Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Fűtés-, víz- és szemétdíj – egy számlán érkezik

Hódmezővásárhely - A korábbinál kettővel kevesebb sárga csekket kapnak októbertől a vásárhelyiek. Az önkormányzati érdekeltségű társaságok közös számlán küldik a fizetendő díjat.
Így a szemétszállítást, a vízhasználatot, valamint a távfűtést lehet egy csekkel elintézni. Az áram- és a gázszolgáltató továbbra is külön-külön küldi a számlát.

Integrált számlázási rendszerrel kívánja még egyszerűbbé tenni a vásárhelyi önkormányzat a közszolgáltatás biztosítását. Az ISZR feladata, hogy a helyi közszolgáltató cégek egységesítve fogyasztói adatbázisukat, közös adatkezelést végezzenek, és havi rendszerességgel számlázzák ki a díjakat. Így a tervek szerint a vásárhelyiek októbertől egy számlalevélben kapják kézhez a Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt., az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. és a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. számláit, és az egy darab sárga csekket. Az egységes, havi rendszerességgel kibocsátott számlalevél legnagyobb előnye, hogy a most kiszámlázott háromhavi szolgáltatási díjhoz képest jóval kisebb a rajta szereplő összeg, így a háztartások havi kiadásai egyenletesebbé válnak.

A polgármesteri hivatalban a szolgáltatók többsége már korábban irodát nyitott. Fotó: Tésik Attila
A polgármesteri hivatalban a szolgáltatók többsége már korábban irodát nyitott.
Fotó: Tésik Attila

Emellett a rendszer további előnye, hogy egyszerűsödik az adminisztráció szerződéskötések, átírások tekintetében. Ráadásul a jövőben a fenti cégek esetében valamennyi szerződéskötés, óraátírás egy időpontban megoldható a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

Azok a vásárhelyiek, akik családi házas övezetben élnek, a Zsigmondy és az A. S. A. közös számlalevelét kapják, a távfűtéses társasházak lakói pedig a Zsigmondy és a HVSZ közös csekkjét. Minden számlalevélhez csatolnak egy összesítőt is, mely nagyobb áttekinthetőséget biztosít, mind a fizetendő díjakhoz, mind az esetleges hátralékokhoz.

Az egységesített számlázás természetesen csak az önkormányzati érdekeltségű szolgáltatókat érinti, így a vásárhelyiek az áram- és a gázdíjat a jövőben is külön-külön csekken fizetik.

Hamarosan e-ügyfélszolgálat

Az ISZR-hez a későbbiekben számítástechnikai fejlesztés is párosul. Bevezetik az úgynevezett e-ügyfélszolgálati modult, melynek lényege: a fogyasztó interneten keresztül is bepillantást nyerhet folyószámlájába.

Olvasóink írták

 • 8. mackóí 2008. augusztus 25. 13:39
  „A víznél is azt kellene bevezetni mint a gáznál és az áramnál, hogy be lehessen diktálni a fogyasztást és csak akkor küldje a számlát. Miért nem teszik.”
 • 7. Írástudatlan. 2008. augusztus 22. 13:26
  „Fegor!Most igazat szóltál.A gázszólgáltatónak tök mindegy csak dőljön hozzájuk a sok lóvé bár mi áron is!Hát ez Jó kis Magyar szervezés.Így hát marad az egyhónapban tőrténő 2-szeri gázár fizetés.Legalább is nekünk így kűldik a csekkeket.”
 • 6. Fegor 2008. augusztus 21. 11:58
  „azonkívül nem is kell annyi leolvasót alkalmazniuk. én is havonta leolvasom, és annyit fizetek, amennyit fogyasztottam. így a leolvasók bére ránk osztódik, igaz mindannyiunkra csak töredéke. csak sajnos a számlákban ez a töredék sem látszik meg. a dégáznál volt már úgy, hogy a nem olvasás miatt sokkal többet kellett fizetnem, de rugalmasak voltak, lehetett részletre is csinálni.”
 • 5. mackó 2008. augusztus 20. 20:12
  „Mégis borzasztó, hogy a lakosság hiába kéri a havi leolvasást nem képesek megcsinálni. Valami nagyon jó ráció van aban, hogy a hasukra ütnek és kiszámláznak egy összeget a végén úgyszintén. Nem tudjuk ellenőrízni, pedig ilyen magas árak mellett kellene.”
 • 4. Ful 2008. augusztus 20. 10:34
  „Én akkor fizetek, ha leolvasnak.
  Addig meg lehet fenyegetőzni, hiszen semmiféle jogi utat nem találnak egy tippelt követelésre. Ha kamatot akar szedni vagy kikapcsolni, esetleg bíróságra menni, akkor tudnia kell a tartozás összegét. Azt meg csak akkor tudja, ha leolvassa. Na akkor kell fizetni...”
 • 3. Írástudatlan. 2008. augusztus 20. 10:20
  „MACKÓ! Teljesen igazad van.De ránk sajnos nem vonatkozik ez az újítás.Minekünk minden marad a régiben.A három havonta tőrténő vízdíj fizetés a kiűldött több csekk a gázművektől a villanyszámla stb.De látod a havonta tőrténő le ólvasást azt nem vezetik be.Pedig nyugodtan megtehetnék hiszen a csekkeket nem póstai úton kűldik ha nem az adott szólgáltató emberei dobálják be a pósta ládába.Legalább is itt mi felénk.Jó mi? Ez egy ki mondottan Magyar szervezés!”
 • 2. magda 2008. augusztus 19. 15:56
  „Akár egyben számláznak,akár külön-külön,sajnos sem így,sem úgy nem tudunk vitatkozni velük! /Magdolna/”
 • 1. mackó 2008. augusztus 19. 11:35
  „Szerintem ezt azért csinálják, hogy az emberek még úgy se tudjanak elmenni a számlán. Nagy híve vagyok a havonkénti szla fizetésnek de csak úgy ha minden hónapban le is olvassák a fogyasztást. Ez próbálják megoldani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabványos játszótér lesz Mindszenten

Mindszent - Hároméves kortól tizenhat éves korig bárki használhatja a megújult mindszenti… Tovább olvasom