Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Fölismeri-e Lázár Jánost?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Lázár János

Ezúttal Hódmezővásárhely polgármesterének, Lázár János fideszes országgyűlési képviselőnek a fényképét mutattuk a szegedi járókelőknek. Azért épp nekik, mert nemrégiben a vásárhelyi polgárokat kérdeztük Szeged első emberéről, Botka Lászlóról. A többségnek ugyan ismerős volt Lázár János, de nem tudták megmondani, hogy pontosan honnan.

Tekulics Tamás főiskolai hallgató:


– Sajnos nem ismerem, nem tudok róla semmit. Talán valamilyen ügyvezető, leginkább a sport területén. A karakteréből, vonásaiból következtetek erre. A szeméből nagyon céltudatos embernek tűnik. Hogy politikus lenne? Akkor sem ismerem fel. Matematika szakos főiskolai hallgató vagyok, nem foglalkozom a politikával, ráadásul nem is vagyok szegedi, Csongrádon élek. Ha nem mondják meg, nem találtam volna ki, hogy ő a vásárhelyi polgármester.

Papp Éva munkanélküli:


– Láttam már valahol, nagyon ismerős, de nem tudnám megmondani a nevét. Diplomatának néz ki, biztosan korrekt ember. Azt hiszem, ha problémám lenne, bizalommal fordulnék hozzá, meghallgatna, sőt ha tehetné, talán segítene is. Igazából akkor tudnék többet mondani róla, ha beszélhetnék is vele. Hogy ő a vásárhelyi polgármester? Milyen érdekes, már gondolkodtam rajta, hogy Vásárhelyre költöznék, talán ott találnék magamnak munkát.

Csetneki Lajos nyugdíjas főkönyvelő:


– Sajnos nem ismerem. Intelligens tekintete van, biztosan tanult ember. Fogalmam sincs, mi lehet a foglalkozása. Biztosan politikus, mert a mai világban azok érvényesülnek. Én politikával abszolút nem foglalkozom, mert megfogadtam édesapám tanácsát, aki még a harmincas években, amikor kisfiú voltam, azt mondta: a politika úri huncutság. Hogy ő Lázár János? Akkor persze, hogy tudom, kicsoda, többször olvastam már róla, de nem ismerném meg.

Katonáné Berkes Gabriella főállású anya:


– Nagyon ismerős, de nem ugrik be, hogy honnan. Biztosan politikus lehet. Nem a Rákos Tibor, pedig először rá gondoltam. Megvan! Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere. Találkoztam vele Szegeden, egy kiállítás megnyitóján a Victor Hugo utcában. Ismerem és kedvelem. Az elhunyt Rapcsák András után lett Vásárhely első embere. Roppant szimpatikus, nagyon határozott, karakán embernek tartom. Egy igazi konzervatív politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Chips helyett almaszirom

Kukoricás, töltött vagy zöldséges zsömlét, müzli szeletet, almaszirmot, mandarint és százszázalékos… Tovább olvasom