Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Folytathatják a csatornázást

Csak most tudták újrakezdeni a csatornázást Mártélyon, ugyanis a magas belvíz miatt két hétre le kellett állni a munkálatokkal. A település utcáiból kettőben nincs még kész a hálózat. Eredetileg július végére tervezték az átadást, ezt a határidőt már biztosan túllépik.
Glédába állított berendezések. A magas belvíz miatt nem haladtak a csatornázással. Fotó: Tésik Attila
A Tisza áradása miatt megemelkedett a talajvízszint, s jelentős problémákat okozott Mártély bel- és külterületén. Emiatt nem csupán újfaluban kellett leállniuk a nemrég átadott telkeken a házépítéssel, hanem a szennyvízcsatorna-rendszer kialakítása is szünetelt.
– Nálunk már évek óta az árvízi probléma mindig belvíz formájában jelent gondot. Mivel nem lehetett szivattyúzni, ezért a munkások kénytelenek voltak leállni a csatornázással. Ugyanis mihelyt kiástak egy kisebb árkot, azonnal megtelt vízzel – nyilatkozta Balogh Jánosné.

A polgármester hozzátette, hogy a kéthetes kényszerpihenő után most újrakezdhették a munkát. Ez annak is köszönhető, hogy normalizálódott a helyzet a községben: tegnap feloldhatták a belvíz miatt elrendelt készültséget. Mártély nagy részében még korábban sikerült lefektetni a csatornahálózatot. Mindössze két utca, a Fő és a Dózsa György maradt ki. Ebben a kettőben most újra dolgozni kezdhetnek a szivattyúk, majd az árkok vízmentesítése után folytathatják az építést.

Az eredeti tervek szerint július végére jelölték ki a műszaki átadást. A kéthetes kényszerleállás miatt azonban várhatóan csúszik a befejezés időpontja is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen is vizsgázhatnak

Várhatóan három héten belül ismét lehet forgalmi vizsgát tenni Vásárhelyen. A Közlekedési… Tovább olvasom