Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Gázhiány miatt nem termel a Villeroy

Hódmezővásárhely - Továbbra sem indult be a termelés a Villeroy vásárhelyi üzemében – a gazdasági válság miatt beiktatott háromhetes karácsonyi leállás most a gázhiány miatt tovább tart, a dolgozók szabadságon vannak. Az ügyvezető igazgató azt mondja: ha jövő hétfőn nem tudják elkezdeni a munkát, megrendeléseiket sem tudják teljesíteni.
Másfél hónappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy a szokásos ünnepi leállás helyett három hétre zárja be kapuit a Villeroy&Boch Magyarország Kft. Vásárhelyen. A szünetet a gazdasági válság indokolta, a tervezetthez képest 13 százalékkal kevesebb szanitert tudtak értékesíteni az év végéig, így nem volt értelme tovább növelni a raktárkészletet – ami mostanra viszont igencsak elapadt.

A munkások tegnap mégsem álltak a gyártósorok mögé, mert most meg a gázhiány miatt nem indulhatott be a termelés. Sebesi Bálint ügyvezető igazgatótól tudjuk, a korlátozott gázmennyiség éppen arra elég, hogy az épületek alapvető energiaellátását biztosítsák, de a kemencék beindításához kevés. Pedig már nagyon nagy szükség lenne rá, hiszen a megrendelők várják a szanitert. Sebesi hozzátette: ha jövő hét hétfőn nem tudnak legalább fél gőzzel elindulni, az sokba kerülhet a valamivel kevesebb mint ezer főt foglalkoztató vállalatnak, hiszen akkor már nemcsak az elmaradt haszon, hanem a késedelmes teljesítés miatti kötbér okán is fájhat a fejük.

Ha hétfőn nem tud újraindulni a termelés, sok pénzébe kerülhet a Villeroynak. Fotó: Tésik Attila
Ha hétfőn nem tud újraindulni a termelés, sok pénzébe kerülhet a Villeroynak. Fotó: Tésik Attila

Az évente másfél millió darabot előállító üzem igazgatója azt is elmondta: a dolgozók most szabadságon vannak. A cégnél viszont azt tervezik, hogy a szokásos, kéthetes nyári leállást egy hétre csökkentik, így kompenzálva a mostani kényszerszünetet. Elbocsátásokat tehát nem indokol a jelenlegi helyzet, ahogy a gazdasági válság mostani állapota sem ad okot különösebb aggodalomra. Azt viszont lehetetlen megjósolni, mi történik hónapok múlva – tette hozzá Sebesi Bálint.

Olvasóink írták

  • 3. nemtom 2009. január 14. 20:01
    „hát mondom ne az oroszokat cukkoljuk inkább oda nyaljunk mint a NYUGAT fele idözöbe:”
  • 2. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 14. 10:57
    „Bizony-bizony. Meglátszik hogy az eddigi kórmányok csak is a saját zsebük tele tömésével foglalkozott. Pedig már régebben is vóltak figyelmeztető jelek és fentartások az Orosz gázzal kapcsolatban de semelyik hatalmon lévő kórmány nem vett rólla tudomást! Mot bekövetkezni látszanak a korábbi figyelmeztetéseknek a jelentőségei.De most már ugye eső után köpönyeg! Azt hiszem hogy drágán megfogunk majd fizetni a könnyelműségünkért. Ennek már jól látható eredményei is vannak.És még ez csak rosszabb lessz!”
  • 1. nemtom 2009. január 13. 20:13
    „hát nyaljunk az ukránoknak nyissanak csapot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mínusz tíz fok alatt is kerékpáros város

Hódmezővásárhely - Ezen a télen még nem volt olyan hideg, hogy lekényszerítse a kerékpárokról a vásárhelyieket. Hiába röpködnek a mínuszok, a biciklisek száma nem csökkent. Tovább olvasom