Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Fogorvosi ügyelet: hat órára nő az ellátás

Hódmezővásárhely - Pályázatot írt ki a vásárhelyi önkormányzat a hétvégi gyermek és felnőtt fogorvosi ügyelet ellátására, miután ezt már nem biztosítja a korábbi szolgáltató.
Május elsejétől várhatóan már nem napi kettő, hanem hat órában rendel majd a fogorvos szombaton, vasárnap és ünnepnapokon. Addig Szegedre kell utaznia a fogfájós betegnek.

A vásárhelyiek mostanság már nem találnak hétvégén vagy ünnepnapokon ügyeletes fogorvost a városban, ha kínzó fogfájás gyötri őket, ugyanis az év elejétől megszűnt ez az ellátási forma, melyet éveken keresztül a Dr. Ten Egészségügyi és Szolgáltató Bt. biztosított. Igaz, a szolgáltató szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon csak napi két órában, reggel 8 és délelőtt 10 óra között rendelt. Ha valakinek mostanában annyira fáj a foga, hogy már a fájdalomcsillapító sem segít, Szegedre kell utaznia kezelésre.

Fogorvosi kezelés Vásárhelyen. Ha valakin nem segít a fájdalomcsillapító, most még Szegedre kell utaznia kezelésre. Illusztráció: Tésik Attila
Fogorvosi kezelés Vásárhelyen. Ha valakin nem segít a fájdalomcsillapító, most még Szegedre kell utaznia kezelésre. Illusztráció: Tésik Attila

A vásárhelyi önkormányzat reményei szerint a helyzet május elsejével gyökeresen megváltozik, a közgyűlés ugyanis jóváhagyta, hogy pályázatot írjanak ki a hétvégi sürgősségi gyermek és felnőtt fogorvosi ügyelet ellátására. Mégpedig úgy, hogy az önkormányzat immár nem elégszik meg a napi kétórás rendeléssel, ragaszkodik a törvény által előírt napi hat órához. Erre csak olyan fogorvos vagy cég pályázhat, amely rendelkezik a tisztiorvosi szolgálat engedélyével működő rendelővel. Külön feltétel, hogy az ügyelet alatt csak a sürgősségi ellátással foglalkozhat.

A pályázati adatlaphoz mellékelni kell az önéletrajzot, a szakvizsgát igazoló okmányok és az ÁNTSZ engedélyének másolatát. A dokumentumokat április 25-én délelőtt 10-ig várják a városháza jogi, közbeszerzési, oktatási irodáján, az első emeleti 24-es szobában. A győztessel április 29-én határozatlan időre kötnek szerződést. A pályázatok elbírálásánál döntő szerepe lesz annak, mennyiért vállalják a szolgáltatást.

Szentesen és Csongrádon nincs, Makón három órában ügyelnek

Szentesen és Csongrádon hosszú évek óta nem működik hétvégi fogorvosi ügyelet, Makón viszont huszonöt éve biztosítják ezt a szolgáltatást. Mint azt dr. Simenszky Csilla fogorvostól megtudtuk, hétvégeken és ünnepnapokon napi három órán át látják el a betegeket, gyakorlatilag úgy, hogy a nagy forgalmú rendelés ráfizetéses. Ugyanis legalább napi négy, de leginkább huszonnégy órában kellene dolgozniuk, hogy a megfelelő finanszírozást megkapják.

Olvasóink írták

 • 1. Juhász Beáta 2008. május 02. 22:49
  „Tisztelt Meghallgató!

  Az ünnep alatt szomorúan vettem tudomásul, hogy erős fogfájásomat csak a fájdalomcsillapító tudta csillapítani.
  De persze az is nagy-nagy szenvedések árán.
  Ezért szeretném ha a mi városunkban is üzemelne fogorvosi ügyelet, mert ez egy elviselhetetlen állapot.
  Remélem hamarosan fogom is tapasztalni.

  Tisztelettel: Juhász Beáta”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1200 gyerek kap naponta ingyenebédet

Hódmezővásárhely - Az utóbbi időben többször is arról hallott a vásárhelyi önkormányzat népjóléti csoportja, hogy több, a város által szervezett gyermekétkeztetésben részesülő diák nem eszi meg a menzai menüt. Tovább olvasom