Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Gödörbe rejtették Ferencet

Most már bizonyos: a gyilkos valóban elásta a mindszenti Szabó Ferenc holttestét a férfi házának kertjében. Vasárnap délután az áldozat öccse ugrott be a kerítésen, s fedezte fel a vérnyomokat a lakásban. Azt is látta, valaki valamit elföldelt a terasz mellett. Később kiderült, a bátyja teteme feküdt ott.
Szabó Mihály egyszer sem akart közelebb menni ahhoz a bizonyos gödörhöz. Fotó: Tésik Attila
A rendőrség továbbra is szűkszavú a hét végén felfedezett mindszenti rablógyilkossággal kapcsolatban. Információnkat, amely szerint a tettes elásta Szabó Ferencet, most a szerencsétlenül járt férfi öccse megerősítette. Arra a kérdésünkre viszont nem kaptunk a hatóságtól választ, valóban élt-e még az áldozat, amikor gyilkosa elhantolta.
Mint megírtuk, a holttestet vasárnap találták meg. Az ismeretlen tettest – akit minden bizonnyal anyagi haszonszerzés motivált – keresi a rendőrség.

Az áldozat testvéröccse volt az, aki a bűncselekményekre utaló nyomokat felfedezte, s értesítette a rendőrséget. Szabó Mihály könnyeivel küszködve, el-elakadó szavakkal mesélte el a szörnyű vasárnapnak a történéseit.

– Délben a nővéremmel együtt mentünk Feri házához, hogy ebédet és tiszta ruhát vigyünk, ahogy szoktunk – mondta. Miska bácsi és testvére azonban nem jutott be a házba. Hiába csöngettek hosszan, majd kopogtattak, senki sem nyitott ajtót, pedig Ferenc máskor sohasem váratta meg őket.

– Gondoltam, valami baj történhetett, ezért a kapuhoz támasztottam a kerékpáromat – mutatta Miska bácsi –, felléptem rá, és a kerítés tetejéről beugrottam a kertbe. A férfi egyenesen a szúnyoghálós bejárati ajtóhoz ment, amelyre kívülről volt ráfordítva a retesz. Furcsállta, de a testvérét nem látta az udvaron, és senki sem válaszolt kiáltására. Aztán benyitott, s azonnal tudta, nagy baj történhetett.

– Minden csupa vér volt odabenn. Aztán megláttam, hogy a terasz melletti füves, gazos részen, közvetlen a ház fala mellett valaki valamit elásott, s a disznóólban ott volt a friss földdel borított ásó is... – akadt el Szabó Mihály szava. Szólt a nővérének, hogy ne menjen be, s azonnal értesítette a rendőrséget. Testvére holttestét végül a rendőrök fedezték fel. – Nem tudom, kinek árthatott – törölte meg a szemét –, kinek volt útjában, s miért tették ezt vele.

– Hajnali háromig itt voltam az utcán, a rendőrök akkor küldtek haza, hogy pihenjek le. Nem tudtam aludni egy szemhunyásnyit sem... – akadt el ismét a szava. – Csak azt kértem, hadd vigyem el magammal Feri palotapincsijét, ne pusztuljon éhen. Csupán azt sajnálom, hogy a kutya, aki látta, mi történt, nem tudja elmondani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értetlenül áll a város Hancúr halála előtt

Megrázta a mindszentieket Szabó Ferenc tragikus halála – a helybeliek által Hancúrként ismert… Tovább olvasom