Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Főpróba Görögország előtt: Imre és Ninja lett 2016 fejvadásza

Főpróba Görögország előtt: Imre és Ninja lett 2016 fejvadászaUgrásra készen. Ninja gazdája parancsára fogja el a menekülő személyt.
Vásárhelyi győzelemmel zárult az a verseny, amit Kartalon rendeztek szolgálati kutyáknak. Fejes Imre és Ninja főpróbaként tekint a kupára, hiszen hamarosan Görögországban versenyeznek majd.
– Két hete döntöttem el, hogy indulok a Head Hunter Kupán. Háromszor tudtunk csak tréningezni, de azt gondolom, jól sikerült – kezdte beszélgetésünket Fejes Imre, aki 2 és fél éves holland juhászkutyájával, Ninjával megnyerte a Kartalon rendezett úgynevezett fejvadász, azaz szolgálatikutya-versenyt.

– Ninjával már kölyökkora óta foglalkozom, csak az adott feladatokra nem készültünk olyan sokat – tette hozzá Imre, akihez 8 hetesen került kutyája. Nemcsak egyéniben, hanem csapatban – Bencsik Norberttel – is első helyen végzett.

Négy feladat volt: bátorságpróba, engedelmesség, menekülő személy elfogása és aktív személy megfékezése gépjárműben. Mindegyik kategóriát pontozták, a megszerezhető 350-ből 279-et gyűjtött. – Elrontottam egy kísérést, a kutya berágott, ott veszítettünk több pontot – emlékezett a férfi.

– Tavasszal kezdődik a versenyszezon. Görögországban lesz egy nagy megmérettetés, amire benevezünk. A kartali kupa amolyan főpróba volt – magyarázta Imre. Terve, hogy kijusson a jövő őszi világbajnokságra. – Ehhez három olyan nagy versenyen kell szerepelni, mint ami a görögöknél lesz – zárta a vásárhelyi kutyakiképző.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyossy-diákok is jártak az Országházban

A vásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola diákjai is részt vehettek az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös gyermekkarácsonyán a közelmúltban. Tovább olvasom