Délmagyar logó

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 6°C | 16°C Még több cikk.

Futópálya kanyarog Mindszent főterén - jó időben a testnevelésórák egy részét is a parkban tartják

Mindszenten rekortán borítású futópálya épült a városközpontban. Fiatalok és idősek is kipróbálták az átadás után.
– Nagyon jó futni rajta. Rugalmas, szinte visszadobja az embert – mondta Gémes Lászlóné, aki három barátnőjével próbálta ki szerdán az új mindszenti rekortánpályát az avatóünnepség után. – Nagyon jólesett ez a 400 méter. Máskor is kijövünk, bár mi nem futni szoktunk, hanem gyógytornára járunk már vagy 17 éve! – tette hozzá Juhász Istvánné.
A gyógytornacsoportba járó nők is futottak egy kört a rekortánpályán. Fotók: Kovács Erika


– Voltak hangok, hogy minek Mindszentre futópálya, de amióta elkészült, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk – mondta Zsótér Károly polgármester. A futópályát a művelődési ház melletti téren építették meg. A bekerülési összeget, 18 millió forintot, pályázaton nyerte el a város. A 400 méteres pályának van egy egyenes szakasza, több helyen pedig a fák között kanyarog. Így mindössze egy fát kellett kivágni az építéskor.

– A gyerekek biztosan gyakran használják majd a futópályát, hiszen az iskola is itt van a szomszédban. A testnevelésórák egy része itt zajlik majd. Most az Egészséges Vásárhely program részeként 1000 méteres felmérésen vettek részt a diákok. Előtte, majd futás után 5, 10 és 15 perccel szakemberek mérték meg a vérnyomásukat. Ez nagyon fontos, tavaly például öt magas vérnyomásos gyermeket sikerült így kiszűrni – folytatta a polgármester. – Remélem, sok felnőtt is futócipőt húz, hogy mozogjon az egészsége, állóképessége érdekében.
Az interneten máris megindult egy szervezés. Ötven fölötti hölgyeket verbuvált egy mindszenti asszony, hogy együtt fussanak.
 
Az iskolások 1000 méteres felmérésen vettek részt. Előtte és utána is szakemberek mérték meg a vérnyomásukat.

– Mindszenten komoly hagyományai vannak a sportnak, például a focinak, a fogathajtásnak. Örülök, hogy azokra is gondolt a település, akik nem versenyszerűen sportolnak, csupán egészségesen töltik a szabadidejüket – fogalmazott Farkas Sándor országgyűlési képviselő.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nevelt őzeket tereltek a puska elé a vadászatszervezők, vásárhelyi a fővádlott

Nevelt őzeket tereltek a puska elé a vadászatszervezők, vásárhelyi a fővádlott
Beismerte a huszonöt éve külföldieket vadásztató vásárhelyi cégvezető, hogy okiratokat hamisított. Állítja, nem tudott arról, hogy a partnerei zárt helyen nevelt vadakat tereltek a vendégei elé. Tovább olvasom