Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Gaál Adrienn vásárhelyi lett: az egykori válogatott a Gregus iskolatitkára

Hódmezővásárhely - A HNKC egykori beállósa, Gaál Adrienn októbertől a HISZK Gregus Máté Tagintézmény iskolatitkára, mellette az NB I/B-s Dorozsmában kézilabdázik, ahol a serdülőknél edzősködik is. Párja, Kovács Péter vásárhelyi, otthon érzi magát a városban.
Az élvonalbeli kézilabda és vele a HNKC tavaly nyáron szűnt meg Vásárhelyen. Az együttes egyik oszlopos tagja volt a korábban a válogatottban is szerepet kapó beállós, Gaál Adrienn, aki május 14-én ünnepli 30. születésnapját.

– Bár több élvonalbeli és másodosztályú klub is megkeresett, nagyon megviseltek a történtek – emlékezett Benny –, hónapok kellettek, amíg feldolgoztam az eseményeket, hogy éppen akkor „haltunk meg", amikor újra bronzérmet szereztünk a magyar kupában és a pályán bentmaradtunk az élvonalban. Hívtak a helyi utánpótlás-nevelő klubhoz edzősködni, de tudtam, a kézilabdából már nem élek meg.

Civil elfoglaltságot keresett, és kapóra jött a HISZK Gregus Máté Tagintézmény állásajánlata, ahol októbertől iskolatitkárként dolgozik. Élvezi, mozgalmasnak találja munkáját, a diákokkal kapcsolatos teendők hozzá tartoznak, valamint Nagy Zsuzsanna jobb keze, minden feladatot elvégez, amire az igazgatónő megkéri. A kézilabdától sem szakadt el: igent mondott az NB I/B-s Dorozsma invitálására, és a játék mellett a serdülőcsapatnál (97-es születésűek) edzősködik.

A HNKC egykori beállósa, Gaál Adrienn iskolatitkárként is hazai pályán „játszik
A HNKC egykori beállósa, Gaál Adrienn iskolatitkárként is hazai pályán „játszik".
Fotó: Korom András

– Büszke vagyok a lányokra! – jelentette ki. – Az Erima-kupán a negyedik helyen végeztünk, a bajnokságban várhatóan az 5. helyet szerezzük meg, jövőre szeretnénk érmet, akár mindkét sorozatban. A játék pedig addig marad, míg a szervezetem nem jelez, hogy elég, hagyjam abba.

Gaál Adrienn 2002 júliusában szerződött Debrecenből Vásárhelyre, és kétéves fővárosi (a Vasasban játszott) megszakítással tavaly nyárig kék-sárga színekben szerepelt. Nem volt sokáig magányos, 2003 márciusában ismerkedett meg az autósiskolát üzemeltető Kovács Péterrel, akivel 2 éve hivatalosan is összekötötték életüket, vagyis megházasodtak. Az ő kérésére sem „vándorolt" Dorozsmánál távolabb, párja már a Vasas-korszakot is nehezen viselte.

– Magam sem akartam a fővárosba vagy az ország másik végébe igazolni – közölte Benny –, most már engem is minden Vásárhelyhez köt. Édesapámon kívül, akit rendszeresen látogatunk Mátészalkán, mindenki itt van, aki fontos számomra, és gyereket is szeretnénk Péterrel. Vásárhely olyan, mint a szülővárosom, csendes, nyugodt, igazi otthonra találtam itt, már évekkel ezelőtt Pestről ingázva is úgy fogalmaztam: hazamegyek.

Olvasóink írták

 • 15. VásárhelyiÁgi 2011. május 15. 09:10
  „Kívánok neki sok-sok energiát, hogy a vállalt feladatait maximálisan el tudja látni!”
 • 14. rahowa 2011. május 13. 23:42
  „Nem kellene erről vitázni itt,ha Beni továbbra is kézilabdázna.Ha lázár nem tett volna keresztbe a kézilabdának(sok más mellett)miközben hős megmentőként sztárolja magát.Akkor még most is kézi meccsre járna a nép,monjuk történne valami ebben az egyre sivárabb városban.”
 • 13. hasika 2011. május 13. 18:44
  „Lehet, hogy meg volt hirdetve. Voltam olyan állásinterjún ahol már tudták ki fogja betölteni az állást és mégis 150 embert hallgattak meg. Addig jó még vannak naiv emberek.”
 • 12. fip 2011. május 13. 16:24
  „11. Meg volt hirdetve....persze...Legyen elég annyi, hogy ismerem az összefonódásokat.”
 • 11. szlili 2011. május 13. 14:59
  „Nem leszólni kellene Bennyt hanem becsülni épp három helyen dolgozik. Az állas meg meg volt hirdetve több mint 40 jelentkező volt meg egy nehéz feladatlap ami bebizonyította,hogy megérdemli az állást. Sajnálom azokat az embereket akik ebben is csak a rosszat látják és emiatt szapulják szegényt. Tettek azok a lányok épp eleget a városért, hogy ne érdemeljenek ilyen hozzászólásokat.”
 • 10. Daei 2011. május 13. 09:13
  „Semmiféle hiba nem volt az eljárásban.”
 • 9. hasika 2011. május 12. 18:12
  „Senki nem bántja a hölgyet az eljárással van a probléma :(”
 • 8. booo 2011. május 12. 15:56
  „Nem értem miért bántjátok a hölgyet, nem hiszem hogy "ártott" volna valakinek!
  Munkájához sok sikert, kitartást kívánok!”
 • 7. Én2 2011. május 11. 16:59
  „Szerintem nem is írtak ki rá pályázatot.”
 • 6. tobaccoroad 2011. május 11. 15:53
  „Inkább az itt a lényeg,hogy az önkormányzat kiszállt élsportból ellenbe sok fideszes várossal pl. Debrecen,Békéscsaba stb. és igy látogatható sportesemény meghalt a városunkba ...”
 • 5. fip 2011. május 11. 14:09
  „3. leírjam?”
 • 4. fip 2011. május 11. 14:07
  „Bocsánat, az előbb rosszul írtam, az anyós miután nyugdíjba vonult, gyorsan elrendezte a terepet a menyének...Ezt hívom én gusztustalan gerinctelen féreg módjára való s***nyalásnak! Kiváncsi leszek N.Zs. mellett meddig bírja...”
 • 3. lepkehalo 2011. május 11. 14:01
  „Indíthatnának egy sorozatot, hogy megtudjuk, a többi sulinak ki az iskolatitkára.”
 • 2. fip 2011. május 11. 13:57
  „Úgy könnyű, hogy az anyós a titkárnő...”
 • 1. hasika 2011. május 11. 11:18
  „gondolom több pályázó közül lett kiválasztva :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetni kell a teremhasználatért Mindszenten

Nem támogatták a mindszenti képviselők a helyi kézisek kérését, hogy a 14 év alattiak továbbra is ingyen használhassák a sportcsarnokot. Tovább olvasom