Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Gáspár Laci tanodát avatott Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Megnyitotta kapuit tegnap Hódmezővásárhelyen a Hajnal Tanoda. Az intézményben halmozottan hátrányos helyzetű hetedikes és nyolcadikos gyerekeket korrepetálnak majd. A megnyitóünnepségen fellépett Gáspár Laci is.
A megasztáros Gáspár Laci volt az utolsó percig titkolt sztárvendége a Hajnal Tanoda tegnapi hivatalos megnyitóünnepségének Vásárhelyen. Az intézmény három helyi iskola – a Szent István, a Klauzál és a Varga Tamás Általános Iskola – halmozottan hátrányos helyzetű hetedikes és nyolcadikos diákjainak felzárkóztatását, továbbtanulási esélyeit kívánja növelni. Az erről szóló megállapodást tegnap írták alá az érintett iskolaigazgatók az intézmény létrehozójával, a Dél-alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesülettel. Szűcs Norbert, az egyesület alelnöke hangsúlyozta: a TÁMOP-pályázatnak köszönhetően 30 hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerek vesz részt délutánonként a foglalkozásaikon, azaz egyéni fejlesztésen alapuló korrepetáláson, valamint személyiségfejlesztő és pályaorientációs programokon. Almási István alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az itt folyó munka egyik célja, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek a középiskolában is megállják majd a helyüket.

Gáspár Lacival nyitott a Hajnal Tanoda KÉPGALÉRIA

A megnyitó sztárvendége, a Megasztár 2004-ben az év legszebb férfihangjának bizonyult Gáspár Laci szívesen vállalta el a fellépést, s bevallotta, maga is hullámzó kedvvel járt annak idején iskolába.

– Az általános iskola első és második osztályában nagyon szerettem tanulni, s jó tanuló is voltam, majd visszaestem. Harmadikban és negyedikben már nem a tanító néninek akartam tetszeni, hanem a haveroknak, azaz más dolgok váltak fontossá számomra – mondta, miközben folyamatosan adta az autogramokat az őt ostromló gyerekeknek. – Hatodik-hetedik táján aztán hál' Istennek észbe kaptam, s újra készülni kezdtem az órákra. Akkor már tudtam, fontos lesz a továbbtanulás. Így lettem végül vízvezeték-szerelő. Az iskolában nemcsak matekot, történelmet és földrajzot tanultam a tanáraimtól, hanem emberséget is – mondta Gáspár Laci.

Tudorka Tanoda Makón

Makón négy éve működik a Tudorka Tanoda. Az intézményben nehéz körülmények között élő gyerekeket korrepetálnak. A tanoda év elején 20,5 millió forintot nyert az oktatási tárca alapjából.

Olvasóink írták

  • 2. SSO 2010. április 29. 19:10
    „Énekes :)

    youtube- ba írd be a nevét.
    vannak jó számai”
  • 1. Filctoll 2010. április 27. 16:46
    „Ki az a Gáspár Laci?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robotot programoztak

Hódmezővásárhely - Két 17 éves vásárhelyi diák, Makai Ferenc és Bella Ádám szerezte meg az első… Tovább olvasom