Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Forralt boros ajándékvadászat

Forralt bor illata, karácsonyi zene és a műjégpályán csúszkálók nevetése tölti be már napok óta a vásárhelyi Kossuth teret. A karácsonyi vásáron kézművesek mellett édességet, mézet és ruhaneműket árulók is várják a nézelődőket, de leginkább a vásárlókat.
Két hete karácsony van Vásárhely központjában. A Kossuth tér nagy fáit színes füzérek díszítik, a sétányon pedig fabódékban kínálják portékájukat az árusok. A városháza főbejáratától nem messze műjégpályán csúszkálhatnak a vásárhelyiek.

– Ügyvédhez igyekszem, de azért jut arra egy kis időm, hogy egy pohárka forralt bort felhajtsak ebben a hidegben – árulta el Bauer Ferenc. A középkorú férfi már szétnézett a vásáron, de fogalma sincs, mivel lepje meg szeretteit. Miközben a bort kortyolgatta, elárulta, talán az lenne a legjobb, ha készpénzt vagy vásárlási utalványt adna két gyermekének.

A műjégpályával szemközt lévő büfésnél nagy a forgalom. A hidegben mindenkinek jólesik egy pohárka forró ital. A bódénál valaki meg is jegyezte, hogy nem csupán a bor kitűnő, az ára sem rossz. Ugyanis nemrég találkozott egy Győrből érkező vendéggel, aki azt mondta, hogy a kisalföldi városban talált olyan helyet, ahol öt eurót kértek három deci forralt borért. Persze kihagyta.

– Tizenöt éves unokámnak keresek ajándékot. A játékból már kinőtt, valami szép népművészeti tárgyra gondoltam. Annak biztosan örülne, mert maga is szívesen agyagozik, sző. Egy kisebb kézi szövésű terítőt ki is néztem, de az árusnál nem lehet alkudni, így nem vettem meg. Talán pár nap múlva enged az árból, ha a nyakán marad a készlete – reménykedett Rácz Jánosné.

A műjégpálya leginkább a gyermekeket vonzza. A bejáratnál lévő padon egy piros kezeslábasba bújtatott lányka üldögélt, akinek a lábára egy nagyobbacska fiú próbálta felhúzni a korcsolyát.
– Annácska! Segíts már egy kicsit! Látod, hogy nem bírom feladni. Anyunak megígértem, hogy vigyázok rád. Itt a padon biztosan semmi sem történik veled, mert zárásig tuti, hogy nem tudunk jégre menni – darálta egy szuszra a fiúcska, kinek az arca pirosabb volt az erőlködéstől, mint húga overallja.

– Nagyon szeretem a karácsonyt, s minden velejárót, így a vásárokat is. Sétáltam már a szegedi Széchenyi téren is. A nézelődésben ki is merül az egész, mert nem hiszem, hogy veszek valamit. Csak a hangulat kedvéért járok ki. Így biztosan nem leszek az árusok kedvence – jegyezte meg nevetve Németh Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól bánni lóval, pókkal, tehénnel

Madárpókok, leguánok, óriáskígyók, vakvezető kutyák vagy terápiás lovak tenyésztéséről, tartásukhoz… Tovább olvasom