Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Füstmérgezés végzett az alvó férfival

Hódmezővásárhely - Füstmérgezésben halt meg szombaton hajnalban a vásárhelyi Móricz Zsigmond utca egyik családi házában élő, 61 esztendős A. Sándor. A tűz a szomszédos szobában keletkezett, a füstszagra ébredt fel az áldozat öccse és annak felesége, aki a szomszédos lakrészben aludt.
Füstszagra ébredt a vásárhelyi Móricz Zsigmond utca egyik családi házában élő A. Tibor és felesége szombaton, hajnali negyed 5-kor.

– Megijedtünk, hogy ég a ház, de először hiába kerestük nálunk a tüzet, nem találtuk. Valamennyi helyiségbe, a lányunk szobájába is benyitottunk, de sehol sem éreztük a füstöt. Aztán indultunk bátyánk lakrészébe, az egyik szobájában fedeztük fel a tüzet. Ő a másikban aludt – mondta az öccse. A. Sándort azonban már nem sikerült felébreszteniük, füstmérgezésben elhunyt. A rokkantnyugdíjas egykori MÁV-dolgozó otthonában nem ez volt az első tűzeset. Testvére kérdésünkre elmondta: kétszer is volt már kisebb tűz nála. Előfordult az is, hogy a sokat dohányzó bátyja cigarettájával véletlenül felgyújtotta a saját paplanját.

A. Sándort álmában érte a halál. Fotó: Tésik Attila
A. Sándort álmában érte a halál.
Fotó: Tésik Attila

A. Sándor egyébként hosszú idő óta ki sem mozdult az általa használt helyiségekből, s nem fogadott el semmiféle segítséget hozzátartozóitól sem. A rendőrség elsődleges adatai szerint a szomszédos szobában lévő kályhából kipattanó szikra gyújtotta meg a környezetében lévő tárgyakat, majd az itt keletkező füst terjedt át abba a helyiségbe, ahol az áldozat aludt. A lángokat a vásárhelyi tűzoltók gyorsan elfojtották.

A történtek körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. A szemlebizottság kizárta, hogy a tüzet valaki szándékosan idézte volna elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hívjon rendőrt, ha kárt okoz a kátyú

Hódmezővásárhely - Rendőrségi jegyzőkönyv, valamint az út kezelőjének kárelismerése is kell ahhoz, hogy fizessen a biztosító, ha valakinek úthiba miatt rongálódik meg az autója. Tovább olvasom