Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Fontak, kontyoltak, melíroztak

Mártély - A fonás és a kontykészítés volt a nagy kedvence. Az előbbit már ki is próbálta, a hajfestés viszont még várat magára – magyarázta tegnap Vígh Dávid a mártélyi Bodnár Bertalan Oktatóközpontban, a négynapos fodrásztáborban. A 19 éves fiatalember Szentesről érkezett, rendőrnek tanul, de végül úgy döntött: édesanyja nyomdokaiba lép, fodrász lesz. Szeptemberben kezdi a sulit.
– Már 2 éves koromban is ott sertepertéltem anya üzletében. Szerettem nézni, hogyan készíti a frizurákat. Egy kis kitérő után most meg is tanulom a szakmát. Gyakorlaton Vásárhelyen leszek. Anyukámhoz nem szerettem volna menni. A modern, új frizurák is érdekelnek, meg a férfi hajvágás, nemcsak a női – tette hozzá Dávid.

Azok a diákok maradnak az ollónál, a hajszárítónál, akik valóban meg akarják, és meg is tanulják a szakmát. Később ők boldogulnak a piacon – vélte Meszlényi Tamásné vásárhelyi mesterfodrász. Ő, illetve kollégája, az orosházi Cseh István és Labádi Ilona vásárhelyi pedagógus szervezte meg a fodrásztábort, most először. Békés megyéből Dévaványáról és Orosházáról is érkeztek diákok – végzősök, leendő elsősök vegyesen, összesen 21-en.

Tegnap a festést és a melírozást gyakorolták a diákok. Fotó: Török Anita
Tegnap a festést és a melírozást gyakorolták a diákok. Fotó: Török Anita

Hagyományt szeretnének teremteni Vásárhelyen a fodrásztáborral – mondta tegnap sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, az Eötvös József Szakképző Iskola intézményvezetője. Úgy vélte: kuriózum, hogy a diákok még a nyári szünetben is tanulni akarnak és képzik magukat. Vásárhelyen 2 éve kísérleti jelleggel vezették be a fodrászképzést, tavaly szeptembertől pedig elindult a szépészeti osztály, ahol a frizurakészítés mellett a kozmetikus és a műkörömépítő szakmába is belekóstolhatnak a tanulók.

Az előadások, a gyakorlati bemutatók után a diákok is kipróbálhattak mindent a táborban. Tegnap a melírozás volt napirenden. A vásárhelyi iskolával tavasz óta működik együtt a Wella cég. Szeptembertől iskolaprogramot vezetnek be a világ 54 országában. Vásárhelyen az elsők között kapja meg az iskola az online szakmai anyagot, a tanári útmutatót a fodrászképzéshez – tudtuk meg Rigó Istvántól, a Wella Stúdió vezető oktatójától.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi Motocross Bajnokság III. fordulója Hódmezővásárhelyen

Újra benépesült a vásárhelyi Rolandring. A kilátogatók a legnagyobb nevekkel tallkozhattak a… Tovább olvasom