volna a tanyát, talán többet láttál volna a világból.Nálunk keresztbe-kasba maximum 580 Km a lghosszabb távolság azonos számozású sztrádán, ami már majdnem kész van. Tudod mennyi a határtól Bukarestig, majd onnan a tengerpartig? Egyébként hadd kérdezzem meg: volt-e már valaki vagy valami az életben, amivel vagy akivel egyetértettél? Fújod a magadét, pedíg nem is trombita. Üdv: Palika”
 • 56. prelude 2009. július 31. 08:55
  „Tisztelt Mindenki!

  Szerintem sem az a lényeg hogy milyen nemzetiségű valaki...Vakmerőek mindenütt vannak. Én inkább reformálnám a gépjárművezetés oktatást, ráférne egy modernizáció... de ennek ellenére nyilvánvaló emberi hülyeség kanyar előtt előzni, kanyar után parkolni(mert ilyennel is találkoztam már, teherautó símán leparkolt kanyar után a teljes sávot elfoglalva...), be nem tartani a követési távolságot, relatív gyorshajtani...stb Komolyabb személyiségi teszteket kellene végezni a sofőrökön, és valahol biztosítani terepet gyakorlásra, az autó megismerésére (gondolok itt vészhelyzetek gyakorlására), de komoly változás, úgy is akkor lesz, ha rájönnek az emberek, hogy kultúráltan viselkedve is lehet haladni az úton, az ügyintézésben, és az élet minden területén...gondolok itt a sorban állásra, dugóban való viselkedésre, hivatali ügyintézésre, és ezeket mindkét fél részéről értem, a szolgáltató, és a felhasználó oldaláról egyiránt.... ezeken tessék mindenkinek elgondolkozni, és lehet, hogy utána jutunk egyről a kettőre....”
 • 55. csapsziati 2009. július 30. 22:59
  „tisi!
  nincs magyar billentyűzeted? :D”
 • 54. Angel.No.1 2009. július 30. 22:57
  „Tisztelt KilgoreTrout!
  Arra, hogy: "Amúgy nekem az a döbbenet, hogy bekushadt sok románozó kolléga, amikor kiderült, hogy a srácok bizony magyarok.Na ez az igazi szánalom."
  Véleményem szerint nem ez a lényeg, hogy ki románozik és ki nem, de az biztos, hogy Önt ez a téma nagyon érdekli, ha már így kiszúrta!

  Tisztelt Tisi!
  Arra, hogy: "Arrol mi nem tehetunk hogy a szerencsetlen magyar annak idejen nem tidta megvedeni a foldjet es elvettek toletek a romanok."
  Úgy gondolom, a 2004. december 5-eik Népszavazás (a kettős állampolgárságról) után, nem a Magyarok voltak felháborodva, hogy nem szavazták meg, azt, hogy az ilyan Nagyszájú, Önérzetes MAGYAROKAT ("Talan jobb is mert szegyellem hogy magyar vagyok miattatok.") nem engedtük be az Országunkba. Lehet, hogy kicsi lett az országunk, de biztos békésebb Nélküled!”
 • 53. yuhvan 2009. július 30. 22:27
  „52.
  Igazad van. De én akkor is inkább kifelé húzok mint befelé, de ez tök mindegy az a lényeg, hogy ismeretlen úton nem játszok forma 1-et, még ismert úton sem, főleg nem ebben a kanyarban. Sajnálom őket, de csak azokat akik mellette ültek és a vétlen sofőrt.
  48.
  De jött a Transit... A fiatal sofőr beparázott... Megcsúszott a kocsi. Hirtelen a szántóföld mellett döntött, hogy elkerülje az ütközést. Szerencsétlenségükre a Transitos is ezt a "menekülő utat" választotta.
  És a végén kiderül hogy az a "hülye" tranzitos volt a hibás, mert szembe jött velük (szabályosan) és rossz felé húzta a kormányt ijedtébe.”
 • 52. KilgoreTrout 2009. július 30. 22:10
  „51.
  ha autóversenyzőnek nézed magad, bizony Mártély felől is áttérhetsz a másik sávba, hiszen hétvégén is ezt látod a tévében...

  Amúgy nekem az a döbbenet, hogy bekushadt sok románozó kolléga, amikor kiderült, hogy a srácok bizony magyarok. Na ez az igazi szánalom.”
 • 51. yuhvan 2009. július 30. 17:21
  „"Az autó sofőrje a Nagypál-kanyar közelében előzésbe kezdett, de a manővert nem tudta befejezni, nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Ford Transit kisteherautónak."
  Ha járt már valaki a Nagypál kanyarba akkor tudja, hogy ha Mártélyról jönn Vásárhely felé akkor nem kell áttérni a másik sávba, hogy levágjon a kanyarból mivel befelé húz. Akkor térsz át a másik sávba ha Mártély felé mész Vásárhelyről, de csak is akkor ha nem lassítasz csak épp egy kicsit és persze ha szemből nem jön senki.
  Úgy hogy ez az érv eléggé vérszegény: "A lényeg: nem előzött a BMW. Mégegyszer: nem előzésben volt, hanem áttért a másik sávba, hogy levágjon a kanyarból."”
 • 50. airwaves 2009. július 30. 14:56
  „Fél órája beszéltem a srácokkal személyesen... Teljeskörű, valós újságírást Mo-on?”
 • 49. csapsziati 2009. július 30. 14:31
  „"Az autó sofőrje a Nagypál-kanyar közelében előzésbe kezdett, de a manővert nem tudta befejezni, nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Ford Transit kisteherautónak."
  Akkor itt valaki nem mond igazat! ;)”
 • 48. airwaves 2009. július 30. 14:25
  „Üdv mindenkinek!
  Nagypál tanya és birtok volt ott régebben. Azért Nagypál-kanyar a neve. A lényeg: nem előzött a BMW. Mégegyszer: nem előzésben volt, hanem áttért a másik sávba, hogy levágjon a kanyarból. De jött a Transit... A fiatal sofőr beparázott... Megcsúszott a kocsi. Hirtelen a szántóföld mellett döntött, hogy elkerülje az ütközést. Szerencsétlenségükre a Transitos is ezt a "menekülő utat" választotta.
  Egyetértek abban, hogy a sok fröcsögés helyett inkább az intelligenciát ( Pl. közlekedési ) kéne fejleszteni. Itthon meg keletebbre egyaránt. Jobbulást a sérülteknek!”
 • 47. Csabirka 2009. július 30. 10:54
  „Hello mindenki. Szeretem hogy mindenki milyen okos de meg veletlenrol nem hallotatok hogy megcsuszik 1 auto a poros aszfalton?? Jo igaz a csavo nem 20-al ment de nem is 200-al!! En szemely szerint mint a sofort mint az utasokat egyarant sajnalom!!! En csak azt mondom aki meg nem hibazott az ne is tegye!...... De elobb vagy utobb mindenkit utoler az a franya sors keze!...Csak enyit szerettem volna mondani tovabbi szep napot mindenkinek.”
 • 46. kékcitrom 2009. július 30. 10:38
  „Azt még a BMW kézikönyvéből is ki szokták hagyni, hogy legyen az a legdrágább, legmodernebb autó, a fizika törvényeit egyikkel sem lehet felülírni, nem lehet lefizetni, vagy megfélemlíteni sem!
  Lehet, hogy egyesek ezért kísérleteznek vele rendszeresen!

  Hozzáteszem, hogy nemrég történt velem, hogy egy igen nagy BMV- vel valaki kifordult elébem, úgy hogy fékeznem kellett és láss csodát a vezető megvillantotta a vészvillogót így kérve türelmemet, elnézésemet!
  Felettébb ritka az ehez hasonló esemény!”
 • 45. Minibusz 2009. július 30. 08:19
  „37. hozzászólás Beth 2009.07.29. 22:59

  Ha jól tudom, anno egy Nagypál Sándor nevű gazda élt ott, akinek voltak birtokai is ezen a környéken. Ott dolgozott a mártélyiak nagyrésze, mint béres. Nagyszüleim, meg apám is.
  Többek között.

  Megjegyzem egy időben ott téglagyár is volt, majd a 80-as években motocross pályát építettek, volt is talán 2-3 verseny ott. Lehet, hogy több is, de régen volt, és én sem emlékszem mindenre tisztán.

  Remélem jól emlékeztem a dolgokra, ha nem akkor elnézést, és majd pontosítanak.”
 • 44. apátfalvifaszagyerek 2009. július 30. 00:53
  „19. Váradi Palikám, legalább az autópályákat ne hoztad volna fel... :D :D :D Mo. sokkal több autópálya van mint románban... áááhhhh.... xD "elmentek mellettünk, mint a vihar" aha, persze... MAGYARORSZÁG!!!”
 • 43. Mignon 2009. július 30. 00:38
  „moderálva off”
 • 42. Beth 2009. július 30. 00:12
  „Köszi a felvilágosítást Mignon :)”
 • 41. cikicakk55 2009. július 30. 00:10
  „Opreblu!Hidd el, hogy akik itt szidták a BMW vezetőjét akkor is szidták volna, ha magyar.Nem érdekel ilyenkor senkit az állampolgársága, csak az, hogy veszélybe sodort jó pár ártatlan embert.Természetesen kinyílik a bicska az emberek zsebében ilyen oktalan száguldozás hallatán.Az hogy ráadásul Román állampolgárok,még ha magyar anyanyelvűek is, azért szítja a tűzet mert itt a Románok rengeteg balesetet okoztak már.Más állambeliek is, de messze a Románok viszik a prímet.Ha nem az öcséd vezette az autót, akkor ne háborogj, hanem adj hálát az istennek, hogy ép bőrrel megúszta.Itt mindenki csak a sofőrt szidta.Ha a tesód vezetett, akkor bizony őt.Ha nem ő vezetett, akkor meg ne háborogj.”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 milliót nyertek oktatásra

Hódmezővásárhely - Összesen 25 millió forintot nyert pályázaton a város önkormányzata az oktatás… Tovább olvasom