Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Folytatódik Vásárhely és az E-Star vitája

Hódmezővásárhely, Budapest - Nem vezettek eredményre Vásárhely és az E-Star Alternatív Nyrt. közötti tárgyalások – derült ki a város közleményéből. Eszerint a hőszolgáltató cég „zsarolni próbálja a várost és belekényszeríteni az önkormányzatot egy előnytelen együttműködésbe." Az önkormányzat valamennyi intézményébe saját fűtési rendszert vásárol. Az E-Star egyelőre nem kívánt reagálni.
„Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata szeretné az E-Star Alternatív Nyrt.-vel való mindennemű együttműködését, valamint a felek közötti jogvitát végérvényesen lezárni, aminek érdekében az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytatott a céggel. Az egyeztetések során a város több alternatívát is felajánlott a pénzügyi kérdések rendezésére, továbbá a cég által felszerelt fűtőberendezések megvételére. Az E-Star Alternatív Nyrt. azonban az ajánlatokra választ sem adott, és a felszerelt fűtőeszközök segítségével – miként korábban a cég számára átadott, mostanra viszont ismét az önkormányzat kezében lévő földgázvásárlási kvóta visszatartásával – zsarolni próbálja a várost és belekényszeríteni az önkormányzatot egy előnytelen együttműködésbe." – olvasható a vásárhelyi önkormányzat tegnap kiadott közleményében. Korábban megírtuk: több önkormányzattal, a vásárhelyivel is elszámolási vita alakult ki a hőszolgáltatási szerződés kapcsán. A közelmúltban több sajtóhír megjelent, amelyben az E-Star közölte: felbontja ezen településekkel a szerződést.

Mindeddig nyitott volt a vásárhelyi önkormányzat az együttműködésre, a zsarolásnak azonban miként korábban, úgy sem most, sem a jövőben nem enged – áll a városi közleményben. „Jól látható, hogy az egyre komolyabb pénzügyi gondokkal küzdő cég mostanra már nem válogat a módszerek között, és csalással, zsarolással, valamint egyéb alvilági módszerekkel akarja kikényszeríteni a magyar adófizetők pénzét." Az önkormányzat valamennyi intézményébe saját fűtési rendszereket vásárol, amelyek segítségével száz százalékban saját maga gondoskodik a fűtésről mind az idei, mind az elkövetkező fűtési időszakokban – olvasható az önkormányzati közleményben. Azt javasolják: „valamennyi E-Star Alternatív Nyrt. által átvert, megkárosított és zsarolással egy előnytelen együttműködés fogságában tartott önkormányzat hasonlóképpen járjon el."

Az E-Star egyelőre nem kívánt reagálni.

Olvasóink írták

 • 12. DMagóg 2012. október 10. 16:38
  „Vásárhely önkormányzata -utólag- mindig rájön, hogy ez bizony előnytelen -bank, sportcsarnok, E-Star- szerződés!
  Támadjuk meg! Igen, igen önmagunkat is, hogy hülyék voltunk, amikor ebbe belementünk! Nem baj! Az idő telik, a vásárhelyiek fizetik a hülyeségeink árát! Ezeknek a diplomához jutásukat is mi fizettük? Előnytelen!”
 • 11. xenopus 2012. október 10. 13:57
  „Legyen már "korrekt" az illetékes, mielőtt a lecsóba csapnak!
  Árulják el az igazságot! Vásárhely tartozik az E-STAR-nak vagy nem?
  Erről megy a ködösítés már jó ideje!”
 • 10. macs 2012. október 10. 12:23
  „Azt olvastam, hogy jó néhány önkormányzat, köztük a vásárhelyi, nem fizette ki az E-Star nyújtotta szolgáltatást. Igénybe venni szolgáltatást, de nem fizetni érte, és még meg is sértődni, hát ügyes, nagyon ügyes! Sőt utólag megvilágosodni, hogy előnytelen szerződést kötöttünk, tehát pláne nem fizetünk.”
 • 9. Qllancs 2012. október 10. 12:19
  „Hazamegy lézer jani és lesöpör minden korábbi szerződést ! sőt a céget is becsődölteti ha kell !”
 • 8. hajnalka 2012. október 10. 11:00
  „"Az önkormányzat valamennyi intézményébe saját fűtési rendszereket vásárol, amelyek segítségével száz százalékban saját maga gondoskodik a fűtésről mind az idei, mind az elkövetkező fűtési időszakokban - "

  Öt nap alatt?!”
 • 7. DMagóg 2012. október 10. 10:28
  „"... zsarolni próbálja a várost és belekényszeríteni az önkormányzatot egy előnytelen együttműködésbe."

  Előnytelen megállapodást kötöttünk? Valaki mégis csak megkötötte! Ki?
  Mit jelentene az előnyős együttműködés? Nem fantáziálok, mert az kizárt amire gondolok.”
 • 6. Ganxta 2012. október 10. 09:20
  „vagy inkább az ökörség...”
 • 5. mivan? 2012. október 10. 09:16
  „Fogadjunk, hogy nem lesz fűtés!!!”
 • 4. Falcao 2012. október 10. 08:54
  „Még most sem értek -nagyon- semmit. Gondolom nem két forintról megy a vita.”
 • 3. hajnalka 2012. október 10. 08:22
  „Az örökség...”
 • 2. DÓZER 2012. október 10. 07:36
  „Köszönjük , kedves Délmagyar a messzemenőleg tárgyilagos és objektív tájékoztatásokat.”
 • 1. kovacsa 2012. október 10. 07:22
  „Halkan kérdezem: akkor most van köze vagy nincs köze?

  10. 03. delmagyar.hu A vásárhelyi önkormányzat tájékoztatása szerint a közintézmények fűtését semmi nem veszélyezteti, a távfűtéshez pedig Vásárhelyen az E-Starnak korábban sem volt köze, hiszen azt a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. biztosítja.

  10. 10... a cég által felszerelt fűtőberendezések megvételére. Az E-Star Alternatív Nyrt. azonban az ajánlatokra választ sem adott, és a felszerelt fűtőeszközök segítségével - ... - zsarolni próbálja a várost”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekcsoport indult az Árendás Néptáncegyüttesben

Gyermektánccsoportot indított a Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesület. Tovább olvasom