Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Generációk kerámiái

Hódmezővásárhely - Gorka Géza, Gorka Lívia, Gorka-Focht Géza – három generáció, a 20. századi magyar kerámia nagyságát reprezentáló alkotók. A dinasztia 154 művét bemutató kiállítás nyílik ma 16 órakor a vásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központban.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A tárlatot Pannonhalmi Zsuzsa, a kiállítás kurátora, Dunai Adrienn és Czakó Czene Anna, a szentendrei Ferenczy Múzeum munkatársai mutatták be a sajtó munkatársainak tegnap.

A professzionális magyar kerámiaművészet ismertetése a feladat a kerámiaközpontban – mondta Pannonhalmi Zsuzsa.

Ebbe illeszkedik a Gorka-dinasztia tárlata. Gorka Géza a népi fazekasságtól jutott el a kerámia egyedi iparművészeti formájához. Verőcei családi háza ma múzeum. Lánya, Lívia méltó örököse volt, unokája, Géza nagyapja hagyományaihoz tért vissza. Június elején szakmai konferenciát is tartanak a három generáció művészetéről Vásárhelyen. A kiállításon a családról készült portréfilmet is megtekinthetik a látogatók.

* * *

Nem kell fizetni

Ingyen látogatható holnap, a múzeumi világnapon valamennyi vásárhelyi muzeális intézmény és kiállítás. A Tornyai János Múzeumban Koszta József festőművész tárlata, valamint a fél évszázaddal ezelőtt előkerült szikáncsi aranykincsek láthatók. Az Alföldi Galériában holnap délben nyílik Kurucz D. István, az alföldi piktúra jelesének, a Vásárhelyi Őszi Tárlatok egyik alapító atyjának centenáriumi emlékkiállítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

46-an vettek részt a szűrésen

A meghívott 41-ből 34-en jelentek meg emlőszűrésen a Szűrések Éjszakája országos akción a Hódmezővásárhelyi Emlőszűrő Központban. Tovább olvasom